Κυριάκος Μητσοτάκης: Χρέος μας η επανένταξη των κρατούμενων γυναικών στην κοινωνία

Κυριάκος Μητσοτάκης: Χρέος μας η επανένταξη των κρατούμενων γυναικών στην κοινωνία

Επίσκεψη στις φυλακές του Ελαιώνα Θηβών πραγματοποίησε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας όπου ενημερώθηκε για την καθημερινότητα των γυναικών κρατουμένων αλλά και των δέκα μικρών παιδιών που ζουν μέσα στα κελιά μαζί με τις μητέρες τους

Κυριάκος Μητσοτάκης: Χρέος μας η επανένταξη των κρατούμενων γυναικών στην κοινωνία
Στα πλαίσια της περιοδείας του σε διάφορες πόλεις της χώρας μας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα της γυναικείες φυλακές στον Ελαιώνα Θηβών. Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποδέχθηκαν ο ΓΓ του υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχης Φυτράκης καθώς και ο διευθυντής του σωφρονιστικού ιδρύματος Γιώργος Μακρής.

Ο κύριος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για το καθημερινό πρόγραμμα αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες κρατούμενες στις συγκεκριμένες φυλακές, οι οποίες ανέρχονται στις 351. Το ενδιαφέρον του προέδρου της ΝΔ επικεντρώθηκε στα δέκα παιδιά κάτω των 3 ετών που βρίσκονται μέσα στο σωφρονιστικό ίδρυμα και μεγαλώνουν μαζί με τις μητέρες τους σε ειδικά ατομικά κελιά, ενώ δύο από αυτά έχουν ξεκινήσει να πηγαίνουν στον παιδικό σταθμό στο γειτονικό χωριό του Αγίου Θωμά.

Κλείσιμο


Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε ότι 250 από τις κρατούμενες εργάζονται μέσα στην φυλακή με ανάλογα ευεργετικά αποτελέσματα στην διάρκεια της ποινής τους, ενώ ενημερώθηκε και για το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας από το οποίο τρεις κρατούμενες θα συμμετέχουν φέτος στις πανελλήνιες εξετάσεις. Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε σε άμεση επαφή με τις γυναίκες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην αίθουσα του σχολείου, και ενημερώθηκε από πρώτο χέρι για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους μέσα στην φυλακή. 

Στην συγκεκριμένη φυλακή λειτουργεί επίσης θεατρική ομάδα καθώς και βιοτεχνία παραγωγής σεντονιών με χορηγία του ιδρύματος Λάτση, ενώ υπάρχει και τμήμα για εκμάθηση υπολογιστών. Μέσα στο σωφρονιστικό ίδρυμα υπάρχει επίσης και κέντρο απεξάρτησης, το πρόγραμμα του οποίου παρακολουθούν 40 γυναίκες. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήγε σε όλα τα τμήματα κράτησης των φυλακών, μίλησε για αρκετή ώρα με τις μητέρες και ξεναγήθηκε σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους, όπως η βιβλιοθήκη, τα μαγειρεία και το κέντρο εκμάθησης των υπολογιστών.

Αφήνοντας το σωφρονιστικό ίδρυμα και σε αναρτήσεις του στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι «άκουσε με προσοχή όλες τις κρατούμενες και τα παιδιά που μένουν στις γυναικείες φυλακές των Θηβών. Πολλές κρατούμενες είναι μητέρες, χρέος μας η επανένταξή τους στην κοινωνία».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης