Κυβέρνηση: Δεν θέλουμε νουθεσίες – Δεν ζητάμε βοήθεια από Ρωσία

Κυβέρνηση: Δεν θέλουμε νουθεσίες – Δεν ζητάμε βοήθεια από Ρωσία

Aντιδράσεις για τις «συστάσεις» προς Τσίπρα να μην «σπάσει» το κοινό μέτωπο της ΕΕ έναντι της Ρωσίας - Αισιοδοξία στο κυβερνητικό στρατόπεδο και για το σημερινό Euroworking Group - Ο πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην Κόκκινη Πλατεία

Κυβέρνηση: Δεν θέλουμε νουθεσίες – Δεν ζητάμε βοήθεια από Ρωσία
«Δεν είναι απαραίτητες οι νουθεσίες, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε στη Ρωσία». Αυτό δήλωσαν σήμερα κυβερνητικές πηγές από τη Ρωσία απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ο οποίος με παρεμβάσεις του τις τελευταίες ημέρες καλεί τον Ελληνα πρωθυπουργό να μην παρεκκλίνει από την ευρωπαϊκή γραμμή κατά το ταξίδι του στη Μόσχα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο στρατηγικός προσανατολισμός της χώρας είναι δεδομένος και γνωστός, «ωστόσο έχουμε κάθε δικαίωμα να ασκούμε κυριαρχικά δικαιώματα ως χώρα και να αναπτύσσουμε διμερείς σχέσεις όπως νομίζουμε καλύτερα».

Ξεκαθαρίζεται δε πως «η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει, ούτε προτίθεται να ζητήσει οικονομική βοήθεια από τη Ρωσία» υπογραμμίζοντας ότι «τα προβλήματα με την Ευρωζώνη δεν θα επιλυθούν μέσω Μόσχας αλλά στα όργανα της ΕΕ».

Κλείσιμο



Οσον αφορά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurowornikg Group, οι ίδιες κυβερνητικές πηγές εξέφρασαν αισιοδοξία ότι θα υπάρξουν ενθαρρυντικές διατυπώσεις και ενδείξεις, που θα αποτελούν ένα μικρό βήμα προόδου. Επίσης αναμένονται σημαντικές αποφάσεις στις 24 Απριλίου, οι οποίες θα είναι καθοριστικής σημασίας για την Ελλάδα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε.

Η επίσκεψη ξεκίνησε με τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέτει στις δέκα το πρωί στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην Κόκκινη Πλατεία, ενώ στη 1 θα ξεκινήσει η συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.



Στην Κόκκινη Πλατεία τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν εκτός από την αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης και την πρέσβειρα της Ελλάδας στην Μόσχα, και οικογένειες αντιστασιακών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ανάμεσά τους η Αγνή Σιδερίδου, κόρη της ηρωίδας της Αντίστασης Ηλέκτρα Αποστόλου, ο Αλέξανδρος Διονυσιάδης και η Λιουμπόφ Κελεσίδη.

Ο υποδιοικητής της στρατιωτικής φρουράς ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό που αφιέρωσε χρόνο για να τιμήσει τους νεκρούς του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως τιμά τους πολίτες που έδωσαν τη ζωή τους στον κοινό αγώνα ενάντια στον ναζισμό και πως μ’ αυτό τον τρόπο τιμάει και τους Έλληνες πεσόντες.











Το tweet του πρωθυπουργού


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης