ΑΝΕΛ: Όλοι -πλην Μελά- συμφώνησαν να μην ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ΑΝΕΛ: Όλοι -πλην Μελά- συμφώνησαν να μην ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Το συνέδριο έκλεισε με την ψηφοφορία για τη στάση του κόμματος στην εκλογή Προέδρου - Όλοι οι βουλευτές -εκτός του Παναγιώτη Μελά, σήκωσαν το χέρι τους, συμφωνώντας να μην ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΑΝΕΛ: Όλοι -πλην Μελά- συμφώνησαν να μην ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Με τη ρήση του Αντόνιο Γκράμσι, «το νέο πάει να γεννηθεί το παλιό αρνείται να πεθάνει είναι η ώρα των τεράτων» άνοιξε την ομιλία του, με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 2ου συνεδρίου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος.

Το συνέδριο έκλεισε με την ψηφοφορία για τη στάση του κόμματος στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όλοι οι βουλευτές -εκτός του Παναγιώτη Μελά, ο οποίος βρισκόταν στο πάνελ του προεδρείου με τους άλλους βουλευτές- σήκωσαν το χέρι τους, συμφωνώντας να μην ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κλείσιμο
Η στάση του Π. Μελά προκάλεσε τις αντιδράσεις των συνέδρων, ενώ ο πρόεδρος του συνεδρίου, Παναγιώτης Σγουρίδης, απευθυνόμενος στο σώμα, ζήτησε να εκφραστεί  δημοσίως η όποια διαφωνία. Δεν τοποθετήθηκε κανείς και, σύμφωνα με τον κ. Σγουρίδη, «η απόφαση να μην ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι ομόφωνη».

Καμμένος: Δεν θα ψηφίσει κανείς βουλευτής των ΑΝΕΛ Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Δεν θα ψηφίσει ούτε ένας βουλευτής από τους Ανεξάρτητους Έλληνες για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μέχρι τα τέλη Μαρτίου, που θα έχουμε εκλογές. Όσοι αντέξουν, θα συνεχίσουν μαζί μας. Όσοι δεν αντέξουν, ας κατέβουν τώρα από το καράβι. Κάθε φορά που κάποιος δεν άντεχε, ερχόντουσαν άλλοι εκατό. Τους θέλουμε όλους, αλλά μπορούμε και μόνοι μας» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Πάνος Καμμένος προς το εσωτερικό του κόμματός του, στον απόηχο του θορύβου που προκάλεσαν τις προηγούμενες ημέρες οι δηλώσεις του Π. Μελά, ο οποίος τελικά δεν έλαβε το λόγο στο συνέδριο.

Η ανακοίνωση μετά το συνέδριο

ΟΜΟΦΩΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 2ου ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ολοκληρώθηκε το δεύτερο πολιτικό συνέδριο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Το συνέδριο ήταν μαζικό, ενωτικό και συνθετικό απόψεων. Επετεύχθησαν οι εξής τρεις άξονες:

Α. Ισχυροποιήθηκε η ιδρυτική διακήρυξη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Β. Αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει ένας διάχυτος ριζοσπαστικός πατριωτισμός στην ελληνική κοινωνία αποφασίσθηκε να τον σχηματοποιήσουμε μέσα από μια εθνική, πατριωτική και δημοκρατική συμμαχία με βασικό κορμό το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Γ. Με τα ψηφίσματα θωρακίστηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος ο οποίος αποτελεί κεφάλαιο.

Κύριο ψήφισμα του συνεδρίου αποτελεί η πρόταση για συντακτική Βουλή ώστε να επιλυθούν τα πολιτικά ζητήματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία.

Υπήρξαν ψηφίσματα για μια σειρά θεμάτων που θα θωρακίσουν την ελληνική οικονομία και θα ανακουφίσουν την ελληνική οικογένεια.

Επιβεβαιώθηκαν οι κόκκινες γραμμές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Αποφασίσθηκε ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν ψηφίζουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όλες οι αποφάσεις του συνεδρίου ήταν ομόφωνες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης