Διαψεύδονται και οι δύο... διαψεύσεις Βαρουφάκη για το υψωμένο δάχτυλο

Διαψεύδονται και οι δύο... διαψεύσεις Βαρουφάκη για το υψωμένο δάχτυλο

Ο υπουργός Οικονομικών, μέσω Twitter, λέει τώρα ότι δεν είναι πλαστό το βίντεο, αλλά πως το δάχτυλο δεν πήγαινε στους Γερμανούς - Είναι φανερό όμως ότι το «δάχτυλο» είναι για τους Γερμανούς - Ανέβασε στον λογαριασμό του ολόκληρο το βίντεο από την επίμαχη εκδήλωση - Ο γερμανικός Τύπος «κράζει» τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών

Διαψεύδονται και οι δύο... διαψεύσεις Βαρουφάκη για το υψωμένο δάχτυλο
Συνέχεια στο θέμα με το αν έκανε άσεμνη χειρονομία ή όχι δίνει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος το διαψεύδει εκ νέου μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.

«Ενδιαφέρεται κανείς για την αλήθεια;» tweetαρε ο κ. Βαρουφάκης μαζί με ένα link από άρθρο της  Frankfurter Allgemeine Zeitung με συνέντευξη του διοργανωτή του συνεδρίου, Σρέκο Χόρβατ. Ουσιαστικά ο Ελληνας υπουργός δεν ισχυρίζεται πια ότι το βίντεο είναι πλαστό, αλλά δείχνει ότι το δάχτυλο δεν προοριζόταν για τους Γερμανούς.

Στο συγκεκριμένο άρθρο που πόσταρε ο κ. Βαρουφάκης, ο κ. Χόρβατ, σε ερώτηση για τον αν ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών έκανε άσεμνη χειρονομία, ο διοργανωτής του συνεδρίου απαντά: «Όχι, αυτό πρέπει να το πούμε μία για πάντα. Ο Βαρουφάκης δεν σήκωσε το μεσαίο δάχτυλο κατά των Γερμανών. Σε αυτή την παρουσίαση στο Ζάγκρεμπ ο κ. Βαρουφάκης μιλούσε για μια χρονική περίοδο, για τον Μάιο του 2010, όταν η Ελλάδα δεν όφειλε στους Γερμανούς φορολογούμενους ούτε ένα ευρώ. Το επιχείρημά του ήταν ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να προχωρήσει σε χρεοκοπία κατά των ιδιωτών πιστωτών αντί να λάβει ένα τεράστιο δάνειο από τους Ευρωπαίους εταίρους της. Το δάχτυλο συνεπώς ήταν εκτός του πλαισίου αυτού και σκόπιμα ερμηνεύτηκε σαν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών να στράφηκε εναντίον της επιστροφής των χρεών στη Γερμανία και να έδειξε το δάχτυλό του κατά της Γερμανίας». 

Κλείσιμο

Στη συνέχεια, μάλιστα, ο υπουργός επανήλθε στο θέμα με δεύτερο tweet αναρτώντας το κάτωθι βίντεο και γράφοντας: «Κι εδώ είναι το μη πειραγμένο βίντεο από τα αδίστακτα μέσα ενημέρωσης».

Στο 40:30 το επίμαχο σημείο



Ο γερμανικός Τύπος «κράζει» τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών
Γ. Βαρουφάκης: Ο υπουργός που δίνει show και συνεντεύξεις, γίνεται Μοχάμετ Αλι στην πολιτική κονίστρα, σχολιάζουν τα γερμανικά ΜΜΕ μετά το σάλο που ξέσπασε στη Γερμανία όταν δήλωσε στο κανάλι της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης ARD ότι είναι ψεύτικο το επίμαχο βίντεο με την «χειρονομία». «Ως  Κάπτεν Cool, με casual ντύσιμο, προσπαθεί να πείσει  ότι δεν έκανε προτεταμένο δάκτυλο στον γερμανικό λαό, μία χειρονομία "σεξουαλικού περιεχομένου"», όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα «Bild».   

FAZ: Μοχάμεντ Αλι και Κάπτεν Cool o Βαρουφάκης
Με τον θρύλο του μποξ, Μοχάμετ Αλι παρομοιάζει τον Γ. Βαρουφάκη η γερμανική εφημερίδα. «Ο Γ. Βαρουφάκης ορθώνει ανάστημα στην πολιτική κονίστρα  όπως ο  Μοχάμετ Αλι στην εποχή του που ήταν αχτύπητος στο ρινγκ. Ως Κάπτεν Cool μας κάνει το δάκτυλο και μετά το παίρνει πίσω», σχολιάζει η Frankfruter Allgemeine Zeitung και προσθέτει. «Η άσεμνη  χειρονομία το 2013 του Γ. Βαρουφάκη προς τον γερμανικό λαό έχει να κάνει με τον χαρακτήρα του. Δίνει την εικόνα της αντίστασης απέναντι στην ευρωπαική δύναμη, όμως, υπέπεσε σε σοβαρά σφάλματα», προσθέτει η FAZ εξηγώντας τον συλλογισμό της. «Είναι πανταχού παρών, στο Διαδίκτυο, στις εφημερίδες, στις τηλεοράσεις, ο οποίος προκαλεί με τον ανατρεπτικό του χαρακτήρα και ενίοτε εμφανίζεται συγκαταβατικός. Oρθώνει το ανάστημά του στην πολιτική κονίστρα όπως ο Μοχάμετ Αλί όταν ήταν στις δόξες του. Ως Κάπτεν Cool , ντυμένος casual και κομψά δείχνει στους Γερμανούς το προτεταμένο δάκτυλο και μετά το παίρνει πίσω», γράφει η FAZ επισημαίνοντας πως, «πριν από δύο χρόνια, το 2013, ο Γ. Βαρουφάκης δεν είχε αναλάβει τα καθήκοντά του στο υπουργείο Οικονομικών, ήταν πανεπιστημιακός καθηγητής. Και τώρα υποστηρίζει ότι το επίμαχο βίντεο όπου ο ίδιος απεικονίζεται να κάνει την άσεμνη χειρονομία στους Γερμανούς, είναι αυθεντικό».    

Die Welt: «Ο Γ. Βαρουφάκης είναι ένας υπουργός που κάνει show»
«Ο Βαρουφάκης είναι ένας υπουργός που κάνει show;», είναι ο τίτλος άρθρου της γερμανικής εφημερίδας. «Την έκανε ή δεν την έκανε την χειρονομία;», διερωτάται η εφημερίδα «Die Welt», η οποία σχολιάζει το σάλο που ξέσπασε στη Γερμανία μετά την δήλωση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών ότι το επίμαχο βίντεο δεν είναι αυθεντικό. Ανεξάρτητα από το αν είναι αυθεντικό ή όχι το σχετικό βίντεο, η γερμανική εφημερίδα θεωρεί ότι η προσωπικότητα του Γ. Βαρουφάκη είναι αυτή που ρίχνει λάδι στη φωτιά. Η εφημερίδα «Die Welt» σχολιάζει πως, μετά την συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι «ΑRD», η περίφημη χειρονομία έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης πολλών τηλεοπτικών εκπομπών στη Γερμανία επιλέγοντας την δήλωση του πολιτικού ρεπόρτερ της «Bild», Michael Σπρένγκ στην εκπομπή «Harth aber fair». «Ο Γ. Βαρουφάκης είναι ένας υπουργός που κάνει show, ένας υπουργός των συνεντεύξεων...».  

Bild: Είναι μία χειρονομία σεξουαλικού περιεχομένου 
Οι ειδικοί εξοργίζουν τον Βαρουφάκη λέγοντας ότι το βίντεο με την άσεμνη χειρονομία είναι αυθεντικό, γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild».
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, φανερά ενοχλημένος, ισχυρίζεται ότι παραπλανήθηκε κι ότι νόμιζε ότι πως στο talk show του Γκίντερ Γιαόυχ του ΑRD, θα δεχόταν  ερωτήσεις για το νέο του βιβλίο και και όχι για κάτι που έγινε το 2013 και και μάλιστα για μία χειρονομία που είναι προϊόν φαντασίας. Σε άλλο δημοσίευμα της, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας κάνει αναφορά στην... ιστορία της «χειρονομίας», η οποία όπως επισημαίνει, είναι μία χειρονομία σεξουαλικού περιεχομένου την οποία έχουν κάνει κατά καιρούς ποδοσφαιριστές, όπως η Ντέιβιντ Μπέκαμ αλλά και ο Πέερ Στάινμπρουκ, πρώην υποψήφιος για την γερμανική καγκελαρία από το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών.    

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης