Έκτακτη συνεδρίαση για την πορεία του Ελληνικού ζητά η αντιπολίτευση

Έκτακτη συνεδρίαση για την πορεία του Ελληνικού ζητά η αντιπολίτευση

Εξαιτίας της σημαντικής καθυστέρησης στην έναρξη της επένδυσης, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ανέλαβε την πρωτοβουλία

Έκτακτη συνεδρίαση για την πορεία του Ελληνικού ζητά η αντιπολίτευση
Έκτακτη σύγκληση των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών σε συνεδρίαση προκειμένου να ενημερωθούν από την κυβέρνηση για την πορεία της επένδυσης στο Ελληνικών ζητούν με κοινό αίτημα οι ΚΟ της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο ενώ αιτία για την κατάθεση του αιτήματος αποτελεί η σημαντική καθυστέρηση που παρατηρείται για την έναρξη της επένδυσης.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση «Με πρωτοβουλία του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Βουλευτή Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) κατατέθηκε επιστολή προς τον Πρόεδρο της
Βουλής
Κλείσιμο
και τους Προέδρους των Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου, Οικονομικών Υποθέσεων και Μορφωτικών Υποθέσεων, με αίτημα την άμεση σύγκληση κοινής συνεδρίασης των επιτροπών, προκειμένου να ζητηθεί αναλυτική και ξεκάθαρη ενημέρωση από τους αρμόδιους Υπουργούς σχετικά με την πρόοδο των διαδικασιών και την άρση των εμποδίων στην υλοποίηση της τεράστιας επένδυσης στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού».

Επισημαίνεται πως στην πρωτοβουλία «ανταποκρίθηκαν θετικά και Βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων, με αποτέλεσμα να έχει εξασφαλισθεί ο απαραίτητος αριθμός των υπογραφών ώστε να συγκληθούν οι Επιτροπές. Μετά από το ευρύτατο αυτό αίτημα, οι Πρόεδροι των Επιτροπών είναι υποχρεωμένοι να τις συγκαλέσουν άμεσα σε κοινή συνεδρίαση, καλώντας τους αρμόδιους Υπουργούς που υπεκφεύγουν να απαντήσουν και να ενημερώσουν συγκεκριμένα για την πρόοδο της επένδυσης. Η συνεδρίαση θα έλθει σε συνέχεια της κύρωσης της σχετικής σύμβασης στα τέλη Σεπτεμβρίου, η οποία έγινε με μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, φαίνεται όμως πως αγνοήθηκε μέχρι σήμερα από τους αρμόδιους Υπουργούς, καθότι δεν υπάρχει καμία πρόοδος για την υλοποίηση της επένδυσης, παρά μόνο καθημερινά νέα εμπόδια. Μία επένδυση 8 δις.€ και 75.000 νέων θέσεων εργασίας δεν μπορεί να περιμένει τις ιδεοληψίες και την αναβλητικότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης