Βουλή: Πέρασε ο προϋπολογισμός με 155 «ναι» και μετεγγραφή Μάρκου

Βουλή: Πέρασε ο προϋπολογισμός με 155 «ναι» και μετεγγραφή Μάρκου

Με το βλέμμα στην προεδρική εκλογή, η κυβέρνηση «κέρδισε» την Κατερίνα Μάρκου - Το «παρών» ήρθε από τον Γρηγόρη Ψαριανό - Υπήρξαν επίσης 134 «όχι» και ένα «παρών»

Βουλή: Πέρασε ο προϋπολογισμός με 155 «ναι» και μετεγγραφή Μάρκου
Τον προϋπολογισμό για το 2015 ενέκρινε η πλειοψηφία της Ολομέλειας με 155 «ναι» έναντι 134 «όχι» και ενός «παρών».

Κέρδος για την κυβερνητική πλειοψηφία αποτελεί η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Μάρκου, η οποία υπερψήφισε τον προϋπολογισμό και ο κ. Γρηγόρης Ψαριανός, που δήλωσε «παρών».

Από το κυβερνητικό στρατόπεδο χαρακτηρίζουν θετική και την στάση του επίσης ανεξάρτητου βουλευτή Γιώργου Νταβρή, ο οποίος ψήφισε θετικά τους προϋπολογισμούς μόνο για τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών.

Κλείσιμο
Να σημειωθεί ότι από τη διαδικασία έλλειπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο οποίος νοσηλεύεται λόγω προβλήματος υγείας.

Πάντως, συνεργάτες του πρωθυπουργού σημείωναν μετά το πέρας της διαδικασίας κατά την πενθήμερη συζήτηση ότι η κυβέρνηση νίκησε κατά κράτος!

Στηρίζουν, δε, την άποψή τους στην εκδήλωση πρόθεσης από αρκετούς ανεξάρτητους βουλευτές να ψηφίσουν για ΠτΔ.

Πρόκειται για τους οκτώ: Σπ. Λυκούδη, Ν. Φούντα, Β. Οικονόμου, Ν. Τσούκαλη, Θ. Ψύρρα, Π. Τατσόπουλο, Χρ. Αηδόνη και Γρ. Ψαριανό, που υπέγραψαν τη σχετική επιστολή, αλλά και βουλευτές όπως οι Κ. Γιοβανόπουλος, Γ. Κουράκος και Β. Καπερνάρος, που έθεσαν τους δικούς τους όρους για εκλογή ΠτΔ, επικρίνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ για τις καταγγελίες περι αποστασίας.

«Ύστερα από πολλές δεκαετίες, η χώρα απέκτησε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Είναι μια ιστορική στιγμή. Οι παλαιότεροι θα ξαφνιαστούν, οι νεότεροι εύχομαι να συνεχίσουν να το κάνουν, γιατί είναι ο μόνος δρόμος για την ανάπτυξη» σχολίασε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης