Την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι Έλληνες ψαράδες στην περιοχή των Ιμίων περιέγραψε μιλώντας στην τηλεόραση του «Alpha», ο πρόεδρος της Ένωσης Αλιέων Καλύμνου «Ποσειδών», κύριος Κώστας Σαρούκος.
Σύμφωνα με τον κ. Σαρούκο, η κατάσταση, κάθε χρόνο είναι και χειρότερη και οι Τούρκοι πιο προκλητικοί.
Κλείσιμο
«Δεν μας αφήνουν οι Τούρκοι να πλησιάζουμε τα Ίμια. Μας απειλούν να μας βουλιάξουν. Έρχονται με μεγάλες ταχύτητες. Έχουμε και περιστατικά με πυροβολισμούς. Τα νησιά μας έχουν μείνει απροστάτευτα
», καταγγέλλει.
Μέχρι πέρσι, όπως είπε τα Ελληνικά ψαράδικα συνόδευαν σκάφη του λιμενικού. Αυτό έχει σταματήσει, σύμφωνα με τον κ. Σαρούκο.
«Τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί η τουρκική παρουσία στα Ίμια. Ζητάμε βοήθεια, θέλουμε περιπολίες από ελληνικά πλοία. Δεν μπορούμε να ψαρέψουμε», αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Αλιέων Καλύμνου «Ποσειδών».
Με πρωτοβουλίες που κάνουν τη διαφορά και συνδέουν την καινοτομία με την υπευθυνότητα, η ROLEX Ελλάδας υποστηρίζει έμπρακτα όσους εργάζονται για τη διαφύλαξη της φυσικής κληρονομιάς της χώρας, υλοποιώντας έτσι τη διαχρονική της δέσμευση για κοινωνική ευθύνη και υποστήριξη δράσεων με ουσιαστικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο.