Επέστρεψαν στην Αθήνα οι Έλληνες Παραολυμπιονίκες

Επέστρεψαν στην Αθήνα οι Έλληνες Παραολυμπιονίκες

Με 13 μετάλλια στις αποσκευές τους έφτασαν στο «Ελ.Βενιζέλος» - Συγγενείς, φίλοι, πολιτικοί και αθλητές τους υποδέχτηκαν με χαμόγελα και χειροκροτήματα

Επέστρεψαν στην Αθήνα οι Έλληνες Παραολυμπιονίκες
Με 13 μετάλλια στις αποσκευές τους έφτασαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τα μέλη τη Παραολυμπιακής ομάδας της χώρας μας. 

Με χαμόγελα και χειροκροτήματα τους υποδέχτηκαν σε αίθουσα του αεροδρομίου συγγενείς, φίλοι, πολιτικοί και αθλητές. 

Οι 15οι Παραολυμπιακοί αγώνες στο μακρινό Ρίο της Βραζιλίας έφεραν τη χώρα μας στη 13η θέση κατάταξης μεταξύ των χωρών που συμμετείχαν. Οι εξαιρετικές επιδόσεις των Ελλήνων αθλητών έφεραν πέντε χρυσά, τέσσερα ασημένια και τέσσερα χάλκινα μετάλλια.
 
Κλείσιμο
Οι 15οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο έφτασαν στο τέλος τους, με την Ελληνική αποστολή να μας γεμίζει με περηφάνια για τις εξαιρετικές εμφανίσεις της και τις επιτυχίες της. 
Οι Έλληνες αθλητές θα τιμηθούν με δάφνες ελιάς στην αίθουσα που διοργανώνεται η εκδήλωση με χορηγό τον ΟΠΑΠ. 

Ο Μανώλης Στεφανουδάκης, με μια εξαιρετική βολή στα στα29,45 ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου κατακτώντας το δεύτερο παραολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας του. 
Στην σφαιροβολία, η ελληνική αθλητές έφεραν πέντε μετάλλια. Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης και ο Χρήστος Ζησίδης κέρδισαν στην κατηγορία F32 ήταν αυτοί που έκαναν την αρχή και μας χάρισαν τα πρώτα μετάλλια.

Ο πρώτος κατέκτησε χρυσό και ο δεύτερος το ασημένιο. Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης κέρδισε και δεύτερο μετάλλιο αφού απέσπασε το ασημένιο στο αγώνισμα κορινα F32. Η εξαιρετική του παρουσία βέβαια επιβραβεύτηκε καθώς επιλέχτηκε και ως σημαιοφόρος στην τελετή λήξης των Αγώνων. 

Άλλο ένα χρυσό μετάλλιο στην σφαιροβολία F53 ήρθε από τον Σεν Τζον Φερνάντες, ο οποίος έκανε ολυμπιακό ρεκόρ και ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Στο ίδιο αγώνισμα και στην κατηγορία F20, o Δημήτρης Σενικίδης βελτιώνοντας το Ευρωπαϊκό του ρεκόρ και κάνοντας μια πολύ καλή προσπάθεια, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο. Η Δήμητρα Κοροκιδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη σφαιροβολία.

Ο Γρηγόρης Πολυχρονιδης ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο αγώνισμα Μπότσια, όπου ο Έλληνας αθλητής στο ατομικό BC3 πήρε το αργυρό μετάλλιο.

Ο ίδιος όμως, συμπλήρωσε άλλο ένα μετάλλιο στη συλλογή του αφού μαζί με τους Άννα Ντέντα και Νίκο Παγανό, στο ομαδικό κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο. 

Στη συνέχεια, επιτυχίες είχαμε και στην άρση βαρών με τον εκεί όπου ο Παύλος Μάμαλος στα 107 κιλά να κατακτά το χρυσό. 

Στην κατηγορία των 54 κιλών, ο Δημήτρης Μπακοχρήστος, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. 

Πι διακρίσεις ολοκληρώθηκαν  με την κολύμβηση και την ξιφασκία. Ο Δήμος Μιχαλεντζάκης ήταν αυτός που κατέκτησε το χρυσό στα 100 μέτρα πεταλούδα. Στη ξιφασκία ο Πάνος Τριαντάφυλλου απέσπασε το αργυρό μετάλλιο στην β κατηγορία σπάθης. 








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης