Την Πέμπτη με τη διαδικασία του επείγοντος ψηφίζονται τα επώδυνα μέτρα

Την Πέμπτη με τη διαδικασία του επείγοντος ψηφίζονται τα επώδυνα μέτρα

Στα μέτρα-φωτιά περιλαμβάνονται: Νέα μείωση συντάξεων, περιορισμός αφορολόγητου ορίου και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο με τη Δημοσιονομική Στρατηγική από το 2018 μέχρι το 2021

Την Πέμπτη με τη διαδικασία του επείγοντος ψηφίζονται τα επώδυνα μέτρα
Τα επώδυνα μέτρα του τέταρτου Μνημονίου
αλλά και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής για την περίοδο 2018-2021 θα περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα στη
Βουλή για να ψηφιστεί την Πέμπτη 18 Μαίου στην Ολομέλεια με την διαδικασία του επείγοντος.

Κλείσιμο
Ο τίτλος του νομοσχεδίου είναι: «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018 – 2021 και λοιπές Διατάξεις» και σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Διάσκεψης των Προέδρων του Κοινοβουλίου θα εισαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα στη μία το μεσημέρι για συζήτηση στις επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου, Κοινωνικών υποθέσεων και Δικαιοσύνης. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα για να συνεχιστεί την Τρίτη.

Την Τετάρτη στις 10 το πρωί θα εισαχθεί στην Ολομέλεια. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό η συζήτηση στην Ολομέλεια θα είναι διήμερη και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Πέμπτης. 



Για την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί ειδική συνεδρίαση για την Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας. 

Τσακαλώτος: Δεν θα περιλαμβάνει ρήτρα για τη σχέση χρέους-μέτρων

Το χρονοδιάγραμμα αυτό είχε περιγράψει νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος λέγοντας ότι έως τις 18 Μαΐου θα έχουν ψηφιστεί τα μέτρα.

Επίσης ο κ. Τσακαλώτος σε συνομιλία με κοινοβουλευτικούς συντάκτες απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που να ορίζει πως εάν δεν υπάρξει λύση για το ελληνικό χρέος τότε δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα και τα αντίμετρα του τέταρτου μνημονίου.

Σε ερώτηση τέλος αναφορικά με την πορεία των συζητήσεων για το χρέος είπε πως απασχολεί και την συνεδρίαση των G-7 ωστόσο δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ότι θα υπάρξουν αποφάσεις στην συνεδρίαση του Eurogroup στις 22 Μαΐου ή του ερχόμενου Ιουνίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης