Εισαγγελική πρόταση για υπό όρους αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου-Παππά

Εισαγγελική πρόταση για υπό όρους αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου-Παππά

Λόγω συμπλήρωσης του 18μηνου, του ανώτατου ορίου προφυλάκισης και με περιοριστικούς όρους - Τον τελευταίο λόγο θα έχει το Δικαστικό Συμβουλιο που θα αποφανθεί με βούλευμά του

Εισαγγελική πρόταση για υπό όρους αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου-Παππά
Στο παρά...πέντε της έναρξης της δίκης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ανοίγουν, όπως φαίνεται λόγω παρελεύσης του 18μηνου, οι πόρτες των φυλακών για τον προσωρινά κρατούμενο γενικό γραμματέα του κόμματος Ν. Μιχαλολιάκο και τον επίσης προφυλακισμένο βουλευτή Χρήστο Παππά.

Ειδικότερα, λόγω συμπλήρωσης του 18μηνου, του ανώτατου ορίου προφυλάκισης που προβλέπει το Σύνταγμα, δυο εισαγγελείς προτείνουν να αποφυλακιστούν οι Ν. Μιχαλολιάκος και Χρ. Παππάς, με την επιβολή περιοριστικών όρων. Να σημειωθεί ότι το 18μηνο συμπληρώνεται για τους δυο προσωρινά κρατούμενους βουλεύτες στις 29 Μαρτίου.

Συγκεκριμενα, για τον αρχηγό της Χρυσης Αυγής, ο εισαγγελέας κ. Ι. Προβατάρης προτεινει αποφυλάκιση με καταβολή χρηματικής εγγύησης 125.000 ευρω και διατήρηση των όρων του παραπεμπτικού βουλεύματος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής που προέβλεπε κράτηση κατ' οίκον. 

Κλείσιμο
Για τον φερόμενο ως «υπαρχηγό» Νικο Παππα, ο εισαγγελέας κ. Δ. Ασπρογέρακας προτεινει αποφυλάκιση με τους εξής ορους: απαγορευση εξόδου απο τη χώρα, παράδοση διαβατηρίου, απαγορευση μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής, απαγορευση μετακίνησης με πλωτά ή εναέρια μεσα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα τρεις φορές τον μήνα και διανυκτέρευση στην οικία του. 

Πάντως, τον τελευταίο λόγο για τους όρους που θα επιβληθούν στους δυο κατηγορούμενους θα εχει το Δικαστικο Συμβουλιο που θα αποφανθεί με βούλευμά του. 

Ο Γιάννης Λαγος και η δίκη 

Ανάλογη πρόταση αναμένεται και για τον Γιάννη Λαγό, για τον οποίο το 18μηνο συμπληρώνεται επίσης στο τέλος Μαρτίου. 

Η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής αναμένεται πλέον μετά το Πάσχα καθώς  ακόμη  βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικαστικά θέματα που προβλέπονται απο το νόμο πριν την έναρξη της δίκης. 

Σε περίπτωση αποφυλάκισης των τριών, στις φυλακές θα παραμείνουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, Νίκος Μίχος και Γιώργος Γερμενής για τους οποίους τα 18μηνα λήγουν αργότερα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης