«Βολές» ΚΕΔΕ κατά Σκουρλέτη για συμβασιούχους: Δεν έχει ούτε τσίπα, ούτε φιλότιμο

«Βολές» ΚΕΔΕ κατά Σκουρλέτη για συμβασιούχους: Δεν έχει ούτε τσίπα, ούτε φιλότιμο

«Το αυτί του δεν ιδρώνει, γιατί προφανώς ο ίδιος έχει λύσει το βιοποριστικό του ζήτημα - Αν ήταν άλλος υπουργός στη θέση του, θα είχε ήδη παραιτηθεί»

«Βολές» ΚΕΔΕ κατά Σκουρλέτη για συμβασιούχους: Δεν έχει ούτε τσίπα, ούτε φιλότιμο
«Χρειάστηκαν μόλις λίγες ώρες για να διαπιστώσουμε για μια ακόμη φορά ότι ο κ. Σκουρλέτης δεν διαθέτει ούτε τσίπα, ούτε φιλότιμο», σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με αφορμή ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών για τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της απόφασης της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου
που κρίνει αντισυνταγματική την παράταση των οκτάμηνων συμβάσεων στην καθαριότητα των δήμων.

«Αν ήταν άλλος υπουργός στη θέση του, θα είχε ήδη παραιτηθεί», υπογραμμίζει η ΚΕΔΕ και συμπληρώνει: «Το αυτί όμως του κ. Σκουρλέτη δεν ιδρώνει, γιατί προφανώς ο ίδιος έχει λύσει το βιοποριστικό του ζήτημα».

Κλείσιμο
Η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ

«Σιγά "μην ιδρώσει το αυτί" του κ. Σκουρλέτη. Χρειάστηκαν μόλις λίγες ώρες για να διαπιστώσουμε για μια ακόμη φορά ότι ο κ. Σκουρλέτης δεν διαθέτει ούτε τσίπα, ούτε φιλότιμο. Αυτό αποδεικνύει η ανακοίνωση που εξέδωσε για την κρίση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Αν ήταν άλλος υπουργός στη θέση του, θα είχε ήδη παραιτηθεί.

Το αυτί όμως του κ. Σκουρλέτη δεν ιδρώνει, γιατί προφανώς ο ίδιος έχει λύσει το βιοποριστικό του ζήτημα. Δεν μπορεί ο αριστερός μόνο στα λόγια, "χορτάτος" υπουργός, να αντιληφθεί την αγωνία επιβίωσης χιλιάδων συμβασιούχων, που σήμερα βρίσκεται η ζωή τους κυριολεκτικά στον αέρα. 
Θα συνιστούσαμε λιγότερη αλαζονεία στον κ. Σκουρλέτη.

Δεν έχουμε ως ΚΕΔΕ ανάγκη τις συμβουλές και τη συνδρομή του για να αντιμετωπίσουμε τις έκτακτες καταστάσεις που δημιουργεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ο ίδιος χρειάζεται περισσότερο τις συμβουλές αυτές, για να βρει διέξοδο στα αδιέξοδα που δημιούργησε ο ερασιτεχνισμός και οι ιδεολογικές του εμμονές.

Εμείς επιθυμούμε πλήρη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ. Με δεδομένο ότι οι δήμοι είναι εκείνοι που τους απασχολούν και καλύπτουν τη μισθοδοσία τους, αυτοί θα πρέπει να είναι και οι μόνοι αρμόδιοι για να αποφασίζουν το πόσοι θα απασχοληθούν και σε ποιες ειδικότητες πάντοτε μέσω ΑΣΕΠ.

Θεωρούμε αδιανόητο ο Υπουργός Εσωτερικών να αποφασίζει για το πώς θα λειτουργούν οι 325 δήμοι, κάτι που δεν ισχύει σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης.

Σε κάθε περίπτωση στηρίζουμε τους συμβασιούχους και θα παραμείνουμε στο πλευρό τους».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης