Ποια είναι η Σουηδέζα ανταποκρίτρια που πήρε συνέντευξη από τον Τσίπρα

Ποια είναι η Σουηδέζα ανταποκρίτρια που πήρε συνέντευξη από τον Τσίπρα

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως πάντα πήγαινε κόντρα στο ρεύμα - «Στατιστικό κόλπο» το πλεόνασμα - Ο σοσιαλισμός θέλει χρόνο

Ποια είναι η Σουηδέζα ανταποκρίτρια που πήρε συνέντευξη από τον Τσίπρα
Στη Σουηδέζα δημοσιογράφο Kajsa Ekis Ekman παραχώρησε συνέντευξη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και μίλησε για την οικονομική κρίση, την Αριστερά και την προσωπική πολιτική του πορεία. Η Kajsa Ekis Ekman, η οποία γράφει για την σουηδική εφημερίδα ETC συνάντησε τον κ. Τσίπρα στο γραφείο του στη Βουλή, ο οποίος βρήκε χρόνο στο βεβαρυμένο πρόγραμμά του να συναντήσει τη Σουηδέζα δημοσιογράφο. Ο κ. Τσίπρας μόλις είχε γυρίσει από ένα ταξίδι του στο Παλέρμο. Η γνωστή, στη χώρα της, δημοσιογράφος χρειάστηκε να τον περιμένει αρκετή ώρα καπνίζοντας στους διαδρόμους της Βουλής με το σωματοφύλακά του, όπως η ίδια σημειώνει στην εισαγωγή της συνέντευξης.

Η πανέμορφη δημοσιογράφος έχει γεννηθεί το 1980 και είναι και συγγραφέας. Είναι πολυγραφότατη και πολύ ενεργή στα social media, ενώ έχει και δικό της μπλογκ.

Κλείσιμο
Διαβάστε συνέντευξή της στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα



Ο κ. Τσίπρας στην συνέντευξη τόνισε πως η κρίση στην Ελλάδα δεν έχει σταματήσει και υπογράμμισε το 30% της ανεργίας, καθώς και το 60% της ανεργίας των νέων. Μίλησε επίσης για τον αριθμό των θανάτων από την γρίπη.



Η δημοσιογράφος επισήμανε στον κ. Τσίπρα το πρωτογενές πλεόνασμα και εκείνος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι πρόκειται για κάποιο τεχνικό αποτέλεσμα, προκειμένου να αποδειχθεί πως το πρόγραμμα της Τρόικας είναι επιτυχημένο.



Ο κ. Τσίπρας σε ερώτηση για το ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνει ως πρωθυπουργός, απάντησε πως αρχικά θα ασχοληθεί με την αποπληρωμή των τόκων και να καταργήσει τους νόμους που εκπορεύονται από τις συμφωνίες με την Τρόικα. Σημείωσε, δε, πως θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα από 520 ευρώ σε 750, αν και παραδέχεται πως στην πράξη κάτι τέτοιο θα είναι δύσκολο.

Αναφερόμενος, δε, στο όραμά του για την επικράτηση του σοσιαλισμού στην Ελλάδα εξομολογήθηκε ότι θα χρειαστεί χρόνο λέγοντας με νόημα πως «αν θέλουμε σοσιαλισμό πρέπει να μπορούμε να σταθούμε πρώτα στα δικά μας πόδια. Όταν είμαστε έτοιμοι. Πρώτα πρέπει να ξεπεράσουμε την κρίση, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των αγορών με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, κάτι που θα χρειαστεί τέσσερα έως πέντε χρόνια».



Για το πώς θα πείσει της Ευρώπη για όλα αυτά, ο κ. Τσίπρας απαντά με μια ερώτηση, αν, δηλαδή, η Ευρώπη θα συνεχίσει να αφήνει την Ελλάδα στο έλεος της ανθρωπιστικής κρίσης. Σημείωσε πως επιθυμία του είναι ένα νέο New Deal, μια λύση όπως αυτή που εφαρμόστηκε στη Γερμανία το 1953.



Ο κ. Τσίπρας σχετικά με την προσωπική του πορεία λέει πως πάντα πήγαινε αντίθετα στο ρεύμα και υπενθυμίζει πως το 1989 μπήκε στην ΚΝΕ, όταν, μετά της πτώση του Τείχους του Βερολίνου, όλοι έφευγαν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επίσης διευκρίνισε πως δεν ήταν δική του ιδέα η υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΕΕ, αλλά του Gabi Zimmer, προέδρου της Ευρωομάδας της Αριστεράς, ο οποίος του το ζήτησε τον Οκτώβριο. Ο κ. Τσίπρας λέει ότι αρχικά ξαφνιάστηκε με την πρόταση, αλλά αργότερα το δέχτηκε με χαρά, αλλά το είδε σαν μια ευκαιρία ώστε η Αριστερά να αρχίσει να αντιστέκεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης