H Avril Lavigne πάσχει από την Νόσο του Lyme

H Avril Lavigne πάσχει από την Νόσο του Lyme

H Αμερικανίδα τραγουδίστρια ανακοίνωσε δημόσια οτι πάσχει από την νόσο του Lyme , εξηγώντας γιατί βρίσκεται εκτός δημοσιότητας εδώ και ένα χρόνο

H Avril Lavigne πάσχει από την Νόσο του Lyme
Πριν από περίπου ένα χρόνο ένας fan της Avril Lavigne την είχε ρωτήσει δημόσια μέσω της πλατφόρμας του twitter, γιατί έχει εξαφανιστεί από το προσκήνιο και η ίδια απάντησε ότι είναι άρρωστη. Τίποτα δεν είχε ακουστεί για την ασθένεια της και καθώς η μικροκαμωμένη τραγουδίστρια είχε πρόσφατα παντρευτεί όλοι θεώρησαν ότι απλά ζούσε τον έρωτα της μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Σήμερα η 30χρονη Αμερικανίδα σταρ δήλωσε δημόσια πως πάσχει από τη Νόσο Lyme, μια ασθένεια που πλήττει το νευρικό σύστημα. Στα ελληνικά η Νόσος του Lyme είναι γνωστή και ως Βορρελίωση. Είναι μια ασθένεια που προκαλείται από το βακτήριο  Borrelia burgdorferi. Το βακτήριο αυτό μεταδίδεται μέσω τσιμπήματος από το τσιμπούρι Ixodes ricinus.



Η παρουσίαση της νόσου ποικίλει και μπορεί να περιλαμβάνει συμπτώματα γρίπης στα αρχικά στάδια και έπειτα εκδηλώνεται με μυοσκελετικά, αρθριτικά, νευρολογικά, ψυχιατρικά και καρδιακά συμπτώματα. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων η νόσος θεραπεύεται με αντιβιοτικά, ειδικά εάν η θεραπεία ξεκινήσει στα αρχικά στάδια της ασθένειας. Καθυστερημένη θεραπεία συχνά οδηγεί σε «προχωρημένη» βορρελίωση η οποία είναι δύσκολο να θεραπευτεί.
Κλείσιμο

Η Lavigne, δήλωσε σε συνέντευξη της στο περιοδικό People , ότι για πέντε ολόκληρους μήνες ήταν στο κρεβάτι και δεν μπορούσε να κινηθεί, να μιλήσει και θεωρούσε ότι πεθαίνει. Της ήταν δύσκολο ακόμα και να πλυθεί διότι δεν μπορούσε να σταθεί όρθια. Δήλωσε όμως οτι τώρα είναι 80% καλύτερα και πως πέρασε την αρρώστια στο πλάι της μητέρας της στο Οντάριο, όπου μαζί με τον άνδρα της Lavigne, Chad Kroeger τραγουδιστή των Nickelback, την φρόντιζαν.



Περίπου 300.000 άνθρωποι στην Αμερική νοσούν κάθε χρόνο από τη νόσο Lyme και πρόσφατα μελέτες δείχνουν ότι η ασθένεια βρίσκεται σε έξαρση σε Καναδά και Βόρεια Ευρώπη. 

Τα άμεσα σχέδια της τραγουδίστριας είναι ένα νέο κομμάτι για τους Παραολυμπιακούς του Ιουλίου στο Λος Άντζελες. 









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης