Απίστευτη πρόκληση Αλβανών μέσα στο γήπεδο της Σερβίας

Απίστευτη πρόκληση Αλβανών μέσα στο γήπεδο της Σερβίας

Απίστευτες εικόνες, πρωτοφανή έκτροπα: Αεροπλανάκι πέταξε πάνω από το γήπεδο της Παρτιζάν, με προσαρτημένη τη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας» - Ο αγώνας διεκόπη οριστικά και το θέμα παραπέμφθηκε στην ΟΥΕΦΑ - Πρωτοστάτησε στα επεισόδια ο Λίλα του ΠΑΣ Γιάννενα - Προκλητικός ο Αλβανός πρωθυπουργός δήλωσε "περήφανος" για τους "ερυθρόμαυρους"

Απίστευτη πρόκληση Αλβανών μέσα στο γήπεδο της Σερβίας
Ελεύθερος αφέθη, το πρωί της Τρίτης, ο Όλσι Ράμα, αδερφός του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα, στη σύλληψη του οποίου είχε προχώρησει το βράδυ της Δευτέρας η σερβική αστυνομία, θεωρώντας τον υπεύθυνο για τα απίστευτα επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ Σερβίας και Αλβανίας στο γήπεδο της Παρτιζάν στο Βελιγράδι.  

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση της Σερβίας, η αστυνομία είχε βάσιμες υποψίες ότι ο Ολσι Ράμα προκάλεσε το επεισόδιο. Τελικώς δεν του αποδόθηκαν κατηγορίες και ήδη ο κ. Ράμα επέστρεψε αεροπορικών στα Τίρανα.

Αφορμή για τη σύλληψη του Όλσι Ράμα απετέλεσαν τα πρωτοφανή επεισόδια που αμαύρωσαν τον αγώνα μεταξύ Σερβίας και Αλβανίας, ο οποίος διεκόπη τελικώς στο 41ο λεπτό όταν πάνω από τον αγωνιστικό χώρο πέταξε ένα αεροπλανάκι πάνω από το γήπεδο, φέροντας πάνω του σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας», που περιελάμβανε ακόμα και την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και την Κέρκυρα!

Κλείσιμο









Ο διαιτητής διέκοψε αμέσως τον αγώνα περιμένοντας να πέσει το ιπτάμενο αντικείμενο από το οποίο κρεμόταν λάβαρο στο οποίο απεικονίζονταν ο χάρτης της μεγάλης Αλβανίας.

Μετά από μερικά λεπτά και ενώ άρχισε να πέφτει το τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι ο Σέρβος ποδοσφαιριστής Στέφεν Μίτροβιτς έπιασε το σχοινί που κρεμόταν από το λάβαρο και το κατέβασε με σκοπό να το απομακρύνει από τον αγωνιστικό χώρο. Τότε οι Αλβανοί ποδοσφαιριστές έτρεξαν προς το μέρος του και προσπάθησαν να του το πάρουν. Μάλιστα πρώτος απ' 'ολους τους Αλβανούς ποσοσφαιριστές που επιτέθηκαν στον Μίτροβιτς ήταν ο Λίλα, ο Αλβανός μπακ/χαφ που εδώ και 3-4 χρόνια παίζει στην Ελλάδα και δη στην ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα! Από εκεί και μετά ξέσπασε το απόλυτο χάος.






Άρχισαν διαπληκτισμοί ενώ μία ομάδα φιλάθλων εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο. Κάποιος απ αυτούς γρονθοκόπησε έναν Αλβανό ποδοσφαιριστή και ο διαιτητής ζήτησε από τους παίχτες των δύο ομάδων να μπουν στα αποδυτήρια.

Η αστυνομία έβγαλε όλους τους φιλάθλους από τον αγωνιστικό χώρο, τα πνεύματα ηρέμησαν και οι διαιτητές αποφάσισαν να συνεχιστεί ο αγώνας.

Η αλβανική ομοσπονδία ωστόσο ζήτησε να εκκενωθεί το στάδιο για να επιτρέψει την επιστροφή των ποδοσφαιριστών της.

Το αίτημα αυτό απορρίφθηκε και έτσι ο αγώνας διακόπηκε οριστικά και το θέμα παραπέμφθηκε στην ΟΥΕΦΑ.

Προκλητική δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού: "Περήφανος για τους 'ερυθρόμαυρους'"

Το πλέον απίστευτο πάντως στην υπόθεση είναι πως μια μέρα μετά τα σοβαρά επεισόδια, που είχαν ως αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα μεταξύ της Σερβίας και της Αλβανίας, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα αντί να σχολιάσει τις φήμες περί εμπλοκής του αδερφού του, επέλεξε να χαρακτηρίσει ως... "φρικτή εμφάνιση" των Σέρβων γειτόνων τα επεισόδια που αμαύρωσαν το ματς.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο δημοφιλές δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, ο Έντι Ράμα έγραψε πως είναι περήφανος για το παιχνίδι των "ερυθρόμαυρων", όπως είναι το προσωνύμιο της Εθνικής ομάδας της Αλβανίας: "Περήφανοι για τους ερυθρόμαυρους, που κέρδισαν το παιχνίδι όσο παίχτηκε ποδόσφαιρο. Λύπη για τους γείτονες που ξεφτιλίστηκαν διεθνώς με την εμφάνισή τους" αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο Αλβανός πρωθυπουργός.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης