Οργή δικαστών για τις συκοφαντίες Πολάκη

Οργή δικαστών για τις συκοφαντίες Πολάκη

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε ότι και στο παρελθόν και στο παρόν μεγάλη μερίδα των δικαστών είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα! - Θεσμική εκτροπή καταγγέλλει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Οργή δικαστών για τις συκοφαντίες Πολάκη
Την οργή του δικαστικού σώματος προκάλεσαν οι συκοφαντίες του Παύλου Πολάκη, ο οποίος υποστήριξε ότι
«ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών, για να το πω κομψά, έχει δεσμεύσεις ή τέλοσπαντων να το πω λιγότερο κομψά είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρόντος ή του παρελθόντος».

Τα όσα ισχυρίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας προκάλεσαν την παρέμβαση και της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, η οποία ζήτησε τη διεξαγωγή κατεπείγουσας έρευνας για όσα ανέφερε στην ομιλία του στο Περιστέρι το βράδυ της Πέμπτης.

Σε ανακοίνωση της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κάνει λόγο για θεσμική εκτροπή του κ. Πολάκη και ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως εγγυητή του πολιτεύματος να παρέμβει.

Κλείσιμο
Ειδικότερα, η ΕΔΕ υπογραμμίζει  σε ανακοίνωσή της ότι ο κ. Πολάκης «χωρίς την επίκληση κανενός στοιχείου και χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένα άτομα» αναφέρθηκε στην ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος, κάτι το οποίο «δεν αποτελεί απλά ένα ακόμα φραστικό ατόπημα, αλλά συνιστά θεσμική εκτροπή».

Οι δικαστές και εισαγγελείς της χώρας, σημειώνει η ΕΔΕ, «που επιτελούν με αμεροληψία το συνταγματικό τους καθήκον, δεν ανέχονται στο εξής τέτοιου είδους συκοφαντικές δηλώσεις».

Κατόπι αυτών, η ΕΔΕ ζητεί πλέον την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, «ο οποίος ως εγγυητής του Πολιτεύματος θα πρέπει να λάβει θέση», ενώ ο κ. Πολάκης «οφείλει ή να ανακαλέσει τις δηλώσεις του ή να καταγγείλει τους επίορκους δικαστές, εφόσον γνωρίζει τέτοιους».

Και καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΔΕ:  «Η ελληνική κοινωνία περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη το δικαστικό σώμα που στέκεται πάντα φρουρός της διασφάλισης της ελευθερίας και των δικαιωμάτων των πολιτών».

Τι ζητά η Ευτέρπη Κουτζαμάνη
Με ανακοίνωσή της η Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρήγγειλε έρευνα με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος για να διαπιστωθεί αν έχουν βάση τα καταγγελόμενα από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Η έρευνα ανατέθηκε στον αντεισαγγελεά του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Δασούλα προκειμένου να διακριβώσει τη βασιμότητα των καταγγελλομένων.

Παράλληλα η κυρία Κουτζαμάνη παρήγγειλε στον κ. Δασούλα να διενεργήσει οποιαδήποτε άλλη ανακριτική πράξη κρίνει ο ίδιος αναγκαία.

Η παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου έχει ως εξης:

Προς

Τον  κ. Δημήτριο Δασούλα

Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου
------------------------------------------

Σας διαβιβάζουμε φύλλα ηλεκτρονικού τύπου, στα οποία περιέχονται δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, σύμφωνα με τις οποίες «…….Υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη. Το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα, καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων, ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών – για να το πω κομψά - έχει δεσμεύσεις ή - για να το πω λιγότερο κομψά - είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος» και παρακαλούμε να ενεργήσετε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προς διακρίβωση της βασιμότητας των καταγγελλομένων. Επίσης να ενεργήσετε οποιαδήποτε άλλη ανακριτική πράξη ήθελε κριθεί αναγκαία.

H Eισαγγελέας του Αρείου Πάγου 
 
Ευτέρπη Κουτζαμάνη


Δείτε βίντεο: Η δήλωση του Παύλου Πολάκη για τους δικαστές και το παραδικαστικό κύκλωμα 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης