Χαμός με τη δήλωση Τατσόπουλου ότι κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν με συμπάθεια τους τρομοκράτες

Χαμός με τη δήλωση Τατσόπουλου ότι κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν με συμπάθεια τους τρομοκράτες

Σήμερα δηλώνει: "Περιθωριακές οι απόψεις ανθρώπων που μπορεί να συμφωνούν με τις ιδέες, όχι με τις πράξεις, των τρομοκρατών" - "Η 'μονταζιέρα της Συγγρού' προσπαθεί να συνδέσει το ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία"

Χαμός με τη δήλωση Τατσόπουλου ότι κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν με συμπάθεια τους τρομοκράτες
Σάλο προκάλεσε η δήλωση του Πέτρου Τατσόπουλου περί ύπαρξης, εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ατόμων που βλέπουν με συμπάθεια τους τρομοκράτες. Σάλο που συνεχίζεται σήμερα, με αποτέλεσμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να προαπαθήσει να ξεκαθαρίσει την άποψή του, επιτιθέμενος παράλληλα σε συγκεκριμένους κύκλους της ΝΔ, κάνοντας λόγο για προσπάθεια της “μονταζιέρας της Συγγρού” να συνδέσει τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ Fm ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως χθες βράδυ στον ΣΚΑΙ είχε κάνει λόγο για την ύπαρξη, εντός του ΣΥΡΙΖΑ, “περιθωριακών απόψεων ανθρώπων που μπορεί να συμφωνούν με τις ιδέες – και όχι με τις πράξεις – των τρομοκρατών”. Ενώ συμπλήρωσε πως στην αρχική δήλωσή του είχε τονίσει πως τέτοιου είδους περιθωριακές απόψεις υπάρχουν και μέσα στη ΝΔ, ονοματίζοντας το ΔΙΚΤΥΟ 21, τον κ. Κρανιδιώτη και τον κ. Λαζαρίδη, για τους οποίους εκτιμά πως πρεσβεύουν ακροδεξιές απόψεις.

Συνεχίζοντας τις διευκρινίσεις επί της αρχικής του δήλωσης ο κ. Τατσόπουλος σημείωσε πως η “μονταζιέρα” εσκεμμένα παραποίησε τα λεγόμενά του για να συνδέσει, με λαϊκίστικο τρόπο, τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία: “Η μονταζιέρα άναψε φωτιές, είναι πυρομανής. Υπάρχουν πολλές παραποιήσεις και λασπολογίες στην υπόθεση. Η ΝΔ προσπαθεί να περάσει ως αλήθεια μερικά που δεν ισχύουν”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τατσόπουλος και συνέχισε:
Κλείσιμο

“Η ΝΔ εδώ κι έναν χρόνο, από τότε που βλέπει πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι αύριο κυβέρνηση, προσπαθεί να περάσει την ιδέα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέση με την τρομοκρατία. Ε, λοιπόν δεν έχει την παραμικρή σχέση. Σχέση με την τρομοκρατία είχαν ή έχουν σε άλλες χώρες τα στρατιωτικά τμήματα κάποιων πολιτικών κομμάτων όπως η ΕΤΑ, οι Ερυθρές Ταξιαρχίες, κτλ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία διάθεση να φτιάξει στρατιωτικά τμήματα!”

Προς επίρρωση των λεγομένων του σημείωσε πως κατά τη διάρκεια της δίκης της 17Ν, η οποία έγινε με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και τότε προσπαθούσε με τον ίδιο ζήλο που επιδεικνύει σήμερα να αποδείξει πως το ΠΑΣΟΚ είχε σχέσεις με την τρομοκρατία, πως ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο αρχηγός της! Τότε δεν υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ, η Αριστερά ήταν στη γωνία. Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ φαντάζει ως αυριανή κυβέρνηση δέχεται αυτός τα πυρά της ΝΔ, υποστηρίζει ο κ. Τατσόπουλος.



Ο ίδιος συμπλήρωσε πως αμέσως μετά τη δίκη της 17Ν και μέχρι σήμερα μια μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης έχει συμπάθεια αν όχι για τη 17Ν, τουλάχιστον για την αυτοδικία. Και υπό αυτό το πρίσμα διευκρίνισε πως : “Μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μερίδα πιο 'εκλεπτυσμένων' συμπαθούντων, αυτών που χαρακτηρίζουν τους τρομοκράτες ως 'πολιτικούς κρατούμενους'. Εγώ ξέρω ότι πολιτικός κρατούμενος είναι αυτός που καταδικάστηκε για τις ιδέες του, για τα πιστεύω του. Αυτοί δεν μπήκαν φυλακή για τις ιδέες τους, αλλά για τις δολοφονίες που διέπραξαν. Το να σκοτώσουν 23 ανθρώπους στο δρόμο πισώπλατα, σε αυτό δεν βρίσκω τίποτε ηρωικό και επαναστατικό, καμία πολιτική πράξη. Αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται στη φυλακή επειδή δολοφόνησαν...”, ξεκαθάρισε την θέση του και επέμεινε: “Όσοι μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να μιλάνε για πολιτικούς κρατούμενους είναι φωνές στο περιθώριο, γραφικές και απομονωμένες, ιδίως μέσα σε ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ΡΟΖΑ για παράδειγμα, είναι μια συνιστώσα του κόμματος αλλά εν τέλει δεν έχει καμία σημασία. Πλέον μάλιστα έχει αυτοδιαλυθεί. Το να υπάρχουν ένας-δύο άνθρωποι που εκφράζουν απόψεις περιθωριακές, δεν σημαίνει πως αυτομάτως έχουν γίνει κεντρική γραμμή, κεντρική σημασία για την πολιτική γραμμή του κόμματος”.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει και την απουσία του κ. Τσίπρα από τις χθεσινές εκδηλώσεις για την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα τόνισε πως από τον Σεπτέμβριο του 2012, με το που αναδύθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση, το πρώτο πράγμα που είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκου Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι ήταν πως δεν θέλει να συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα.

Υπό αυτό το πρίσμα ο κ. Τατσόπουλος δήλωσε ότι συμφωνεί πως το θεσμικό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να τον προτάσσει το κόμμα, αλλά σε αυτό το παιχνίδι πρώτη η ΕΕ δεν “έπαιξε” τον ΣΥΡΙΖΑ.

“Πιστεύω πως πρέπει να βγούμε από τον φαύλο αυτό κύκλο. Χθες ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε μια πολιτική απόφαση να μην πάει στη 'γιορτή'. Δεν ξέρω αν εγώ θα έπαιρνα αυτή την απόφαση. Πάντως τον Τσίπρα τον ήθελαν για μια αναμνηστική φωτογραφία, για ένα selfie. Ο Τσίπρας δεν πήγε στη φιέστα, στις σοβαρές και πραγματικές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις θα είναι παρών ο ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως δεν έχει σημασία αν εγώ θα έπαρινα την ίδια απόφαση, δεν ρωτήθηκα κιόλας...”


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ