Ο Πάγκαλος επενδύει σε επιχείρηση καύσης νεκρών

Ο Πάγκαλος επενδύει σε επιχείρηση καύσης νεκρών

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προωθεί την καύση νεκρών ιδεολογικά και επιχειρηματικά - Τι αναφέρει το καταστατικό της εταιρείας του που έχει έδρα το Κολωνάκι

Ο Πάγκαλος επενδύει σε επιχείρηση καύσης νεκρών
Είναι 23 Μαρτίου του 2012. Εχοντας σφραγίσει μια ολόκληρη εποχή με την περίφημη αποστροφή του «μαζί τα φάγαμε», ο κ. Πάγκαλος ανακοινώνει την αποχώρησή του από την πολιτική. Δηλώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές, λέγοντας ότι έχει φτάσει η ώρα να παραδώσει τη σκυτάλη στους νέους, έπειτα από 35 χρόνια παρουσίας στη Βουλή. Ακριβώς έναν χρόνο μετά, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ βάζει τελικά σε εφαρμογή το δικό του plan B. Αποφασίζει να αποχωριστεί μια για πάντα τον μανδύα του πολιτικού και να φορέσει το επιχειρηματικό του κοστούμι.

Γίνεται συνέταιρος όχι μόνο πλέον στη ζωή αλλά και στις μπίζνες με τη σύζυγό του, την κυρία Χριστίνα Χριστοφάκη, και ιδρύει τη δική τους εταιρεία. Πρόκειται για μια νέας μορφής εταιρεία, την Ιδιωτική Κεφαλαιουχική, που για να συσταθεί δεν χρειάζεται η καταβολή οποιουδήποτε χρηματικού ποσού όπως γίνεται σε άλλες περιπτώσεις. Μέσω αυτής, λοιπόν, φιλοδοξεί σήμερα να επεκταθεί επιχειρηματικά σε μια σειρά από τομείς. Ενας από αυτούς είναι και η εισαγωγή και εμπορία μηχανημάτων για την καύση νεκρών, τα οποία ήδη επιχειρεί να προωθήσει σε δήμους της Αττικής και της Περιφέρειας, λειτουργώντας ως μεσολαβητής για εταιρεία που φιλοδοξεί να κατασκευάσει το πρώτο αποτεφρωτήριο στην Ελλάδα! Η εταιρεία του ζεύγους Πάγκαλου φέρει την επωνυμία P&P Investment and Development Consultants και αντικείμενό της, μεταξύ άλλων, είναι η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών επιχειρηματικής φύσης, υπηρεσίες έρευνας αγοράς, παροχή συμβούλου επικοινωνίας σε θέματα τεχνολογίας και ενέργειας, αντιπροσώπευση επιχειρήσεων κ.τ.λ. Ως έδρα δηλώνεται το διαμέρισμά του στο Κολωνάκι, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Φιλικής Εταιρίας 18. Το επισκέπτεται μάλιστα καθημερινά για να συντονίσει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Το ραντεβού με τον Πάγκαλο
Πριν από 20 περίπου ημέρες και προκειμένου να ενημερωθεί όσο το δυνατόν καλύτερα για το θέμα της δημιουργίας αποτεφρωτηρίων στα κοιμητήρια, καθώς και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να γίνει αυτό, ο κ. Πάγκαλος κάλεσε στο γραφείο του τον πρόεδρο της Επιτροπής για το Δικαίωμα Αποτέφρωσης Νεκρών στην Ελλάδα, κ. Αντώνη Αλακιώτη. Στη συνάντησή τους ο κ. Αλακιώτης ρωτήθηκε από τον κ. Πάγκαλο αν μπορούν να λειτουργήσουν αποτεφρωτήρες χωρίς έγκριση των δήμων, για να του εξηγήσει ο πρόεδρος της επιτροπής πως αυτό είναι αδύνατον να συμβεί. «Ο κ. Πάγκαλος έχει κάποιον φίλο του επιχειρηματία που επιθυμεί να φτιάξει αποτεφρωτήρια στην Ελλάδα», λέει στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Αλακιώτης, αναφέροντας με λεπτομέρειες τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ τους στη συνάντηση.

«Μας κάλεσε στο γραφείο του για να ενημερωθεί πώς μπορεί να φτιαχτεί αυτό το αποτεφρωτήριο, επειδή ξέρει ότι εμείς έχουμε φτιάξει το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει πλέον. Του εξηγήσαμε ότι βάσει της υφιστάμενης νομοθεσίας η εγκατάσταση αποτεφρωτηρίου πρέπει να γίνει με τη συνεργασία των δήμων». Ο κ. Αλακιώτης αναφέρει επίσης ότι στη συνάντησή του με τον κ. Πάγκαλο ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έδειξε να μην είναι ενήμερος περί της ισχύουσας νομοθεσίας για τη λειτουργία των αποτεφρωτηρίων στην Ελλάδα. «Από τη συζήτηση που είχαμε μαζί του φάνηκε να μη γνωρίζει. Μας κάλεσε να τον ενημερώσουμε. Εγώ κατάλαβα ότι δεν εισάγει ο ίδιος τα μηχανήματα αλλά ενδιαφέρεται για φίλο του επιχειρηματία. Ως πολιτικός μάς βοήθησε, καθώς έχει υπογράψει την τροπολογία για το θέμα της καύσης των νεκρών, ενώ κι εμείς τον κάναμε επίτιμο μέλος της επιτροπής μας». Ο κ. Πάγκαλος, αφού ενημερώθηκε λεπτομερώς από τον κ. Αλακιώτη, επικοινώνησε προσωπικά με δύο τουλάχιστον μεγάλους δήμους της Αττικής και της Περιφέρειας. Μάλιστα σε επιστολές του προς τους δημάρχους αποκαλύπτει ότι και ο ίδιος έχει ζητήσει στη διαθήκη του, όταν αποδημήσει εις Κύριον, να κάψουν τη σoρό του. «Για λόγους που έχουν σχέση με την προσωπική αξιοπρέπεια και ελευθερία, τις οικολογικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις της ταφής και επειδή θεωρώ ότι οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας κακώς αντιδρούν, πιθανώς για ιδιοτελείς λόγους, έχω και ο ίδιος κάνει αυτή την προσωπική επιλογή, την οποία και έχω καταγράψει στη διαθήκη μου», αναφέρει ο κ. Πάγκαλος για να προσθέσει παρακάτω: «Μέχρι τώρα ουδεμία τέτοια πρωτοβουλία έχει αναληφθεί από οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης, με αποτέλεσμα οι σoροί όσων επιλέγουμε αυτή την τελική μεταχείριση να εξάγονται σε γειτονικές χώρες, στα σύνορα κυρίως της Βουλγαρίας και του κράτους των Σκοπίων, όπου έχουν δημιουργηθεί ιδιωτικές εγκαταστάσεις με καθαρά κερδοσκοπικό περιεχόμενο».
Κλείσιμο

Πάντως εκτός από τα αποτεφρωτήρια υπάρχουν και άλλες εν δυνάμει δραστηριότητες όπου μπορεί να στραφεί, όπως για παράδειγμα στο εμπόριο εισαγωγής και εξαγωγής αφρώδους οίνου που περιγράφεται και στο καταστατικό της νεοσύστατης εταιρείας ως ένας από τους σκοπούς της. Αλλωστε είναι γνωστό πως ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διαθέτει αμπελώνες στην Τζια. Μάλιστα μέσα στο 2012 φέρεται να αγόρασε στον Καραβόμυλο Κεφαλονιάς (στη θέση Αγία Ελεούσα) 16 στρέμματα γης για τη δημιουργία ενός ακόμη αμπελώνα. Οπως έλεγαν και οι αρχαίοι Ελληνες, «οίνος ευφραίνει καρδίαν»...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης