ΝΔ: Θα ψηφίσουμε «ναι» επί της αρχής για το ψηφοθηρικό επίδομα Τσιπρα

ΝΔ: Θα ψηφίσουμε «ναι» επί της αρχής για το ψηφοθηρικό επίδομα Τσιπρα

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για εκλογές το 2018, λένε ανώτατες πηγές του κόμματος - Πρόκειται για κίνηση μιας κυβέρνησης προς το τέλος της θητείας που ποτέ δεν έχει αποτέλεσμα, σχολιάζουν για τον «μποναμά» τονίζοντας ότι στην πραγματικότητα είναι μόνο 700 εκατ. ευρώ

ΝΔ: Θα ψηφίσουμε «ναι» επί της αρχής για το ψηφοθηρικό επίδομα Τσιπρα
Την πρόθεσή της να ψηφίσει «ναι» στο «μποναμά» που ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε η
Νέα Δημοκρατία.

ΘΕΜΑ 104,6 FM. Συντονίσου από τις 20 Νοεμβρίου με το πιο ενημερωτικό ραδιόφωνο της πόλης


Αν και χαρακτηρίζει όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός «ψηφοθηρικά επιδόματα» εντούτοις το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι υπερψηφίζει γιατί «αποτελεί μια ελάχιστη ανακούφιση στους πολίτες τους οποίους η ίδια η Κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο».
Κλείσιμο

Η ΝΔ επιμένει ότι η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν αποτέλεσμα των πιέσεων που υφίσταται «μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Καμμένου» ενώ επισημαίνει ότι «ο κ. Τσίπρας παίρνει πολλά από τη μία τσέπη και επιστρέφει ελάχιστα στην άλλη. Και για μια ακόμη μια φορά λέει ψέματα στους Έλληνες».

Όπως υπογραμμίζει από τα 1,4 δισ. της εξαγγελίας Τσίπρα τα μισά είναι «η υποχρεωτική εφαρμογή της δικαστικής απόφασης επιστροφής των εισφορών στους συνταξιούχους και η έκτακτη επιδότηση της Δ.Ε.Η. που αποτελεί ομολογία της ανικανότητάς του να την εξυγιάνει».

Υπενθυμίζει, δε, την πρότασή της ότι το μέρισμα θα έπρεπε «να αξιοποιηθεί για τη στήριξη των μακροχρόνια ανέργων, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Κράτους».

Σχολίαζοντας την κίνηση αυτής της κυβέρνησης ανώτατες πηγές της ΝΔ μιλούσαν για ξεκάθαρο πανικό και ψηφοθηρική πολιτική της κυβέρνησης επιμένοντας ότι «εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε την καταπολέμηση της φτώχειας μονο με την επιλογή επιδομάτων. Θέλουμε να βγάλουμε τον κόσμο από την φτώχεια, όχι να τον κρατάμε φτωχό και να τον επιδοτούμε».

Εξηγούσαν οι ίδιες πηγές ότι το μέρισμα είναι κατά βάση 700 εκατομμύρια υπενθυμίζοντας ότι ήταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασε στα Γιάννενα μία συνολική πολιτική για την καταπολεμηση τηε φτώχειας

Υπενθυμίζε, ακόμα, με νόημα ότι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα το εφάρμοσε πρώτη η κυβέρνηση της ΝΔ «και μάλιστα δεν είχε μόνο τον πυλώνα της στήριξης των φτωχότερων, αλλά και της εσωμάτωσής τους στην αγορά εργασίας και τη στήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων».

Επιμένοντας ότι το διάγγελμα Τσίπρα δεν ήταν τίποτα περισσότερο από προσπάθεια αλλαγής ατζέντας οι ίδιες πηγές επισήμαιναν ότι «η ατζέντα θα αλλάξει για μία ημέρα, η ατζέντα της σκληρής πραγματικότητας για τους πολίτες δεν αλλάζει». Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά δεν θα υπάρχει ουσιαστικό πολιτικό όφελος για την κυβέρνηση καθώς «ούτε πρόκειται να μειωθούν οι κατασχέσεις, ούτε οι φορολογικές επιβαρύνσεις».

«Όσοι επιχείρησαν τέτοιες κινήσεις προς το τέλος της θητείας τους δεν είχε αποτέλεσμα» πρόσθεταν χαρακτηριστικά εκτιμώντας ότι ουσιαστικά ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές κάνοντας λόγο για εκλογικό έτος το 2018.

Να υπάρξει δικαστική διερεύνηση την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία
Στην εφ' όλης της ύλης κριτικής τους για την κυβέρνηση οι ίδιες πηγές αναφέρθηκαν και στο θέμα της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία τονίζοντας ότι «σε οποιαδήποτε χώρα δεν θα μπορούσε να σταθεί υπουργός Άμυνας με τέτοιες αποκαλύψεις».

Εκτιμούσαν, δε, ότι Τσίπρας-Καμμένος είναι «εξαρτημένοι» ο ένας από τον άλλο και «οι δύο τους θα πάνε χέρι-χέρι στον πάτο».

«Θα υπάρξουν και άλλες αποκαλύψεις, πιστεύουμε ότι η Δικαιοσύνη θα κινηθεί αυτεπάγγελτα» συμπλήρωναν από τη Νέα Δημοκρατία επιμένοντας ότι πρέπει να υπάρξει δικαστική διερεύνηση.

Όσο για το αν θα προχωρήσει η πρόταση μομφής κατά του υπ. Άμυνας οι ίδιες ανώτατες πηγές έλεγαν ότι δεν είναι πρώτης προτεραιότητας και ότι «το ζήτημα είναι να πάρει θέση ο Τσίπρας».

Η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:
«Ο πρωθυπουργός των φόρων πιεσμένος από τις αποκαλύψεις του σκανδάλου Καμμένου, ανακοίνωσε χθες ότι θα επιστρέψει στους πολίτες ένα ελάχιστο μέρος από τα δισεκατομμύρια που τους έχει υφαρπάξει και το 2017. Ο κ. Τσίπρας παίρνει πολλά από τη μία τσέπη και επιστρέφει ελάχιστα στην άλλη. Και για μια ακόμη μια φορά λέει ψέματα στους Έλληνες. 
 
Ισχυρίζεται ότι μοιράζει  1,4 δις ευρώ στους πολίτες, ενώ στην πραγματικότητα τα μισά από αυτά είναι η υποχρεωτική εφαρμογή της δικαστικής απόφασης επιστροφής των εισφορών στους συνταξιούχους και η έκτακτη επιδότηση της Δ.Ε.Η. που αποτελεί ομολογία της ανικανότητάς του να την εξυγιάνει. Ακόμη και τα 720 εκ. ευρώ που θα δοθούν για επιδόματα, όλοι οι Έλληνες πια γνωρίζουν ότι προέρχονται από την ανελέητη φοροεπιδρομή που έχει διαλύσει τη μεσαία τάξη και οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια εκατομμύρια Έλληνες. Και όλα αυτά την στιγμή που η Κυβέρνηση αυξάνει τις  ανεξόφλητες υποχρεώσεις του Κράτους και σκόπιμα έχει παγώσει την καταβολή νέων συντάξεων.
 
Η Νέα Δημοκρατία πρότεινε εξ αρχής το μέρισμα να αξιοποιηθεί για τη στήριξη των μακροχρόνια ανέργων, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Κράτους. Παρόλα αυτά, η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει την διανομή του έκτακτου επιδόματος, καθώς αποτελεί μια ελάχιστη ανακούφιση στους πολίτες τους οποίους η ίδια η Κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο.
 
Η φτώχεια, όμως, που έχει προκαλέσει στην χώρα ο κ. Τσίπρας δεν πολεμάται με περιστασιακά ψηφοθηρικά επιδόματα. Οι Έλληνες θέλουν δουλειές. Και αυτές θα έρθουν με μείωση της φορολογίας, νέες επενδύσεις και ανάπτυξη. Αυτή είναι η πάγια πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και αυτήν την πολιτική θα εφαρμόσει πολύ σύντομα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης