Φαβορί ο Έρογλου στις «εκλογές» στα κατεχόμενα

Φαβορί ο Έρογλου στις «εκλογές» στα κατεχόμενα

O Έρογλου λαμβάνει 39,2%, η Σιμπέλ Σιμπέρ δεύτερη με 27,6% ο Μουσταφά Ακιντζί τρίτος με 22,6% και ο Κουντρέτ Οζερσάι τέταρτος με 9%

Φαβορί ο Έρογλου στις «εκλογές» στα κατεχόμενα
Τον Ντερβίς Έρογλου δείχνει και πάλι πρώτο νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Κίπρις Ποστασί” αλλά και ότι θα υπάρξει δεύτερος γύρος λεγόμενων “προεδρικών εκλογών” για την ανάδειξη του νέου ηγέτη των Τουρκοκυπρίων στις 26 Απριλίου.

Την δημοσκόπηση διενήργησε μεταξύ 28 και 31 Μαρτίου η τουρκική εταιρεία Στρατηγικών και Κοινωνικών Ερευνών Metropoll ενόψει των “προεδρικών εκλογών” της 19ης Απριλίου, με δείγμα 2079 άτομα σε πέντε “επαρχίες” με προσωπικές συνεντεύξεις και στατιστικό λάθος +/- 2,14.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ο Έρογλου λαμβάνει 39,2%, η Σιμπέλ Σιμπέρ δεύτερη με 27,6% ο Μουσταφά Ακιντζί τρίτος με 22,6% και ο Κουντρέτ Οζερσάι τέταρτος με 9%. Τα ποσοστά αυτά είναι μετά την αναγωγή των αναποφάσιστων ψήφων.

Ο δεύτερος γύρος θεωρείται σίγουρος με πιθανότερους υποψηφίους τους Έρογλου και Σιμπέρ, σύμφωνα με τον καθηγητή Οζέρ Σενζτέρ που σχολίασε στην εφημερίδα τα ευρήματα της έρευνας.
Η «Κίπρις Ποστασί» γράφει ότι τέσσερις δημοσκοπήσεις που έγιναν για τις “εκλογές” της 19ης Απριλίου δείχνουν ότι η ψηφοφορία θα έχει και δεύτερο γύρο. Υπενθυμίζει δε ότι η δημοσκόπηση του “ινστιτούτου ερευνών” Κερύνειας (GAE) έδειχνε πρώτο τον Ερογλου με 32.9%, δεύτερη την Σιμπέρ με 22,9%, τρίτο τον Ακιντζί 15,8%, τέταρτο τον Οζερσάι με 5,1%, έγινε 0,8% στον Μουσταφλα Ονουρέρ και 0,4% στον Αρίφ Σαλίχ Κιρντάγ.

Η «Γενί Ντουζέν» είχε δημοσιεύει έρευνα του Μουχαρέμ Αμτζιαζαντέ που έδιδε 27,8% στον Έρογλου, 21,8% στιν Σιμπέρ, 14% στον Ακιντζί και 7,3% στον Οζερσάι.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον “εκλογικό νόμο” το Σάββατο ήταν η τελευταία ημέρα που επιτρέπονταν οι δημοσιεύσεις δημοσκοπήσεων. Η προεκλογική εκστρατεία στα κατεχόμενα θα συνεχιστεί μέχρι τις 18 Απριλίου. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης