Θέμα ασυμβίβαστου για μετακλητή υπάλληλο των ΑΝΕΛ στο ΔΣ της ΕΡΤ έθεσε ο Βενιζέλος

Θέμα ασυμβίβαστου για μετακλητή υπάλληλο των ΑΝΕΛ στο ΔΣ της ΕΡΤ έθεσε ο Βενιζέλος

«Θα συνεχίσετε να ασκείται την κομματική σας δραστηριότητα;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - «Δεν θα πάμε στο άλλο άκρο να θεωρείται μεμπτό  η πολιτική στράτευση» η απάντηση του Νίκου Παππά

Θέμα ασυμβίβαστου για μετακλητή υπάλληλο των ΑΝΕΛ στο ΔΣ της ΕΡΤ έθεσε ο Βενιζέλος
Την τοποθέτηση της κυρίας Κατερίνας Τσατσαρώνη, μετακλητής υπαλλήλου στο γραφείο του κ. Πάνου Καμμένου, στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ αποφάσισε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η κυρία Τσατσαρώνη κατέχει τη θέση της Διευθύντριας Επικοινωνίας του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων με αποτέλεσμα η αντιπολίτευση να εγείρει ζήτημα ασυμβίβαστου. Συγκεκριμένα ο κ.
Ευάγγελος Βενιζέλος διερωτήθηκε «Θα συνεχίσετε να ασκείται την κομματική σας δραστηριότητα; Μήπως είναι ασυμβίβαστο το γεγονός ότι έχετε τόσο στενή και ενεργή θέση;» και εξήγησε πως είναι η πρώτη φορά που στελέχη της ΕΡΤ έχουν τόσο στενούς κομματικούς δεσμούς.

Κλείσιμο
Τις ίδιες ενστάσεις εξέφρασε και ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου.

Η κυρία Τσατσαρώνη υποστήριξε πως δεν ντρέπεται που εργάζεται για τον Πάνο Καμμένο. «Είμαι τεχνοκράτης. Δεν είμαι σε κανένα κομματικό όργανο. Θα ήθελα να μου εξηγήσετε πως θα μπορούσα από την θέση μου στην ΕΡΤ να ωφελήσω τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο διορισμός πρέπει να εκπέμπει κάτι όπως με την πρόταση με τον κ. Λεοντή. Πρόκειται για μια θέση σε μια εταιρεία του Δημοσίου. Δηλαδή αν διορίζονταν η κυρία Σβίγγου από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπήρχε ζήτημα;» επανήλθε ο κ. Βενιζέλος.

Για τον διορισμό της κυρίας Τσατσαρώνη παρενέβη και ο Νίκος Παππάς. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υπενθύμισε ότι ούτε ο κ. Λάμπης Ταγματάρχης ούτε ο κ. Διονύσης Τσακνής ούτε τώρα ο κ. Χρήστος Λεοντής είχαν ένσημα και περγαμηνές ταύτισης με τον ΣΥΡΙΖΑ.  «Δεν θα πάμε όμως και στο άλλο άκρο να θεωρείται μεμπτό  η πολιτική στράτευση» υπογράμμισε ο ίδιος.

Τελικά υπέρ της Κατερίνας Τσατσαρώνη ψήφισαν μόνο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Η ΝΔ όπως και η ΔΗΣΥ καταψήφισαν. «Παρών» δήλωσαν το ΚΚΕ, η Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι. 

Σε αντίθεση με την υποψηφιότητα της κυρίας Τσατσαρώνη, ο κ. Λεοντής έτυχε διακομματικής έγκρισης για την τοποθέτησή του στην θέση του προέδρου της ΕΡΤ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης