Τραγικό: Και ο αδερφός του Αμερικανού τουρίστα στη Ζάκυνθο είχε δολοφονηθεί έξω από μπαρ

Τραγικό: Και ο αδερφός του Αμερικανού τουρίστα στη Ζάκυνθο είχε δολοφονηθεί έξω από μπαρ

Είχε δεχθεί πολλαπλές μαχαιριές σε παρόμοια συμπλοκή - Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ το άγριο έγκλημα - Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους οκτώ συλληφθέντες - Τι υποστηρίζουν στις καταθέσεις τους για το περιστατικό

Τραγικό: Και ο αδερφός του Αμερικανού τουρίστα στη Ζάκυνθο είχε δολοφονηθεί έξω από μπαρ
Σοκ στο πανελλήνιο και όχι μόνο έχει προκαλέσει το άγριο έγκλημα στον Λαγανά Ζακύνθου τα ξημερώματα της Παρασκευής με θύμα τον 22χρονο Αμερικανό τουρίστα Bakari Henderson,
καθώς το περιστατικό έχει γίνει θέμα στα βρετανικά και τα αμερικανικά ΜΜΕ. 

Νέες φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν τον 22χρονο νεκρό στο δρόμο. Οι φωτογραφίες δημοσιοποιήθηκαν από την εκπομπή LiveNews του Epsilon.

Κλείσιμο




Η Daily Mail αναφέρεται στη δημοφιλή Ζάκυνθο, αλλά μιλά και «για τη σκοτεινή πλευρά του νησιού», υπενθυμίζοντας ότι «το 2011 ένας 19χρονος Βρετανός τουρίστας ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από δύο Έλληνες οδηγούς ταξί». Στο CNN, το ρεπορτάζ βρέθηκε στη δεύτερη θέση των top stories της ιστοσελίδας. Στο ρεπορτάζ γίνεται εκτενή αναφορά στα γεγονότα, καθώς και στο ότι η ελληνική αστυνομία ειδοποίησε την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα για το θανάσιμο τραυματισμό του Αμερικανού πολίτη.



Αυτό που προκαλεί ανατριχίλα είναι η είδηση που προέκυψε την Κυριακή κατά τη διάρκεια των ερευνών μετά τη δολοφονία, καθώς σύμφωνα με φίλους του Bakari που μίλησαν στην αστυνομία, ο αδερφός του θύματος είχε χάσει επίσης τη ζωή του έξω από μπαρ στο Τέξας σε ανάλογη συμπλοκή. Μόνο που τότε ο άτυχος νέος είχε δεχθεί πολλαπλές μαχαιριές σε όλο του το σώμα από τους δράστες.

Η οικογένεια Henderson δεν είχε συνέλθει ακόμη από εκείνη την τραγωδία, αλλά η μοίρα της επιφύλασσε και άλλο χτύπημα εξίσου ισχυρό και με πανομοιότυπο τρόπο.

Η αστυνομία έχει στη διάθεσή της το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα του μπαρ από τη μοιραία νύχτα, το οποίο δείχνει τον 22χρονο με την παρέα του, ακόμα δύο Αμερικανούς, να διασκεδάζουν στο μπαρ, όπου γινόταν σερβικό πάρτι. Κάποια στιγμή φαίνονται να βγάζουν σέλφι με την σερβιτόρα του καταστήματος και αμέσως μετά ένας από τους μπράβους, με φανερά απειλητική διάθεση, πλησιάζει και τους ζητά το λόγο. Ανταλλάσσουν κάποιες κουβέντες και εκεί πέφτουν τα πρώτα χτυπήματα. Αμέσως ο 22χρονος φεύγει και τρέχει έξω από το μαγαζί. Ο μπράβος και οι δικοί του όμως δεν έχουν τελειώσει μαζί του. Τον κυνηγούν, τον προφταίνουν και τον χτυπούν ανελέητα. 

Οι μαρτυρίες λένε πως συνολικά 30 άτομα έπεσαν πάνω στον Αμερικανό, που σωριάστηκε αμέσως στο έδαφος, ενώ οι δολοφόνοι του συνέχισαν να τον χτυπούν. Η ιατροδικαστής άλλωστε δεν μπορεί να πει ακριβώς ποιο ήταν το θανατηφόρο χτύπημα που προκάλεσε την μοιραία εγκεφαλική αιμορραγία, παρά μόνο πως προήλθε από «θλων όργανο», που σημαίνει από κλωτσιά ή γροθιά. Μαρτυρίες επίσης αναφέρουν ότι οι δράστες χτύπησαν το θύμα και με ποτήρι μπύρας στο κεφάλι. 

Οι οκτώ συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Κυριακή στον εισαγγελέα Ζακύνθου, κατηγορούμενοι για την άγρια δολοφονία του 22χρονου. Στους κατηγορούμενους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Παραμένουν στα κρατητήρια της αστυνομίας και την Τρίτη θα απολογηθούν στον ανακριτή. 



Ο δικηγόρος του 34χρονου Έλληνα μπάρμαν δήλωσε πως «ο πελάτης μου δηλώνει συντετριμμένος από το γεγονός. Πρόκειται για ένα παιδί με λευκό ποινικό μητρώο αφού προγενέστερα δεν είχε ποτέ ενοχλήσει τις διωκτικές και δικαστικές αρχές ούτε για μια απλή παράβαση του ΚΟΚ. Δηλώνει ότι ενεπλάκη στο γεγονός, αλλά αρνείται κατηγορηματικά ότι ήταν αυτός που προκάλεσε στον 22χρονο εκείνα τα χτυπήματα στο κεφάλι που είχαν ως συνέπεια τις βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που του έκοψαν το νήμα της ζωής».



Ο πορτιέρης, που επίσης κατηγορείται για το στυγερό έγκλημα, υποστηρίζει πως δεν χτύπησε καμία φορά το θύμα. «Εγώ δεν τον χτύπησα ή τουλάχιστον δεν του προκάλεσα θανατηφόρα χτυπήματα αφού το χέρι μου είναι σπασμένο», είπε στους αστυνομικούς. 

Οι υπόλοιποι 6 Σέρβοι αρνούνται την οποιαδήποτε συμμετοχή στο έγκλημα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, το οπτικοακουστικό υλικό τους διαψεύδει.

Το ταξίδι του Bakari στο νησί του Ιονίου για να απολαύσει τις καλοκαιρινές του διακοπές μαζί με την παρέα του, μπορεί για τον ίδιο να ήταν όνειρο ζωής συμφωνα με τους οικείους του, όμως έμελλε να εξελιχθεί στον χειρότερο εφιάλτη για την οικογένεια του και για τον ίδιο. Τώρα οι φίλοι του συγκεντρώνουν χρήματα για τα έξοδα της κηδείας με στόχο να στηρίξουν οικονομικά τους γονείς του 22χρονου.

Δείτε βίντεο: Τραγικό: Και ο αδερφός του Αμερικανού τουρίστα στη Ζάκυνθο είχε δολοφονηθεί έξω από μπαρ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης