Το πρόγραμμα του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα

Το πρόγραμμα του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα

Θα φτάσει το απόγευμα της Πέμπτης στο Διεθνή Αερολιμένα  Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Το πρόγραμμα του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα
Γεύμα στο Μουσείο της Ακρόπολης, κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και παρασημοφόρηση, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου στην Αθήνα.

Ο Φρανσουά Ολάντ θα φτάσει το απόγευμα της Πέμπτης στο Διεθνή Αερολιμένα  Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Εκεί, θα τον υποδεχθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ στη συνέχεια οι δύο άντρες και η επίσημη γαλλική αντιπροσωπεία θα αναχωρήσουν για το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Υποδεχόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο Φρανσουά Ολάντ θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο και αμέσως μετά θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Κλείσιμο
Έπειτα από την επίσημη τελετή υποδοχής από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπιο Παυλόπουλο, θα υπάρξει κατ’ ιδίαν συνάντηση των κ.κ. Ολάντ και Παυλόπουλου αλλά και διευρυμένες συνομιλίες της ελληνικής και της γαλλικής αντιπροσωπείας.

Θα ακολουθήσει τελετή παρασημοφόρησης, ενώ στη συνέχεια ο κ. Ολάντ και η γαλλική αντιπροσωπεία θα αναχωρήσουν για το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία». 

Ο κ. Ολάντ και η αντιπροσωπεία του θα βρεθούν λίγο αργότερα στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα παρατεθεί προς τιμήν τους επίσημο δείπνο.

Την Παρασκευή το πρωί ο κ. Ολάντ θα επισκεφτεί την Πρεσβεία της Γαλλίας, ενώ θα έχει συνάντηση με επιχειρηματίες.

Αμέσως μετά ο Γάλλος πρόεδρος θα πάει στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον  Αλέξη Τσίπρα.

Κατά τη συνάντηση θα υπάρξει και υπογραφή Κοινής Δήλωσης, ενώ θα πραγματοποιηθεί και 
κοινή συνέντευξη Τύπου.

Το μεσημέρι ο Φρανσουά Ολάντ, ο  Αλέξης Τσίπρας και η γαλλική αντιπροσωπεία θα μεταβούν στο Κοινοβούλιο, όπου ο Γάλλος Πρόεδρος θα μιλήσει.

Στη συνέχεια θα υπάρξει αναχώρηση του Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της επίσημης αντιπροσωπείας για το Μουσείο της Ακρόπολης.
Μετά από την περιήγηση στο Μουσείο θα ακολουθήσει γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας που παραθέτει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια ο Γάλλος Προέδρος και η επίσημη αντιπροσωπεία θα επισκεφτούν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς ο Φρανσουά Ολάντ πρόκειται να ανακηρυχθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου.

Ο κ. Ολάντ θα αναχωρήσει μετά για τη Γαλλική Σχολή Αθηνών όπου και θα συναντηθεί με 
εκπροσώπους της γαλλικής κοινότητας.

Μετά θα επισκεφτεί την έδρα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών «Κοράλλια» και στη συνέχεια θα μεταβεί στον «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στο αεροδρόμιο θα τον περιμένει ο Έλληνας πρωθυπουργός, ενώ ο κ. Ολάντ θα επιστρέψει στο Παρίσι με ειδική πτήση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης