Διεθνής Αμνηστία: Οι ποινές για την παρεμπόδιση πλειστηριασμών είναι ασύμβατες με το διεθνές δίκαιο
Η γενικευμένη ποινικοποίηση εισόδου διαδηλωτών σε αίθουσες πλειστηριασμών θα μπορούσε να οδηγήσει σε ποινικοποίηση των ειρηνικών διαδηλωτών και δεν συμβαδίζει με το διεθνές δίκαιο, επισημαίνει η οργάνωση
Θέση κατά της τροπολογίας που πέρασε στη Βουλή το βράδυ της Πέμπτης η κυβέρνηση σχετικά με την ποινικοποίηση των διαμαρτυριών κατά των πλειστηριασμών πήρε μέσω του επίσημου λογαριασμού που διατηρεί για την Ελλάδα στο Twitter η Διεθνής Αμνηστία.
Σε μια σύντομη δήλωση επισημαίνεται πως «η γενικευμένη ποινικοποίηση εισόδου διαδηλωτών σε αίθουσες πλειστηριασμών θα μπορούσε να οδηγήσει σε ποινικοποίηση των ειρηνικών διαδηλωτών και δεν συμβαδίζει με το διεθνές δίκαιο». Μάλιστα αναφέρεται πως «οι προβλεπόμενες ποινές» είναι δυσανάλογες, ειδικά όταν επιβάλλονται σε ειρηνικούς διαδηλωτές, ενώ επαναλαμβάνεται πως αυτό είναι «ασύμβατο» με το Διεθνές Δίκαιο.
Ολόκληρη η δήλωση:
«Η θέση της Διεθνούς Αμνηστίας #πλειστηριασμοι : Η γενικευμένη ποινικοποίηση εισόδου διαδηλωτών σε αίθουσες πλειστηριασμών θα μπορούσε να οδηγήσει σε ποινικοποίηση των ειρηνικών διαδηλωτών και δεν συμβαδίζει με το διεθνές δίκαιο. Οι προβλεπόμενες ποινές και ειδικά εφόσον επιβάλλονται σε ειρηνικούς διαδηλωτές είναι δυσανάλογες και άρα επίσης ασύμβατες με το διεθνές δίκαιο».
Κλείσιμο
Η θέση της Διεθνούς Αμνηστίας ανέβηκε στο Twitter από το μέλος του κινήματος Γιώργο Κοσμόπουλο, πρώην επικεφαλής του ελληνικού τμήματος και έγινε Retweet από τον επίσημο λογαριασμό @AmnestyGreece
Σε μια καθημερινότητα που κινείται σε ολοένα και πιο εντατικούς ρυθμούς, ο ποιοτικός ύπνος αναδεικνύεται ως μία από τις πιο ουσιαστικές μορφές φροντίδας του εαυτού μας. Εδώ, η επιλογή του κατάλληλου στρώματος αποκτά ιδιαίτερη σημασία, κάτι που η JYSK γνωρίζει καλά.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.