Τζιτζικώστας: Βασικός υπαίτιος του φιάσκου ο Μεϊμαράκης - Ύποπτα όσα συνέβησαν την Κυριακή

Τζιτζικώστας: Βασικός υπαίτιος του φιάσκου ο Μεϊμαράκης - Ύποπτα όσα συνέβησαν την Κυριακή

Οι συνεργάτες του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας «βλέπουν» προσπάθεια να αλλάξει ο τρόπος εκλογής και να μην γίνεται από την βάση κάτι που θα ευνοήσει τους μηχανισμούς

Τζιτζικώστας: Βασικός υπαίτιος του φιάσκου ο Μεϊμαράκης - Ύποπτα όσα συνέβησαν την Κυριακή
Τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη «δείχνει» ως υπαίτιο για το «ναυάγιο» της χθεσινής διαδικασίας ο Απόστολος Τζιτζικώστας. 

Με την χθεσινή του δήλωση ζητά να αναλάβουν κάποιοι τις ευθύνες τους και προσθέτει: «Ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  κ. Μεϊμαράκης που είχε αναλάβει την ευθύνη να οδηγήσει το κόμμα σε εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου πρέπει να παραιτηθεί και να οριστεί νέος μεταβατικός πρόεδρος για να ολοκληρώσει άμεσα τη διαδικασία εκλογής αρχηγού που βρίσκεται σε εξέλιξη όπως ορίζει το καταστατικό. Επίσης ζητώ την παραίτηση του προέδρου της ΚΕΦΕ, καθώς και όλων των μελών της».

Οι συνεργάτες του κ. Τζιτζικώστα σημειώνουν ότι «ο κ. Μεϊμαράκης ανέλαβε μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος μετά την παραίτηση Σαμαρά με βασική αποστολή να οδηγήσει το κόμμα στην αλλαγή ηγεσίας. Στην συνέχεια μετά τις εκλογές πήρε την απόφαση να ανοίξει την διαδικασία. Ωστόσο παρέμεινε πρόεδρος του κόμματος και ταυτόχρονα υποψήφιος για την ηγεσία. Σε όλη την διάρκεια δεν έκρυψε ότι διαφωνούσε με την εκλογή από την βάση”. Του καταλογίζουν ότι “δεν στήριξε την διαδικασία όπως δείχνει και η απροθυμία των βουλευτών του στην ΚΕΦΕ σε όλα τα στάδια και η απουσία τους από συνεδριάσεις του οργάνου”. Ακόμη και για την επιλογή της infosolutions που χρεώνεται το ναυάγιο λένε ότι επέλεγη μετά την παρέμβαση Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ με βασικό κριτήριο ότι έκανε την πιο φθηνή προσφορά και όχι γιατί είχε τα εχέγγυα ότι ήταν η καλύτερη εταιρεία. Καθώς η εταιρεία έχει σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά βλέπουν “σύμπτωση συμφερόντων Σαμαρά και Μεϊμαράκη στο ναυάγιο της διαδικασίας”. Θεωρούν δε “ύποπτο ότι λογισμικό για την ηλεκτρονική διαδικασία δεν λειτούργησε ποτέ». 

Κλείσιμο
Πίσω από όλα αυτά βλέπουν προσπάθεια να αλλάξει ο τρόπος εκλογής και να μην γίνεται από την βάση κάτι που θα ευνοήσει τους μηχανισμούς. 

Σημειώνουν ακόμη ότι την Κυριακή το πρωί όταν διαπιστώθηκε ότι δεν λειτουργούσε το ηλεκτρονικό σύστημα υπήρξε επικοινωνία των υποψηφίων μεταξύ τους κατά την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε να μην ακυρωθεί η εκλογή και να γίνει με χειρόγραφο σύστημα ενώ πρότεινε και τον τρόπο με τον οποίο στην συνέχεια θα επαληθευόταν και ηλεκτρονικά. Ο κ. Μεϊμαράκης λένε, αρνήθηκε και έδωσε εντολή στους δικούς του ανθρώπους ανά την επικράτεια να αποσυρθούν από τα εκλογικά κέντρα κατά τρόπο που η διαδικασία δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί. 

Πολιτικά οι συνεργάτες του κ. Τζιτζικώστα υποστηρίζουν ότι η προεκλογική διαδικασία έδειχνε ότι θα κέρδιζε την αναμέτρηση και ήταν ο τελευταίος που θα είχε λόγο να την υπονομεύσει. Θεωρούν δε ότι η αναβολή της εκλογής σχετίζεται με τις ευρύτερες πολιτικές διαδικασίες στην κατεύθυνση των συμμαχικών κυβερνήσεων μετά την διαφαινόμενη κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ με την προβλεπόμενη απώλεια βουλευτών κατά την ψήφιση του ασφαλιστικού. 

Στην χθεσινή του δήλωση ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ακόμη: “Εκφράζω τη βαθιά οργή και αγανάκτησή μου γιατί αναβάλλεται σήμερα μια λαϊκή και δημοκρατική διαδικασία, γιατί επιχειρείται να αφαιρεθεί το δικαίωμα του κόσμου της Νέας Δημοκρατίας να επιλέξει τον Πρόεδρό του και να καθορίσει  την πορεία της Παράταξής μας...Αυτά που συμβαίνουν είναι αδιανόητα, απαξιώνουν την παράταξή μας, προσβάλουν τους αγωνιστές μας και δίνουν άλλοθι στο ΣΥΡΙΖΑ. Πάλεψα όλο αυτό το προηγούμενο διάστημα για να προσέλθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι σε αυτή τη διαδικασία, που κάποιοι από την αρχή όχι μόνο δήλωναν ότι δεν πιστεύουν αλλά ήθελαν και να απαξιώσουν. 

Ζητώ τέλος, συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων, εντός της ημέρας, για να δοθεί λύση στο τεράστιο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί και να στείλουμε μήνυμα ενότητας της παράταξης”.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης