Οικογένεια Βακάκη: Ο Θεός μας ζητά να διαχειριστούμε το αδιανόητο

Οικογένεια Βακάκη: Ο Θεός μας ζητά να διαχειριστούμε το αδιανόητο

Δήλωση του ιδιοκτήτη των Jumbo, πατέρα του 24χρονου οδηγού της μοιραίας Πόρσε που σκόρπισε το θάνατο στην εθνική

Οικογένεια Βακάκη: Ο Θεός μας ζητά να διαχειριστούμε το αδιανόητο
Σε μια φράση μόνο, που περικλείει όμως όλο το θρήνο και τον πόνο της, η οικογένεια Βακάκη «μίλησε» για το χαμό του 24χρονου μοναχογιού της, του Γιώργου. «Ο Θεός μας ζητά να διαχειριστούμε το αδιανόητο και να ζήσουμε το αφόρητο...»

Η οικογένεια του Απόστολου Βακάκη, ιδιοκτήτη της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων Jumbo, ζήτησε να μεταδοθεί μέσω του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου η δήλωσή της για το τραγικό δυστύχημα της περασμένης Κυριακής.

Η δήλωση της οικογένειας ως εξής:
Κλείσιμο
«Ο Θεός μας ζητά να διαχειριστούμε το αδιανόητο και να ζήσουμε με το αφόρητο. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας και στις υπόλοιπες οικογένειες και να ευχαριστήσουμε για τη συμπαράσταση όλων στο θρήνο μας για την τραγική πρόωρη απώλεια τριών νέων ανθρώπων και ενός παιδιού.

Οικογένεια Απόστολου Βακάκη»



O 24χρονος Γιώργος,  ήταν ο μοναχογιός του Απόστολου Βακάκη, ιδιοκτήτη των Jumbo και μικρότερος από τις δύο αδελφές του. Είχε πάρει το όνομα του παππού του Γιώργου, η ιστορία του οποίου είναι συνυφασμένη με την ιστορία του παιχνιδιού στην Ελλάδα. Ο παππούς Βακάκης είχε το εργοστάσιο παιχνιδιών El Greco στη Ζάκυνθο.

Ο νεαρός οδηγός της μοιραίας Πόρσε ήταν απόφοιτος της Σχολής Μωραΐτη, σπούδαζε στην Αμερική και εργαζόταν ήδη στην οικογενειακή εταιρία.

Λάτρευε τα ταξίδια, υπεραγαπούσε τις δύο αδερφές του και χτες έφυγε χαρούμενος για μια εκδρομή που τελικά σφράγισε την μοίρα του και μαζί άλλων τριών ανθρώπων, στο 83ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού  Αθηνών Λαμίας.  Μαζί στο τελευταίο ταξίδι ήταν ο Ανδρέας Γεωργακόπουλος, επιστήθιος φίλος του από τα μαθητικά τους χρόνια στη Σχολή Μωραϊτη, γιος γιατρών που υπηρετούν και οι δύο στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρώτη έμαθε την τραγική είδηση για το θάνατο του αδελφού της, η Σοφία Βακάκη και ακολούθως οι γονείς και η άλλη κόρη, που κατέρρευσαν. Η οικογένεια Βακάκη, που είδε όπως όλη η Ελλάδα, αλλά και οι οικογένειες των άλλων τριών θυμάτων, πως σκοτώθηκε το παιδί της, επέλεξε να δημοσιοποιήσει το θρήνο της μέσα από αυτή τη λιτή ανακοίνωση. Που λέει, όμως, μέσα σε τόσα λίγα, τόσα πολλά: Ότι, ως «θέλημα Θεού» -και διαρκή δοκιμασία, στο εξής- θα πρέπει να μάθουν να ζουν χωρίς την παρουσία του παιδιού τους. Όπως ο Υπάτιος Πατμάνογλου θα πρέπει να επιβιώσει χωρίς την Αποστολία και χωρίς τον Παυλάκη τους, όπως οι γονείς του Ανδρέα Γεωργακόπουλου θα πρέπει να μάθουν να ζουν χωρίς το χαμόγελο και την παρουσία του. Και αυτό, για κάθε γονιό, είναι το αφόρητο. Και σ' αυτό, όλοι, είναι δεμένοι με κοινή μοίρα. «Ο Θεός μας ζητά να διαχειριστούμε το αδιανόητο», λέει η οικογένεια Βακάκη. Και είναι πράγματι αδιανόητο να πρέπει να διαχειρισθείς την απώλεια παιδιού και «να ζήσεις με το αφόρητο».
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr ο Απόστολος Βακάκης πήγε νωρίς σήμερα το πρωί στο γραφείο του, όπου τον περίμεναν οι συνεργάτες του. Τους είπε περίπου όσα περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε τώρα και ζήτησε να μην τον ρωτήσουν τίποτε άλλο. Η ίδια ανακοίνωση διανεμήθηκε και στους εργαζόμενους στην εταιρεία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης