Εισαγγελέας: Να δικαστεί ο Τσουκάτος για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens

Εισαγγελέας: Να δικαστεί ο Τσουκάτος για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens

«Καταπέλτης» ο εισαγγελέας για Τσουκάτο: «Λάδωνε» για την «αμαρτωλή» σύμβαση 8002 της Siemens με τον ΟΤΕ

Εισαγγελέας: Να δικαστεί ο Τσουκάτος για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens
Να παραπεμφθεί σε δίκη για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος ο άλλοτε «ισχυρός άντρας» του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Τσουκάτος, αναφορικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens ζητά ο εισαγγελέας Γαληνός Μπρης με την πρότασή του.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση, που απαριθμεί 2.368 σελίδες, ο Θόδωρος Τσουκάτος γίνεται «γέφυρα» στη διαδρομή μαύρων χρημάτων και συγκεκριμένα δύο εμβασμάτων ύψους ενός εκατομμυρίου γερμανικών μάρκων, χρήματα τα οποία οι δικαστικές αρχές εκτιμούν ότι κατέληξαν σε υπαλλήλους του ΟΤΕ.

Ο κ. Μπρης εκτιμά ότι ο Θόδωρος Τσουκάτος είναι εκείνος που είχε δώσει στον Μιχάλη Χριστοφοράκο τα στοιχεία του λογαριασμού του επιχειρηματία Ηλία Πιταούλη, σε τραπεζικό λογαριασμό του οποίου κατέληξαν τα επίμαχα δύο εμβάσματα.

Κλείσιμο
Ο Θόδωρος Τσουκάτος, σύμφωνα με τη δικογραφία, πήρε τα χρήματα αυτά από το φίλο του Στέλιο Βίο, με τον οποίο ο ίδος και η σύζυγός του Πόπη διατηρούσαν στενές φιλικές σχέσεις. Ο επιχειρηματίας Στέλιος Βίος είχε άλλωστε βοήθησει την οικογένεια Τσουκάτου σε προεκλογικό αγώνα.

«Το έμβασμα του παραπάνω ποσού έγινε στο πλαίσιο παροχής χρηματικών ωφελημάτων που είχαν υποσχεθεί τα στελέχη της εταιρείας Siemens σε υπαλλήλους της ΟΤΕ, οι οποίοι την αποδέχθηκαν και τελικώς την έλαβαν» αναφέρει σε πρότασή του ο εισαγγελικός λειτουργός.

Με άλλα λόγια, δηλαδή, ο Θόδωρος Τσουκάτος κατά τον εισαγγελέα, συνέβαλε στο «λάδωμα»,, προκειμένου να διασφαλισθεί η σύμβαση 8002 της Siemens με τον ΟΤΕ. Μια σύμβαση, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, που ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο κατά 70 εκατ. ευρώ.

Αν τελικά τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου υιοθετήσουν την πρόταση του κ. Μπρη για παραπομπή του Θόδωρου Τσουκάτου στο ακροατήριο με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, τότε ο άλλοτε ισχυρός άντρας του ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ποινή των ισοβίων.

Τέλος, ο εισαγγελέας ζητά να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία τα τρία παιδιά του ακόμη καταζητούμενου Χριστόφορου Καραβέλα και να παραπεμφθεί σε δίκη η σύζυγός του, Μάρθα.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης