Κατρούγκαλος κατά Καμμένου: Δεν είναι όμηροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Κατρούγκαλος κατά Καμμένου: Δεν είναι όμηροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Ο καθένας χρησιμοποιεί εκφράσεις ανάλογα με το πολιτικό και προσωπικό και πολιτικό του ύφος, είπε αναφερόμενος στις δηλώσεις Καμμένου από τη Ρουμανία

Κατρούγκαλος κατά Καμμένου: Δεν είναι όμηροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί
Σε ένα μεγαλοπρεπές «άδεισμα» του Πάνου Καμμένου προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, δηλώνοντας πως δεν τίθεται θέμα ομηρίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία. 

Σε αντίθεση με τον Πάνο Καμμένο που δήλωνε από τη Ρουμανία πως οι δύο στρατιωτικοί είναι όμηροι και ζητούσε τη βοήθεια του Ρουμάνου ομολόγου του, ο κ. Κατρούγκαλο μιλώντας στο ραδιόφωνο των παραπολιτικών, είπε ότι κάθε πολιτικός χρησιμοποιεί εκφράσεις ανάλογα με το ύφος του και ότι για τον ίδιον δεν προκύπτει αυτή τη στιγμή η «ιδιότητα» της ομηρίας για τους δύο Έλληνες που κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη.

«Υπάρχει μια διαφορά στις εκφράσεις που χρησιμοποιεί κάθε πολιτικός ανάλογα με το προσωπικό του ύφος. Αυτό συμβαίνει άλλωστε και μεταξύ πολιτικών που βρίσκονται στο ίδιο κόμμα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, και πρόσθεσε:

Κλείσιμο
«Εγώ χρησιμοποιώ τις εκφράσεις που πρέπει να χρησιμοποιούνται και σας λέω ότι πολλές φορές υπάρχει μια διαφοροποίηση στο ύφος...  Αυτή τη στιγμή είναι κρατούμενοι και περιμένουν να δικαστούν. Η δική μου άποψη είναι ότι μέχρι στιγμής στη συγκεκριμένη περίπτωση των Ελλήνων δεν προκύπτει το θέμα της ομηρίας, ακριβώς επειδή περιμένουν να δικαστούν».

Παράλληλα συμπλήρωσε πως «ο χρόνος που έχει περάσει δεν είναι τέτοιος ώστε να έχει ξεπεραστεί το όριο της δίκαιης δίκης και ακριβώς σε αυτό το επίπεδο η γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να βοηθήσουμε την Τουρκία να αναδείξει το επεισόδιο σε μείζον διπλωματικό γεγονός».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης