Ικανοποίηση ΠΑΣΟΚ για Λοβέρδο

Ικανοποίηση ΠΑΣΟΚ για Λοβέρδο

Ο κ. Λοβέρδος μαζί με τον Χρήστο Αηδόνη θα συμμετέχουν στις συνεδριάσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας του δεύτερου μικρότερου κυβερνητικού κόμματος, στο πρότυπο συνύπαρξης εντός της «Ελιάς»

Ικανοποίηση ΠΑΣΟΚ για Λοβέρδο
Τη συνεργασία με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε την Τρίτη ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη «Νέα Ελλάδα», Ανδρέας Λοβέρδος. Χωρίς να αναστέλλει τη λειτουργία του κόμματός του ο κ. Λοβέρδος μαζί με τον Χρήστο Αηδόνη θα συμμετέχουν στις συνεδριάσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας του δεύτερου μικρότερου κυβερνητικού κόμματος, στο πρότυπο συνύπαρξης εντός της «Ελιάς».

Στη Χαριλάου Τρικούπη αποδέχθηκαν με ικανοποίηση την απόφαση του κ. Λοβέρδου, επειδή με την εξέλιξη αυτή βρίσκει ανταπόκριση το κάλεσμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή. Οι κ.κ. Λοβέρδος και Αηδόνης μετά την αποχώρησή τους από το ΠΑΣΟΚ το 2012 συμμετείχαν στην ομάδα των ανεξάρτητων βουλευτών.

Κλείσιμο
Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της Συμφωνίας για τη «Νέα Ελλάδα» Ευθύμης Καρδαράς τόνισε πως «μετά από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα της επανασυγκρότησης της Δημοκρατικής Παράταξης, με την δημιουργία κοινής κοινοβουλευτικής ομάδας στο πρότυπο της Ελιάς. Προφανώς μιλάμε για συνεργασία και κοινή δράση εντός του κοινοβουλίου Ευχόμαστε σύντομα να ακολουθήσουν και άλλοι. Για τις λεπτομέρειες συγκρότησης της κοινής κοινοβουλευτικής ομάδας θα υπάρξουν συνεννοήσεις τις επόμενες ημέρες».

Εκτός των δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να υπάρξει παρόμοια εξέλιξη στην περίπτωση του Μίμη Ανδρουλάκη και του Μάρκου Μπόλαρη. Ο τελευταίος, μάλιστα, σε δηλώσεις του την Τρίτη είπε πως είναι «κρίσιμη αναγκαιότητα σήμερα» η αλλαγή πολιτικής, με την κατάθεση ενός εθνικού, αναπτυξιακού σχεδίου για την Ελλάδα.

Ο κ. Μπόλαρης έδειξε να είναι ανοιχτός σε συνεργασίες υπογραμμίζοντας ότι «γι΄αυτό είναι απαραίτητες οι συνέργειες όλων των προοδευτικών δυνάμεων, που στην πράξη κι όχι διακηρυκτικά, παρεμβαίνουν καθημερινά στην πολιτική ζωή για την δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ανάπτυξη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης