Bild: H Ελλάδα θα παραιτηθεί από την επόμενη δόση, αν δεν γίνει ελάφρυνση χρέους

Bild: H Ελλάδα θα παραιτηθεί από την επόμενη δόση, αν δεν γίνει ελάφρυνση χρέους

Ο Τζανακόπουλος απαντά: «Δεν μας απασχολούν δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων, που υποκρύπτουν πολιτική σκοπιμότητα»

Bild: H Ελλάδα θα παραιτηθεί από την επόμενη δόση, αν δεν γίνει ελάφρυνση χρέους
Η Αθήνα προτίθεται εν ανάγκη να παραιτηθεί από την επόμενη δόση των 7 δισ. ευρώ, εάν δεν γίνει ελάφρυνση του χρέους
της.

Για τον λόγο αυτό η ελληνική κυβέρνηση έχει βάλει χρήματα στην άκρη, μην πληρώνοντας λογαριασμούς, μεταξύ άλλων, σε εταιρείες, σύμφωνα με πληροφορίες της Bild.

Κλείσιμο
Η γερμανική εφημερίδα γράφει, επίσης, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της, χωρίς να πρέπει να πάρει νέο δάνειο.

Υπογραμμίζει δε ότι η Αθήνα έχει επανειλημμένα τονίσει ότι θα εφαρμόσει τις ψηφισθείσες μεταρρυθμίσεις μόνον εάν γίνει ελάφρυνση του χρέους, κάτι το οποίο όμως αποκλείουν ορισμένες χώρες της
Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδίως η Γερμανία.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πάντως μίλησε για διαστρέβλωση των θέσεών του από τη Bild: «Η Bild διαστρέβλωσε αυτά που είπα τη Δευτέρα (σ.σ. στην ενημέρωση των ξένων ανταποκριτών). Δεν είπα ποτέ ότι η Ελλάδα δεν θα πληρώσει τη δόση του Ιουλίου. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα» ήταν η κατηγορηματική δήλωση του υπουργού Οικονομικών. Επιχειρώντας, δε, να ξεκαθαρίσει ποια είναι η θέση της κυβέρνησης ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συμπλήρωσε στη δήλωσή του: «Αυτό που είπα είναι ότι η καταβολή της δόσης δεν είναι θέμα γιατί όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι έχουμε υλοποιήσει αυτά για τα οποία δεσμευθήκαμε. Αλλά η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι μια καταβολή δόσης χωρίς τη διευκρίνιση για το θέμα του χρέους δεν είναι αρκετή για να "γυρίσει" σε θετικούς ρυθμούς την οικονομία».



Τζανακόπουλος: «Δεν μας απασχολούν δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων, που υποκρύπτουν πολιτική σκοπιμότητα»
   
Την ίδα ώρα πολιτικές σκοπιμότητες βλέπει η ελληνική κυβέρνηση πίσω από το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Bild»: αυτό αποτυπώνεται στη δήλωση του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ειδικότερα, στη δήλωσή του ο κ. Τζανακόπουλος επισημαίνει: «Δεν μας απασχολούν δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων, που υποκρύπτουν πολιτική σκοπιμότητα».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης