PROTOTHEMA

Πολιτική

Κατηγορεί την κυβέρνηση για «ριζοσπαστική» μέθοδο της ωμής παραβίασης του Συντάγματος.

ΠΑΣΟΚ: Πρόκληση να μην έρθει στη Βουλή η συμφωνία για την παράταση

ΠΑΣΟΚ: Πρόκληση να μην έρθει στη Βουλή η συμφωνία για την παράταση

«Το ποτήρι της αλήθειας είναι πικρό και θα το πιούνε μέχρι τον πάτο αυτοί που πούλησαν προεκλογικά φίλτρα ψευδαισθήσεων» σχολίαζει η Χαριλάου Τρικούπη

Επιμένει το ΠΑΣΟΚ να έρθει στη Βουλή προς νομοεθετική κύρωση το κείμενο της τετράμηνης παράτασης του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας τονίζοντας ότι «είναι δημοκρατικά και κοινοβουλευτικά προκλητική η προσπάθεια  της κυβέρνησης να παρακάμψει» αυτή τη διαδικασία.


Το ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζει ότι η αντίστοιχη διαδικασία είχε ακολουθηθεί όταν υπεγράφη η σύμβαση για την οποία δόθηκε η παράταση και σημειώνει ότι αυτό πρέπει να γίνει «όχι μόνο για λόγους τυπικής εγκυρότητας -που θα κληθεί να εξετάσει σε λίγες ημέρες η ΕΚΤ προκειμένου να αποκαταστήσει την ομαλή σχέση της με τις ελληνικές τράπεζες- αλλά και για λόγους δημοκρατικής νομιμοποίησης και κοινοβουλευτικής διαφάνειας».

Κατηγορεί, επίσης, την κυβέρνηση ότι «αυτοί που με ευκολία και πάθος κατήγγειλαν κάθε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και κάθε κατεπείγον νομοσχέδιο, τώρα αναζητούν  δρόμο διαφυγής με την «ριζοσπαστική» μέθοδο της ωμής παραβίασης του Συντάγματος».

«Η απεγνωσμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει το παραμύθι του διαχωρισμού της «δανειακής σύμβασης» από το «πρόγραμμα» την οδηγεί δυστυχώς σε θεσμική διολίσθηση που εκθέτει τη χώρα διεθνώς. Το ποτήρι της αλήθειας είναι πικρό και θα το πιούνε μέχρι τον πάτο αυτοί που πούλησαν προεκλογικά φίλτρα ψευδαισθήσεων» καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη έχει ως εξής:

Είναι δημοκρατικά και κοινοβουλευτικά προκλητική η προσπάθεια  της κυβέρνησης να παρακάμψει  την νομοθετική κύρωση της παράτασης του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας από την ευρωζώνη, δηλαδή της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου.  Η παράταση που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου ψηφίστηκε από τη Βουλή  των Ελλήνων και η σχετική σύμβαση υπογράφτηκε από τον Υπουργό Οικονομικών, τον Διοικητή της ΤτΕ και τη διευθύνουσα σύμβουλο του ΤΧΣ. Η ίδια ακριβώς διαδικασία πρέπει να ακολουθηθεί και τώρα, όχι μόνο για λόγους τυπικής εγκυρότητας -που θα κληθεί να εξετάσει σε λίγες ημέρες η ΕΚΤ προκειμένου να αποκαταστήσει την ομαλή σχέση της με τις ελληνικές τράπεζες- αλλά και για λόγους δημοκρατικής νομιμοποίησης και κοινοβουλευτικής διαφάνειας. 
Αυτοί που με ευκολία και πάθος κατήγγειλαν κάθε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και κάθε κατεπείγον νομοσχέδιο, τώρα αναζητούν  δρόμο διαφυγής με την «ριζοσπαστική» μέθοδο της ωμής παραβίασης του Συντάγματος. 
Υπάρχουν όμως ευρωπαίοι αντισυμβαλλόμενοι που σέβονται τα κοινοβούλια τους και τους θεσμούς.
Η απεγνωσμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει το παραμύθι του διαχωρισμού της «δανειακής σύμβασης» από το «πρόγραμμα» την οδηγεί δυστυχώς σε θεσμική διολίσθηση που εκθέτει τη χώρα διεθνώς.
Καλούμε την κυβέρνηση να φέρει την «τροποποίηση - παράταση» της δανειακής σύμβασης η οποία παραπέμπει ρητά στο μνημόνιο και τις αναθεωρήσεις του και συνιστά αυτό καθεαυτό το πρόγραμμα, στη Βουλή. Την καλούμε να μην οδηγήσει  τον Υπουργό Οικονομικών, τον Διοικητή της ΤτΕ και την διοίκηση του ΤΧΣ σε παραβίαση του Συντάγματος και της ισχύουσας νομοθεσίας.
Το ποτήρι της αλήθειας είναι πικρό και θα το πιούνε μέχρι τον πάτο αυτοί που πούλησαν προεκλογικά φίλτρα ψευδαισθήσεων.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

ΠΜ26/02/201517:26

Συντροφε Βαγγελη μην ψηφισεις καμμια παραταση κανενα τριτο μνημονιο ,ασε τους να παρουν ολη την πολιτικη ευθυνη ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.

Απάντηση
μ.πασοκ26/02/201516:31

Συντροφε Βαγγελη ξεσκισε τους τα βαρδουλα,μην τους αφησεις σε χλωρο κλαρι.Να ξερεις οτι θα παθουν τα ιδια που παθαιναν οι βουλευτες μας απο τους αγανακτησμενους τους.Δεν θα τολμουν σε λιγο να κυκλοφορουν χωρις 20 αστυνομικους να τους φυλανε,ετσι για να δουν οτι εχουν και οι αλλοι αγανακτησμενους και μαλιστα πολυ ποιο αγριους.

Απάντηση
Πηνειώτης26/02/201516:00

Κυρ Τζουτζούκο μου, τελειώνουμε!νάσε πιό σκληρός με τους Σιριζέους, ζήτα κανένα επίχωμα για μας!

Απάντηση
wtf26/02/201515:47

Για μαζεψτε τους επιτελους! Αυτοι δεν διαβασαν τα μνημονια που υπεγραψαν και θελουν να δουν την νεα συμφωνια? Αυτο και αν ειναι θρασος!

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία