Τσακαλώτος για Bild: Δεν είπα ποτέ ότι η Ελλάδα δεν θα πληρώσει τη δόση του Ιουλίου

Τσακαλώτος για Bild: Δεν είπα ποτέ ότι η Ελλάδα δεν θα πληρώσει τη δόση του Ιουλίου

Για διαστρέβλωση από τη γερμανική εφημερίδα όσων είπε στους ξένους ανταποκριτές έκανε λόγο σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών

Τσακαλώτος για Bild: Δεν είπα ποτέ ότι η Ελλάδα δεν θα πληρώσει τη δόση του Ιουλίου
Για διαστρέβλωση των θέσεών του κατηγόρησε τη γερμανική Bild o Ευκλείδης Τσακαλώτος με αφορμή
το δημοσίευμα της εφημερίδας ότι η ελληνική κυβέρνηση αν δεν προχωρήσει η υπόθεση του χρέους δεν θα πληρώσει τη δόση των 7 δισ. ευρώ του Ιουλίου.

Με νεότερη ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να καλύψει το κενό που άφηνε η διάψευση Τσακαλώτου στα ξένα μέσα για το δημοσίευμα της Bild. Από την μια το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας έλεγε ότι η Αθήνα θα αρνηθεί την δόση των 10 δισ. ευρώ, από την άλλη όμως ο Έλληνας υπουργός διαβεβαίωσε μιλώντας στο Reuters πως η  χώρα θα πληρώσει κανονικά τον Ιούλιο τις υποχρεώσεις της, αλλά δεν ξεκαθάριζε απόλυτα αν θα έχει πάρει πρώτα την δόση ή θα πληρώσει χωρίς αυτήν. 

Μπροστά στην ασάφεια που άφηνε αρχική δήλωση, σύμφωνα με πληροφορίες, η δήλωση του κυρίου Τσακαλώτου στο πρακτορείο Reuters ολοκληρώθηκε και εμπλουτίσθηκε, ώστε να  ξεκαθαρίζει και ότι δεν τίθεται  θέμα να αρνηθεί η Αθήνα τη δόση και ότι θα πληρώσει κανονικά τις υποχρεώσεις του Ιουλίου.

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Η Bild παρερμήνευσε αυτό που είπα χθες. Δεν είπα ποτέ ότι η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει το χρέος του Ιουλίου. Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα.

Αυτό που είπα είναι ότι η καταβολή (της δόσης) δεν αποτελεί ζήτημα, διότι όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι έχουμε τηρήσει τις δεσμεύσεις μας. Αλλά η ελληνική κυβέρνηση αισθάνεται ότι η πληρωμή χωρίς σαφήνεια για το χρέος δεν είναι αρκετή για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία». 


Νωρίτερα σε διάψευση του δημοσιεύματος είχε προβεί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κάνοντας λόγο για δημοσίευμα πολιτικής σκοπιμότητας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης