Καταθέσεις σε ξένες τράπεζες για το ζεύγος Βαρουφάκη - Καταθέσεις €280.000 για Κατρούγκαλο

Καταθέσεις σε ξένες τράπεζες για το ζεύγος Βαρουφάκη - Καταθέσεις €280.000 για Κατρούγκαλο

«Συλλέκτης» οχημάτων και μηχανών ο πρώην υπ. Οικονομικών, που δηλώνει καταθέσεις €89.840 - Προβληματισμός από όσα δεν λέει ο Γιώργος Κατρούγκαλος για την συμμετοχή του σε διάφορες εταιρίες

Καταθέσεις σε ξένες τράπεζες για το ζεύγος Βαρουφάκη - Καταθέσεις €280.000 για Κατρούγκαλο
«Φουσκωμένα» εμφανίζονται τα «πόθεν έσχες» των υπουργών της πρώτης «Αριστερής» κυβέρνησης καθώς υπουργοί όπως Γιώργος Κατρούγκαλος, Γιάνης Βαρουφάκης, Γιώργος Σταθάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Βαγγέλης Αποστόλου κ.ά. εμφανίζουν εισοδήματα και καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και χαρτοφυλάκια μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων που προκαλούν... ίλιγγο.

Να σημειωθεί ότι τα «
πόθεν έσχες» του 2015 (χρήση 2014) περιλαμβάνουν δηλώσεις προσώπων που πρωτοεισήλθαν στην Βουλή και δεν είχαν εμφανίσει την περιουσιακή τους κατάσταση στο παρελθόν.
 
Κλείσιμο
Ο νυν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος
δήλωσε εισοδήματα για το 2014 ύψους 64.750  ευρώ ενώ η σύζυγός του 16.817 ευρώ. Στο χαρτοφυλάκιό του δήλωσε αμοιβαίο κεφάλαιο αξίας κτήσης 4.297 ευρώ. Σε λογαριασμούς δικούς του ή κοινούς με τα σύζυγό του δήλωσε καταθέσεις ύψους 281.052,58 ευρώ, ενώ το 2014 η σύζυγός του πούλησε το μερίδιό της 50% από ένα αυτοκίνητο 1.699 κυβικών αντί 2.750 ευρώ.

Προβληματισμό προκαλεί ο πίνακας που εμφανίζει τις ενδεχόμενες συμμετοχές σε κάθε είδους εταιρεία καθώς προσομοιάζει με την περίπτωση του Αλέκου Φλαμπουράρη. Συγκεκριμένα, ο κ. Κατρούγκαλος δηλώνει ότι μειώνει ή εκποιεί την συμμετοχή του σε δικηγορική εταιρεία που ξεκίνησε την δραστηριότητά της το 2002 και αυξάνει υπάρχουσα συμμετοχή ή ξεκινά νέα συμμετοχή σε άλλη δικηγορική εταιρεία με έτος έναρξης το 2014. Το «πόθεν έσχες» του κ. Κατρούγκαλου κατατέθηκε στην Βουλή στις 20.11.2015 που σημαίνει ότι όφειλε να συμπεριλάβει κάθε μεταβολή έως εκείνη την ημερομηνία και άρα την αποχώρηση από κάθε είδους εταιρεία από την στιγμή που ανέλαβε υπουργικά καθήκοντα μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.
















Εισοδήματα 89.840 ευρώ στο «πόθεν έσχες» του Γιάνη Βαρουφάκη


O Γιάνης Βαρουφάκης στο πρώτο του πόθεν έσχες εμφανίζει εισοδήματα 89.840 ευρώ, τα οποία δεν προέρχονται από την βουλευτική του αποζημίωση καθώς η δήλωση περιουσιακής κατάστασης που κατέθεσε αφορά την οικονομική χρήση του 2014 που δεν ήταν βουλευτής. Άλλα 32.108 ευρώ δηλώνει η σύζυγος του.

Αναφορικά με τα ακίνητα που διαθέτει, ο πρώην υπουργός Οικονομικών φέρεται ως ιδιοκτήτης μιας οικίας 78 τμ και δύο αγροτεμαχίων. Η σύζυγος του έχει δύο οικίες 194 τμ και 380 τμ αντίστοιχα, ένα γραφείο και τρία αγροτεμάχια.

Ο κ. Βαρουφάκης εμφανίζεται να έχει λογαριασμούς σε τραπεζικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού - στα δεύτερα μαζί με τη σύζυγο του. Συγκεκριμένα ο ίδιος έχει περί τις 7.000 ευρώ στην Εθνική αλλά και στην HSBC. Μαζί με την σύζυγο του έχει περί τις 50.200 δολάρια στην Bank of America ενώ η σύζυγος του έχει μόνη της άλλα 14.831 ευρώ στην ίδια τράπεζα. Η ίδια έχει τέλος άλλα 39 ευρώ στην Alpha Bank.

Έχουν επίσης τρία αυτοκίνητα και τρεις μοτοσυκλέτες, μια από αυτές για τις μετακινήσεις στην Αίγινα.

Ο κ. Βαρουφάκης εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης επιχείρησης χωρίς να προσδιορίζεται το είδος της. Το ίδιο και η σύζυγος του που είναι όμως ιδιοκτήτρια άλλων δύο επιχειρήσεων. Η μια δηλώνεται ως ατομική και η άλλη ως παροχής υπηρεσιών.

«Συλλέκτης» οχημάτων και μηχανών ο πρώην υπουργός

Σε «συλλέκτη» οχημάτων και μηχανών αναδεικνύεται ο Γιάνης Βαρουφάκης σε ένα χόμπι το οποίο δεν στάθηκε ικανό να διακόψει ούτε η κρίση στη χώρα. Κάπως έτσι, όπως προκύπτει από το πόθεν έσχες του ο ίδιος και η σύζυγος του Δανάη Στράτου απέκτησαν από το 2010 και μετά τέσσερα διαφορετικά νέα οχήματα και για την ακρίβεια δύο αυτοκίνητα 1.598, 1986 (ο καθένας από αυτούς κατέχει το 50%) και δύο μηχανές 1.251 και 171 κυβικών. Παράλληλα με αυτά διατηρούν από το 2005 και μια ακόμη μεγάλου κυβισμού μηχανή (652 κυβικά).















Δείτε βίντεο:
Πόθεν έσχες Βαρουφάκη- Κατρούγκαλου- «Φουσκωμένες» οι δηλώσεις των υπουργών της πρώτης κυβέρνησης της Αριστεράς



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης