Βαρουφάκης: Δεν διαπραγματευτήκαμε, συζητήσαμε

Βαρουφάκης: Δεν διαπραγματευτήκαμε, συζητήσαμε

«Καθήκον των εκλεγμένων πολιτικών να αναλάβουν την ευθύνη σε υψηλό επίπεδο και να προσπαθήσουν να φθάσουν σε μία συμφωνία» δήλωσε ο έλληνας υπουργός μετά τη συνάντηση

Βαρουφάκης: Δεν διαπραγματευτήκαμε, συζητήσαμε
Διάσταση απόψεων υπήρξε σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση Βαρουφάκη-Σόιμπλε, κάτι που επιβεβαίωσαν και πηγές του υπουργείου Οικονομικών στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Τηλεγράφημα του ΑΠΕ αναφέρει: «Μετά τη συνάντηση Βαρουφάκη - Σόιμπλε, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν, ότι υπήρξε κοινός τόπος ως προς τη δομή του προβλήματος, διαφορετική προσέγγιση ως προς το είδος της λύσης
». 

Από την πλευρά του ο κ. Βαρουφάκης έκανε λόγο για μακρά, παραγωγική συνάντηση σε εξαιρετικά φιλική ατμόσφαιρα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η οποία θα βοηθήσει στην ενίσχυση της διαδικασίας: «Ο δρ. Σοιμπλε και εγώ είχαμε μία μακρά, παραγωγική συζήτηση. Αυτές είναι δύσκολες στιγμές για την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικά για την Ευρωζώνη και είναι καθήκον των εκλεγμένων πολιτικών να αναλάβουν την ευθύνη σε υψηλό επίπεδο και να προσπαθήσουν να φθάσουν σε μία συμφωνία, η οποία ειναι απολύτως απαραίτητη για τη συνοχή της Ευρωζώνης, για την ΕΕ» δήλωσε ο κ. Βαρουφακης και μίλησε για «ιστορικό καθήκον».

Κλείσιμο
Όπως τόνισε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, δεν διαπραγματεύτηκε με τον Γερμανό ομόλογό του, αλλά συζήτησε.

Ο Έλληνας υπουργός σημείωσε ότι η συζήτηση πραγματοποιήθηκε με εξαιρετικά φιλικό τρόπο και πρόσθεσε: «Έχουμε κοινή αντίληψη για το πρόβλημα και ο σκοπός ήταν η προσπάθεια να επιτύχουμε μία από κοινού σχεδιασμένη και συμφωνηθείσα λύση στο αδιέξοδο, στο οποίο δυστυχώς βρισκόμαστε τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω ότι η σημερινή συζήτηση θα βοηθήσει ιδιαίτερα στην ενίσχυση της διαδικασίας των τελευταίων ημερών, εβδομάδων μέχρι να καταλήξουμε σε μία τελική συμφωνία».


Ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε στους δημοσιογράφους αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε



Η άφιξη του Έλληνα υπουργού Οικονομικών για την συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του


Διαβάστε τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, μετά τη συνάντηση με το Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε:  

«Είχαμε μια μακρά και παραγωγική συνομιλία με τον Δρ Σόιμπλε. Αυτές είναι δύσκολες στιγμές για την Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα για την Ευρωζώνη. Είναι χρέος των εκλεγμένων πολιτικών να αναλάβουν τις ευθύνες τους σε ανώτερο επίπεδο προκειμένου να επιτύχουν μια συμφωνία που είναι απολύτως απαραίτητη για τη συνοχή της Ευρωζώνης,  απολύτως αναγκαία για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά είναι και μια ιστορική ευθύνη που δεν μπορούμε να απεμπολήσουμε.   

Οι συνομιλίες διεξήχθησαν σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα. Υπάρχει κοινή κατανόηση του προβλήματος και αποκλειστικός σκοπός μας ήταν να προσπαθήσουμε να πετύχουμε μια κοινά σχεδιασμένη και συμφωνημένη λύση στο αδιέξοδο, στο οποίο έχουμε δυστυχώς βρεθεί τα τελευταία χρόνια με τη συνεχιζόμενη μεγάλη κρίση.

Πιστεύω ότι οι σημερινές συνομιλίες θα συμβάλουν στην ενίσχυση της διαδικασίας των τελευταίων ημερών ή εβδομάδων, πριν καταλήξουμε σε μια τελική συμφωνία στις συνεχιζόμενες συζητήσεις.

Δεν διαπραγματευτήκαμε, θέσαμε τις βάσεις για κοινό έδαφος».    

 
Διαβάστε τη δήλωση του κ. Βαρουφάκη και  στα αγγλικά:


«Dr Schäuble and I had a long productive conversation. These are difficult moments for the European Union and the euro zone in particular and it is the duty of elected politicians to take their responsibility to a higher level in order to try to achieve an agreement that is absolutely essential for the integrity of the euro zone, absolutely essential for the European Union and it is a historic duty which we cannot abrogate.

The conversation took place in an extremely friendly manner. We have a common understanding of the problem and the whole purpose was to try to achieve a commonly designed and agreed solution to the impasse in which we have unfortunately found ourselves, over the last few years actually, with this ongoing big crisis.

I believe that today’s conversation is going to be very helpful in solidifying the process of the last few days or weeks before we have a final solution to the ongoing conversations.

We were not negotiating, we were establishing common ground».

Αυτή την ώρα ο υπουργός Οικονομικών συναντάται με αντιπροσωπείες βουλευτών των Πρασίνων, του Die Linke και του SDP.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης