Εκδίδεται στις ΗΠΑ ο 38χρονος Ρώσος για το «ξέπλυμα» 4 δισ. με bitcoin

Εκδίδεται στις ΗΠΑ ο 38χρονος Ρώσος για το «ξέπλυμα» 4 δισ. με bitcoin

Οι δικηγόροι του αναμένεται να υποβάλουν έφεση εντός 24ωρου - Την έκδοσή του -για απάτη- έχει ζητήσει και η Ρωσία

Εκδίδεται στις ΗΠΑ ο 38χρονος Ρώσος για το «ξέπλυμα» 4 δισ. με bitcoin
Την έκδοση του 38χρονου Ρώσου Αλέξαντερ Βίννικ στις ΗΠΑ για την υπόθεση «ξεπλύματος» με bitcoin ποσού 4 δισ. ευρώ αποφάσισε το πρωί της Τετάρτης το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.  Υπέρ της έκδοσης του Ρώσου υπηκόου, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Ιούλιο σε ξενοδοχείο της Χαλκιδικής βάσει διεθνούς εντάλματος, είχε ταχθεί στην αγόρευσή του και ο εισαγγελέας της έδρας.

Ταυτόχρονα με την έκδοσή του, το Συμβούλιο αποφάσισε να παραδοθούν στις αρχές των ΗΠΑ οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα τάμπλετ, τα κινητά τηλέφωνα κ.ά., που κατασχέθηκαν κατά τη σύλληψή του.

Ο συνήγορος του Ρώσου, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, είπε ότι δεν έχει γίνει εγκληματολογικός έλεγχος στα ταμπλετ κ.α. ενώ δεν έχει βρεθεί η προέλευση του χρήματος.

Κλείσιμο
Ο κ. Λυκουρέζος είπε, επίσης, ότι ο πελάτης του δεν είναι ούτε ιδιοκτήτης, ούτε διαχειριστής της πλατφόρμας. Παράλληλα είπε ότι οι ηλεκτρονικές συσκευές που βρέθηκαν στην Ουρανούπολη κατά τη σύλληψη του πελάτη του δεν είχαν σχέση με bitcoin αλλά είχαν κινούμενα σχέδια για τα παιδιά του.







Οι δικηγόροι του Βίννικ, μεταξύ των οποίων και ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, αναμένεται να ασκήσουν έφεση στην απόφαση έκδοσης εντός 24 ωρών.

Την έκδοση του Βίννικ έχουν ζητήσει και οι Ρωσικές αρχές για απάτη καθώς, σύμφωνα με τα ρωσικά έγγραφα, συνδέεται με αγοραπωλησία εμπορευμάτων μεταξύ εταιριών, με την απάτη να προσεγγίζει μόλις τις 10.000 ευρώ. 

Στη δίκη, την περασμένη Παρασκευή, ο Βίννικ δήλωσε ότι επαγγέλλεται τεχνικός Διαδικτύου, ότι γνώριζε τις κατηγορίες που του καταλογίζουν οι αμερικανικές Αρχές, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ.

Ένα από τα βασικά του επιχειρήματα ήταν ότι είναι φτωχός, ωστόσο, όταν συνελήφθη στη Χαλκιδική διέμενε σε πολυτελή σουίτα ξενοδοχείου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης