Κλείνει η στρόφιγγα της χρηματοδότησης προς τη ΧΑ

Κλείνει η στρόφιγγα της χρηματοδότησης προς τη ΧΑ

Νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων όταν ασκείται δίωξη για κακουργηματικές πράξεις σε βάρος βουλευτών ή προσώπων που τα διοικούν φέρνει τη Δεύτερα η κυβέρνηση

Κλείνει η στρόφιγγα της χρηματοδότησης προς τη ΧΑ
Ακόμα πιο σφιχτά φαίνεται ότι κλείνει τον κλοιό προς της Χρυσή Αυγή η κυβέρνηση, αυτή τη φορά σε πολιτικό, όμως, επίπεδο, με τη σύνταξη νομοσχεδίου που θα κλείσει τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης προς τη ΧΑ.

Όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Παρασκευής από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την προσεχή Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου θα κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων όταν εναντίον προσώπων που τα διοικούν ή Βουλευτών τους έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματικές πράξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο κείμενο του νομοσχεδίου δεν θα γίνεται ονομαστική αναφορά στη Χρυσή Αυγή αλλά είναι προφανές από την ανακοίνωση ότι «φωτογραφίζεται» το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις αλλά και την εν εξελίξει έρευνα του Αρείου Πάγου με βάση τους 32 φακέλους υποθέσεων που έστειλε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Το περιεχόμενο του νόμου «κλείδωσε» το απόγευμα της Παρασκευής μετά από ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών, «στο πλαίσιο της απόφασης της Κυβέρνησης για την απόλυτη προάσπιση της νομιμότητας και την αντιμετώπιση των εγκληματικών οργανώσεων», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Στη σύσκεψη εκτός του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, το παρών έδωσαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης.
Κλείσιμο

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής η χρηματοδότηση που έχει λάβει το κόμμα της Χρυσής Αυγής υπολογίζεται σε 830.000 ευρώ ενώ μόλις πριν από δύο εβδομάδες έγινε μια εκταμίευσης της τάξης των 230.000 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης