Πήρε ελικόπτερο του ΕΚΑΒ για να πάει στο... Αίγιο

Πήρε ελικόπτερο του ΕΚΑΒ για να πάει στο... Αίγιο

Για μιάμιση ώρα δρόμο με το ΙΧ λέει ότι πήρε το ελικόπτερο για να συναντηθεί «εκτάκτως και επειγόντως» με Ρώσους

Πήρε ελικόπτερο του ΕΚΑΒ για να πάει στο... Αίγιο
Με το μοναδικό -σε λειτουργία- ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ταξίδεψε από την Αθήνα στο Αίγιο ο υφυπουργός Αμυνας Νίκος Τόσκας, προκειμένου να συναντήσει υποψήφιους… Ρώσους επενδυτές για την Ελληνική Βιομηχανία Οπλων (ΕΒΟ).

Αν και η απόσταση με Ι.Χ. είναι λιγότερη από 185 χλμ., περίπου μιάμιση ώρα, ο κ. Νίκος Τόσκας και ο συνεργάτης του επέλεξαν την εύκολη λύση: να δεσμεύσουν το μοναδικό διαθέσιμο ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, τύπου Agusta B-212,  για να βρεθούν στο Αίγιο και να συναντήσουν Ρώσους που έχουν δείξει ενδιαφέρον για τα προϊόντα της ΕΒΟ και το ενδεχόμενο να αναλάβει η βιομηχανία την κατασκευή του γνωστού όπλου καλάσνικοφ.

Κλείσιμο


Οι… υποψήφιοι  Ρώσοι επενδυτές έφτασαν νωρίτερα στην ΕΒΟ, με ελικόπτερα που μίσθωσαν από ιδιωτική εταιρεία, τα οποία προσγειώθηκαν στο ελικοδρόμιο που υπάρχει στις εγκαταστάσεις της αμυντικής βιομηχανίας. Προφανώς το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ με τον κ. Τόσκα προσγειώθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου επειδή δεν μπορούσε να κάνει και αυτό χρήση του ελικοδρομίου της ΕΒΟ. Στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου ανέμενε αυτοκίνητο της ΕΒΟ που μετέφερε τον κ. Τόσκα και τον συνεργάτη του κ. Κυριάκο Κυριακίδη, ναύαρχο ε.α. και αναπληρωτή γενικό διευθυντή Αμυντικών Εξοπλισμών, στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας, που απέχουν από εκεί περίπου 1,5 χλμ.


Δείτε το βίντεο με την ελικοπτεριά του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Τόσκα



Στιγμιότυπα από το βίντεο της άφιξης στo γήπεδο του Αιγίου το οποίο επέλεξε ο υφυπουργός Αμυνας για να προσγειωθεί







Να σημειωθεί πως για την… incognito επίσκεψη του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας στο Αίγιο δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο, ενώ ακόμη και ο Δήμος Αιγίου ενημερώθηκε δέκα λεπτά πριν από την προσγείωση του ελικοπτέρου στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης. «Μας ενημέρωσαν πως ένα ελικόπτερο θα προσγειωθεί στο γήπεδο, χωρίς να μας δώσουν περισσότερες πληροφορίες ποιοι επιβαίνουν σε αυτό. Αμέσως βρέθηκα στο στάδιο για να ενημερώσω και να απομακρύνω αθλητές που προπονούνταν και προσωπικό για να μην υπάρξει κάποιο ατύχημα», λέει στο «ΘΕΜΑ» ο βοηθός δημάρχου Αιγίου Νίκος Θανασούλιας, συμπληρώνοντας πως εξεπλάγη όταν είδε από το ελικόπτερο να κατεβαίνει ο υφυπουργός Αμυνας. «Ως εκπρόσωπος του Δήμου Αιγίου, τον καλωσόρισα στον τόπο μας. Αργότερα πληροφορήθηκα για τον σκοπό της επίσκεψής του».


ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΥ

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 12:15
Ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Τόσκας φτάνει με... ασθενοφόρο ελικόπτερο και ο έκπληκτος αντιδήμαρχος σπεύδει να τον υποδεχτεί




Ο υφυπουργός Αμυνας δήλωσε πως στόχος της επίσκεψής του είναι να ενημερώσει τους Ρώσους υποψήφιους επενδυτές για τις δυνατότητες της ΕΒΟ. «Καλοδεχόμαστε οποιονδήποτε επισκέπτη δείχνει ενδιαφέρον και είμαστε ανοιχτοί σε όποιον θέλει να διαπιστώσει από κοντά την παραγωγική δραστηριότητα των εργοστασίων, μεταξύ αυτών και της ΕΒΟ Αιγίου. Ως πολιτική ηγεσία επιδιώκουμε να ξαναζωντανέψουν αυτά τα εργοστάσια των ΕΑΣ για να δοθεί ώθηση στην τοπική και ευρύτερη οικονομία της χώρας», είπε συγκεκριμένα στην τοπική εφημερίδα «Φιλόδημος». Αν και δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τα όσα διαμείφθηκαν μεταξύ των υποψήφιων Ρώσων επενδυτών και του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Τόσκα, υπήρξε γενικά θετικό κλίμα και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν. Οι Ρώσοι ενημερώθηκαν διεξοδικά για τα προϊόντα που παράγει σήμερα η ΕΒΟ, ενώ εξέτασαν και εάν πληροί τις προδιαγραφές κατασκευής του δημοφιλούς καλασνίκοφ.



 
Μόνο το ένα ελικόπτερο πετάει 
Να σημειωθεί πως από τα τρία ειδικά διαμορφωμένα ελικόπτερα που διαθέτει σήμερα το ΕΚΑΒ, τα δύο βρίσκονται καθηλωμένα στο έδαφος λόγω τεχνικών προβλημάτων και μόνο ένα καλύπτει έκτακτες αεροδιακομιδές. Για το service των δύο ελικοπτέρων, σύμφωνα με πληροφορίες, απαιτούνται περισσότερα από 1,5 εκατ. ευρώ. Εως ότου επισκευαστούν, τις ανάγκες του ΕΚΑΒ καλύπτουν ελικόπτερα Agusta B-212 και Super Puma, καθώς και ένα αεροπλάνο C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας. Επίσης, ο Στρατός Ξηράς διαθέτει τα ελικόπτερα Chinook όποτε κριθεί αναγκαίο. Καυστικό είναι το σχόλιο του προέδρου των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Γιώργιου Μαθιόπουλου στο «ΘΕΜΑ»: «Τα ελικόπτερα του ΕΚΑΒ είναι διαμορφωμένα για τη διακομιδή ασθενών και όχι για τη μεταφορά επίσημων προσώπων. Είναι καλό, λοιπόν, να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τους σκοπούς που αποκτήθηκαν», λέει, καταλήγοντας με νόημα: «Τι θα συνέβαινε άραγε αν την ώρα που το ελικόπτερο εξυπηρετούσε τον κ. Τόσκα απαιτούνταν να καλύψει ένα έκτακτο περιστατικό;».

Η άφιξη του υφυπουργού Αμυνας με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στο Αίγιο δεν πέρασε απαρατήρητη. Ορισμένοι επιχείρησαν να δικαιολογήσουν την ενέργεια αυτή λέγοντας πως λόγω πίεσης χρόνου του κ. Τόσκα επιλέχθηκε να μεταβεί στο Αίγιο με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για… λόγους  οικονομίας, μια και καίει λιγότερα καύσιμα σε σχέση με ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Ωστόσο τα έξοδα του συγκεκριμένου ελικοπτέρου, κυρίως για καύσιμα, αγγίζουν τα 1.000 ευρώ για το συγκεκριμένο δρομολόγιο. Αν σε αυτά συμπεριληφθεί και η επιστροφή, τότε το ποσό φτάνει τα 2.000 ευρώ. Οδικώς -με καύσιμα και διόδια- η διαδρομή Αθήνα - Αίγιο - Αθήνα δεν ξεπερνάει τα 80-100 ευρώ. 



Από τα τρία ειδικά διαμορφωμένα ελικόπτερα που διαθέτει σήμερα το ΕΚΑΒ, τα δύο βρίσκονται καθηλωμένα στο έδαφος λόγω τεχνικών προβλημάτων και μόνο ένα καλύπτει έκτακτες αεροδιακομιδές: αυτό με το οποίο πέταξε ο υφυπουργός Αμυνας Νίκος Τόσκας (δεύτερος από αριστερά)

Πληροφοριακά, ο 63χρονος κ. Τόσκας υπηρέτησε στις Ενοπλες Δυνάμεις, και συγκεκριμένα στα Τεθωρακισμένα, και αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του υποστράτηγου. Στο παρελθόν υπήρξε επικεφαλής του γραφείου του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Μπεγλίτη, ενώ ήταν και κύριος συντάκτης του προεκλογικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για την Εθνική Αμυνα στις εκλογές του 2009. Παραιτήθηκε από συνεργάτης του κ. Μπεγλίτη τον Ιούνιο του 2011 για «λόγους δεοντολογικούς και πολιτικής αντιπαράθεσης». Την ίδια εποχή γίνεται μέλος της Κίνησης Ιδεών και Δράσης «ΠΡΑΤΤΩ», με πρόεδρο τον καθηγητή -και σημερινό υπουργό Εξωτερικών- Νίκο Κοτζιά και ξεκινάει το «φλερτ» με τον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο κατέληξε με μια εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στις τελευταίες εκλογές και την ανάληψη υπουργικού χαρτοφυλακίου στη συνέχεια.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης