Κουντουρά: Με τη διαπραγμάτευση του 2015 γλυτώσαμε 16 δισ. μέτρα - Εχουμε έκρηξη επενδύσεων

Κουντουρά: Με τη διαπραγμάτευση του 2015 γλυτώσαμε 16 δισ. μέτρα - Εχουμε έκρηξη επενδύσεων

Τα... μαθηματικά της υπουργού Τουρισμού: 20-5=16! - «Η κυβέρνησή μας έχει μειώσει την ανεργία, έχει αυξήσει τις εξαγωγές, έχουμε ανάπτυξη στη βιομηχανία» υποστήριξε

Κουντουρά: Με τη διαπραγμάτευση του 2015 γλυτώσαμε 16 δισ. μέτρα - Εχουμε έκρηξη επενδύσεων
Μια ειδυλλιακή, σχεδόν μαγική εικόνα για την κατάσταση στην οικονομία και στην Ελλάδα συνολικά προσπάθησε να παρουσιάσει η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Η κυρία Κουντουρά υποστήριξε ότι επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης επιτεύχθηκε ρεκόρ προσλήψεων από το 2001 και συνέχισε κωδικοποιώντας τα επιτεύγματα της κυβέρνησης Τσίπρα: «Η δική μας κυβέρνηση 
έχει κάνει μεταρρυθμίσεις, έχει μειώσει την ανεργία, έχει αυξήσει τις εξαγωγές, έχουμε ανάπτυξη στη βιομηχανία, έχουμε καταφέρει να έχουμε έκρηξη επενδύσεων...».
Κλείσιμο

«Μόλις κλείσει η συμφωνία και εφαρμοστεί θα γίνει έκρηξη στην ανάπτυξη» προέβλεψε μάλιστα η υπουργός Τουρισμού σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Η κυρία Κουντουρά εκλήθη να σχολιάσει τις
δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ ότι η Ελλάδα θα είχε βγει από την κρίση αν δεν είχαν γίνει τα λάθη της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα.

«Ο Κλάους Ρέγκλινγκ είπε ότι 15 Ιουνίου θα έχουμε μια καθαρή λύση» είπε η υπουργός Τουρισμού... «Ο Ρέγκλινγκ είπε αν δεν κάνατε τις σαχλαμάρες του 2015...» τη διόρθωσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς. 

«Το 2015, όταν εμείς κάναμε τις διαπραγματεύσεις η προηγούμενη κυβέρνηση είχε υπογράψει μέτρα 20 δισ. Τι μέτρα πάρθηκαν; 5 δισ! Άρα γλυτώσαμε, με τη διαπραγμάτευση τη σκληρή, 16 δισ. μέτρα!» είπε η κυρία Κουντουρά (σ.σ. δεν κάνουμε σχόλιο για τους μαθηματικούς της υπολογισμούς 20-5=16...) χωρίς να επικαλεστεί στοιχεία στα οποία εδράζεται ο ισχυρισμός που με τόση ευκολία εκστόμισε...

«Έχουμε καταφέρει να φέρουμε έκρηξη επενδύσεων στον τουρισμό. 146 φάκελοι για τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία» συνέχισε αποθεώνοντας τον εαυτό της η υπουργός Τουρισμού.

Χωρίς να φείδεται χαρακτηρισμών η Έλενα Κουνουρά συμπλήρωσε: «Έχουμε κάνει μικρό θαύμα στον τουρισμό, με αύξηση επισκεπτών κατά 7%...».

«Ο Έλληνας ακόμη δεν έχει φορολογική νοοτροπία...»

Στην παρατήρηση ότι παρά την αύξηση του αριθμού των επισκεπτών τα έσοδα από τον τουρισμό δεν αυξάνονται, η βουλευτής των ΑΝΕΛ έριξε τις ευθύνες στους πολίτες...

«Δυστυχώς ο Έλληνας ακόμη δεν έχει φορολογική νοοτροπία. Πολύ σημαντικό να πληρώνουμε φόρους για να έχουμε και τα ανταποδοτικά οφέλη» είπε η κυρία Κουντουρά και πρόσθεσε: «Έχουμε βάλει προ των ευθυνών τους τους επαγγελματίες του τουρισμού: τη φοροδιαφυγή πρέπει να την πατάξουν και τη μαύρη εργασία να την σταματήσουν».

Αναφερόμενη στα επιτεύγματά της στον τομέα του Τουρισμού ανέφερε: «Έχουμε ανοίξει με διαπραγματεύσεις, πολύ σκληρές, νέες πτήσεις. Έίμαστε η πρώτη κυβέρνηση που διαπραγματευθήκαμε και φέραμε δύο εταιρείες από τις ΗΠΑ: τη United και American, κλείσαμε και συμφωνία με την Emirates».

«Είμαστε η κυβέρνηση που επιμήκυνε την τουριστική περίοδο, έφερε 6.000 πτήσεις για το 2017, οι πληρότητες σε όλα τα ξενοδοχεία είναι από 85% μέχρι 95%» τόνισε.

«Η καταστροφή της οικονομίας ήρθε στα 6 χρόνια που υποφέραμε» συμπέρανε η κυρία Κουντουρά και σχεδόν με μια ανάσα πρόσθεσε: «Αυτά τα δύο χρόνια η κυβέρνησή μας παλεύει να ισορροπήσει και να έρθει η συμφωνία για να έρθει η σταθερότητα».

«Οι πρώτοι νόμοι που βγάλαμε ήταν για τη φτωχοποίηση» είπε μεταξύ άλλων η Έλενα Κουντουρά χωρίς βέβαια να εξηγήσει για ποιο λόγο συνέβη αυτό.

«Εγώ δεν είμαι ένας άνθρωπος που θα κατηγορήσω, δουλεύουμε διαφορετικά, δουλεύουμε συστηματικά» είπε για τον εαυτό της η υπουργός Τουρισμού.

Όταν ο Γιώργος Αυτιάς ζήτησε από την καλεσμένη του να μεταφέρει στους βουλευτές της συμπολίτευσης ότι δεν θα πρέπει να γελάνε όταν ψηφίζουν τα σκληρά μέτρα με τα οποία επιβαρύνουν τους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες, η Έλενα Κουντουρά απάντησε: «Δουλεύουμε σκληρά Γιώργο μου για να φέρουμε ανάπτυξη και να φέρουμε το χαμόγελο στον Έλληνα»...

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά στον Σκάι:


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης