Ο Γιώργος είναι... πονηρός! Δίπορτο με ΠΑΣΟΚ και... ΣΥΡΙΖΑ

Ο Γιώργος είναι... πονηρός! Δίπορτο με ΠΑΣΟΚ και... ΣΥΡΙΖΑ

Τη μείωση του ορίου εισόδου στη Βουλή αναμένει ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ για να επιλέξει μεταξύ αυτόνομης πορείας και ένταξης του κόμματός του στην κεντροαριστερά

Ο Γιώργος είναι... πονηρός! Δίπορτο με ΠΑΣΟΚ και... ΣΥΡΙΖΑ
Σε διπλό ταμπλό φαίνεται να παίζει ο Γιώργος Παπανδρέου, καθώς οι ημέρες και οι εβδομάδες (μετά τη συμφωνία του με τη Φώφη Γεννηματά) περνούν χωρίς το ΚΙΔΗΣΟ να έχει στείλει ακόμη τις προτάσεις του στην επιτροπή θέσεων για τη νέα κεντροαριστερά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ αναμένει τις εξελίξεις στον εκλογικό νόμο
, καθώς αν μειωθεί το όριο του 3% για την είσοδο κόμματος στη Βουλή «τότε το πιθανότερο είναι να επιλέξει αυτόνομη πορεία».

Στο παρασκήνιο έχουν γίνει και επαφές με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς μία σειρά συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού ανήκουν πλέον στο δυναμικό της Κουμουνδούρου. Στην «εικόνα» έχει μπει και το θέμα του ανασχηματισμού, που θα γίνει αν η κυβέρνηση δεν υποχρεωθεί σε πρόωρες εκλογές.
Κλείσιμο

Ο Γιώργος Παπανδρέου, όμως, φαίνεται να επενδύει στο τελευταίο ενδεχόμενο και να θέλει να προσφέρει μια ακόμη ευκαιρία επιβίωσης στο κόμμα που ίδρυσε τον Ιανουάριο του 2015.  

Στην Κω με... Αβραμόπουλο για το Συμπόσιο της Σύμης

Την σημασία της συνεργασίας μεταξύ Ευρώπης -Τουρκίας και Τουρκίας - Ελλάδας σε ευρωπαϊκό, εθνικό και τοπικό επίπεδο τόνισε στο χαιρετισμό του ο Επίτροπος για θέματα Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, επισημαίνοντας τη σημασία του δεύτερου πακέτου μεταρρυθμίσεων της πολιτικής Ασύλου της ΕΕ που προώθησε για την καλύτερη διαχείριση προσφύγων και μεταναστών.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου, στην εναρκτήρια ομιλία του , εξήγησε  πόσο κρίσιμο είναι, μετά τις αλλεπάλληλες κρίσεις που έχουν πλήξει την Ελλάδα, να στηριχθεί ο τουρισμός και η πραγματική οικονομία, τονίζοντας ότι η Κως είναι ένα νησί με μεγάλες δυνατότητες να προσελκύσει καινοτόμες επενδύσεις για ένα πρότυπο μοντέλο ανάπτυξης.

Ο γενικός τίτλος του 17ου Ετήσιου Συμποσίου της Σύμης, που πραγματοποιείται από τις 10 έως τις 14 Ιουλίου, στην Κω, είναι: "Έξοδος: Μετακινήσεις πληθυσμών σε ένα μεταβαλλόμενο κόσμο"




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης