«Όχι» του εισαγγελέα για την αποφυλάκιση Ηριάννας - Περικλή

«Όχι» του εισαγγελέα για την αποφυλάκιση Ηριάννας - Περικλή

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση για την Ηριάννα: «Δεν αποδείχθηκε ουδέν θεμελιωτικό γεγονός που να δικαιολογεί την αιτούμενη αναστολή» - Για τον Περικλή: «Δεν απεδείχθη καμία επιδείνωση της υγείας του 33χρονου»

«Όχι» του εισαγγελέα για την αποφυλάκιση Ηριάννας - Περικλή
Να απορριφθεί η αίτηση που έχει καταθέσει η 29χρονη Ηριάννα, ζήτησε ο εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση «δεν αποδείχθηκε ουδέν θεμελιωτικό γεγονός που να δικαιολογεί την αιτούμενη αναστολή», ενώ «το ζήτημα της ανεπανόρθωτης βλάβης δεν απεδείχθη».  

Ακόμη κατά την εισαγγελική πρόταση: «Η δυνατότητα παράτασης της διδακτορικής διατριβής είναι υπέρβαση δυσχέρειας αλλά όχι υπέρμετρη ή ανεπανόρθωτη βλάβη, εφόσον μπορεί να αντιμετωπιστεί με μία παράταση στο μέλλον».

Κλείσιμο
Τέλος, ο εισαγγελέας αναφέρθηκε και στον ισχυρισμό της 29χρονης ότι είναι αθώα για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει: «Όυτε ο προβληματισμός της υπεράσπισης και της ιδίας ότι έχει ως κεκτημένο το τεκμήριο της αθωότητας ευσταθεί, αφού αυτό κάμπτεται όταν εκδοθεί πρωτόδικη απόφαση», σημείωσε ο εισαγγελέας.

Την ίδια ώρα, ο εισαγγελέας  πρότεινε να απορριφθεί και η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του 33χρονου Περικλή, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών  για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε την απόρριψη της αίτησης επισημαίνοντας πως «δεν απεδείχθη καμία επιδείνωση της υγείας του» 33χρονου.

Ακόμη, στη σχετική τοποθέτησή του ο εισαγγελέας, αφού επισήμανε πως: «υπάρχει το γενικότερο αίσθημα της θλίψεως για νέους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το φάσμα του νόμου αίφνης μετά της εκδόσεως της πρωτόδικης απόφασης» σημείωσε: «Πρόκειται για μία εμπλοκή τους η οποία εμφανίζει έντονη αντικοινωνικότητα. Το γεγονός αυτό, δεν μπορεί να παραληφθεί. Να απορριφθεί ως αβάσιμη στην ουσία η αίτηση».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης