Ντομπρόβσκις: Οι χώρες της Ευρωζώνης μπορεί να εξετάσουν ελάφρυνση χρέους

Ντομπρόβσκις: Οι χώρες της Ευρωζώνης μπορεί να εξετάσουν ελάφρυνση χρέους

Διεμήνυσε πως η Κομισιόν «σε καμία περίπτωση» δεν προετοιμάζει Grexit

Ντομπρόβσκις: Οι χώρες της Ευρωζώνης μπορεί να εξετάσουν ελάφρυνση χρέους
Οι χώρες της Ευρωζώνης μπορεί να εξετάσουν ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος σε νέες του δηλώσεις για την χώρα μας την Πέμπτη, διεμήνυσε πως η Κομισιόν «σε καμία περίπτωση» δεν προετοιμάζει Grexit.

Σύμφωνα με τον κ. Ντομπρόβσκις, οι Ευρωπαίοι εξετάζουν για την Ελλάδα αναδιάρθρωση χρέους χωρίς «κούρεμα», καθώς όπως εξήγησε το «haircut» είναι μια δύσκολη απόφαση για αρκετά κράτη-μέλη.

«Η Κομισιόν εργάζεται από κοινού με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ για την ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους», είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, ενώ την ίδια ώρα υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν κάνει προετοιμάζει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Ωστόσο, ο κ. Ντομπρόβσκις σημείωσε ότι η Επιτροπή λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για αποφύγει την εξάπλωση της «μόλυνσης», στην περίπτωση που επιδεινωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα την Πέμπτη και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, παραδέχθηκε -όπως κι η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ- ότι για να είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος χρειάζεται «κούρεμα». Όμως, ομολόγησε ότι η αναδιάρθρωσή του θα παραβίαζε τους κανόνες της Ευρωζώνης. 
Κλείσιμο

Μάλιστα, σε ομιλία του κατά τη διάρκεια συνεδρίαση της Bundesbank στην Φρανκφούρτη, επανέλαβε, ότι δεν μπορεί να γίνει νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης