Κουβέλης: Δεν θα συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ

Κουβέλης: Δεν θα συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ

Δεν έχουμε κοινό πολιτικό τόπο και με δεδομένη τη σημερινή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί κοινός τόπος τόνισε ο Φ. Κουβέλης

Κουβέλης: Δεν θα συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ
Με σαφή τρόπο ο Φώτης Κουβέλης απέρριψε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγο στη ΔΕΘ. «Οι συνεργασίες προϋποθέτουν κοινό πολιτικό τόπο. Με δεδομένη τη σημερινή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι δυνατή η συνεργασία» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Η ΔΗΜΑΡ δεν είναι παρακολουθηματική δύναμη κανενός. Μπορεί να αποτελέσει μέρος μιας μελλοντικής κυβερνητικής λύσης μόνο σε προγραμματική βάση που θα έχει δεδομένη την ευρωπαϊκή πορεία, την προώθηση μεταρρυθμίσεων και όχι απορρυθμίσεων, τη σταθερή διεκδίκηση αλλαγών στο πρόγραμμα προσαρμογής, την απόδοση προτεραιότητας στην ανάταξη της χώρας».

Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι ο προοδευτικός τρίτος πόλος πρέπει να αποκτήσει ισχυρή εκλογική δύναμη και να λειτουργήσει ως σταθεροποιητικός παράγοντας για την κυβερνησιμότητα της χώρας, αλλά αυτό δεν γίνεται «ούτε με συναντήσεις κορυφής, ούτε με συμπτύξεις κομμάτων» αφήνοντας αιχμές και προς την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.
Όπως είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ το κόμμα του θα συνεχίσει να αποτελεί υπεύθυνη και χρήσιμη δύναμη για τη χώρα και την κοινωνία.
Κλείσιμο
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του έκανε έναν απολογισμό της στάσης που κράτησε το κόμμα του και κατά την περίοδο που η χώρα εισήλθε στα μνημόνια αλλά και κατά την περίοδο της συγκυβέρνησης με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λέγοντας χαρακτηριστικά:«Εμείς δεν ψηφίσαμε τα μνημόνια»  κατηγορώντας και όσους έβαλαν τη χώρα στα μνημόνια αλλά και όσους υποσχέθηκαν όπως είπε μαγικέ λύσεις.

«Αναδεικνύουμε μια διαφορετική πρόταση εξόδου από την κρίση, που θα διασφαλίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας με όρους δημοκρατίας και κοινωνικής συνοχής» είπε ο κύριος Κουβέλης παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές του κόμματος του σε φλέγοντα ζητήματα και ξεκαθαρίζοντας ότι η ΔΗΜ.ΑΡ δεν μπήκε ποτέ στην λογική του λαικισμού:

«Προεκλογικά, θα θυμάστε, δεν ανεβήκαμε στο κύμα της αγανάκτησης. Δεν τάξαμε άκοπους μηδενισμούς του ελλείμματος. Ούτε σκίζαμε το Μνημόνιο σε προεκλογικές πλατείες.
Αναδείξαμε ως πρωταρχική την ανάγκη να διασφαλισθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Αναδείξαμε ταυτόχρονα και τη διεκδίκηση αλλαγών στα Μνημόνια μέσα από μια επαναδιαπραγμάτευση κρίσιμων σημείων».
Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ τόνισε ότι τώρα είναι η ώρα να γίνει η πολυπόθητη επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές μας αφού όπως είπε το πρόγραμμα δεν βγαίνει και αποδεικνύεται όμως αναποτελεσματικό για να οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση.

Τέλος ο κ. Κουβέλης επισήμανε ότι πρέπει:
-Να αποκλεισθεί η λήψη νέων επιβαρυντικών μέτρων.
-Να συνδεθεί το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής με δίκαιο επιμερισμό των βαρών και αναπτυξιακές παρεμβάσεις.
-Να επανατοποθετηθεί το ζήτημα της διοικητικής μεταρρύθμισης. Να ζητήσει η κυβέρνηση παράταση για το στόχο της κινητικότητας και να αποσυνδέσει την κινητικότητα από τις απολύσεις.
-Η άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρέπει να αποκλειστεί για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση. Όποια τροποποίηση γίνει θα πρέπει να αφορά μόνο την καταπολέμηση του φαινομένου κάποιοι να έχουν και να μη πληρώνουν.
-Να υπάρξει διευκόλυνση της εξυπηρέτησης των «κόκκινων δανείων» με προστασία της πρώτης κατοικίας και  νέες δυνατότητες ρύθμισης.
-Να καταργηθεί η εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης