Ικανοποιημένη η κυβέρνηση από τη λήξη της απεργίας στη ΔΕΗ μετά την επιστράτευση

Ικανοποιημένη η κυβέρνηση από τη λήξη της απεργίας στη ΔΕΗ μετά την επιστράτευση

«Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είναι πράγματι σοβαρή υπόθεση για να αφήνεται στους συνδικαλιστές» δηλώνουν κυβερνητικά στελέχη

Ικανοποιημένη η κυβέρνηση από τη λήξη της απεργίας στη ΔΕΗ μετά την επιστράτευση
Ικανοποιημένη εμφανίζεται η κυβέρνηση αφού η πολιτική καταστολής αποδίδει όπως έδειξε η απόφαση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ να αναστείλει τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

«Η κυβέρνηση προστάτευσε το δημόσιο συμφέρον και απέτρεψε τις διακοπές ρεύματος που θα είχαν κοινωνικό αλλά και οικονομικό κόστος» σημειώνουν τα κυβερνητικά στελέχη και προσθέτουν: «η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είναι πράγματι σοβαρή υπόθεση για να αφήνεται στους συνδικαλιστές». Παραλλήλως τα κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι η κοινωνία επιβραβεύει την πολιτική πυγμής της κυβέρνησης και δηλώνουν βέβαια ότι από την όλη υπόθεση η κυβέρνηση θα έχει πολιτικά οφέλη. Έχοντας κλείσει το μέτωπο με τους απεργούς τώρα ρίχνει το βάρος στην κοινοβουλευτική μάχη και στην αντιμετώπιση της πρωτοβουλίας του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα για να την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης. Για την συζήτηση στην Βουλή τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης δεν δείχνουν να ανησυχούν καθώς εκτιμούν ότι η σύνθεση του θερινού τμήματος είναι τέτοια που να μην υπάρξουν εκπλήξεις και διαρροές δικών τους βουλευτών. Συνεπώς το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί. Όσον αφορά την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα η κυβέρνηση επαφίεται στο ΚΚΕ και δευτερευόντως σε βουλευτές της ΔΗΜΑΡ για να μην συγκεντρώσει τις 120 υπογραφές που απαιτεί η εκκίνηση της διαδικασίας για το δημοψήφισμα. Βεβαίως υπάρχει ο κίνδυνος παρά τις επιμέρους διαφορές στις προτάσεις να αθροιστούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης όπως και αρκετοί από τους ανεξάρτητους βουλευτές στο αίτημα για σύγκλιση της Ολομέλειας κάτι που αν γίνει θα προκαλέσει πονοκέφαλο στην κυβέρνηση. Μπορεί η κυβέρνηση να κατέστειλε την απεργία με την επιστράτευση ωστόσο στο πολιτικό τουλάχιστον πεδίο είναι απομονωμένη. Πέρα από την επικοινωνιακή αισιοδοξία είναι πολλοί οι βουλευτές και από τα δύο κόμματα της συμπολίτευσης οι οποίοι θεωρούν ότι η ιδιωτικοποίηση και η επιβολή της με αυταρχικό τρόπο επιφέρουν πολιτικό κόστος και απομειώουν την βάση κοινωνικής συναίνεσης που απολαμβάνει η κυβέρνηση. Εκφράζουν δε φόβους ότι σε συνδυασμό και με τα άλλα δύσκολα μέτρα που έχει μπροστά της κινδυνεύει η κυβέρνηση να βρεθεί το Φθινόπωρο χωρίς κοινωνικά ερείσματα και να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές. 

Η κυβέρνηση πάλι δηλώνει αποφασισμένη να φέρει όλα τα μέτρα με πρώτα τα νομοσχέδια για τους αιγιαλούς και για τα δάση. Παράλληλα η Τρόικα που έρχεται αυτή την εβδομάδα στην χώρα μας θα πάρει διαβεβαιώσεις ότι οι απολύσεις στο δημόσιο θα συνεχιστούν κανονικά, οι ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα θα απελευθερωθούν από τον Σεπτέμβριο ενώ θα απελευθερωθούν και οι πλειστηριασμοί κατοικιών. Η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να κάνει ότι απαιτούν οι δανειστές προκειμένου να ξεπεράσει την αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου και να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για την βιωσιμότητα του χρέους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης