PROTOTHEMA

Ελλάδα

Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ και κλιμάκιο αξιωματικών στα γραφεία της ΝΔ

Η Ρούπα κατέγραφε ώρες άφιξης και αναχώρησης Κυριάκου και Σαμαρά

Και αναφορές στα ονόματα Τσίπρα, Παπανδρέου, Βενιζέλου, Παπαδήμου και Ρουμελιώτη - Γιατί καθυστέρησαν οι αρχές 4 ημέρες να ενημερώσουν - Ο Νίκος Τόσκας τηλεφώνησε το πρωί σε Μητσοτάκη και Σαμαρά

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αντώνης Σαμαράς αποτελούσαν στόχους της Πόλας Ρούπα, όπως προέκυψε από τις σημειώσεις που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης στο οποίο συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη.


Μάλιστα για τα σχέδια της Πόλας Ρούπα, ο αρχηγός της
ΕΛΑΣ Κωνσταντίνος Τσουβάλας μετέβη στα γραφεία της ΝΔ με κλιμάκιο αξιωματικών και ενημερώνει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στις 9 το πρωί της Τρίτης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα τόσο στον αρχηγό της ΝΔ όσο και στον πρώην πρωθυπουργό τους οποίους επίσης ενημέρωσε για τα ευρήματα των ερευνών της αντιτρομοκρατικής.

Οπως προκύπτει από πληροφορίες, στις σημειώσεις της Ρούπα είχαν βρεθεί ώρες άφιξης και αναχώρησης των δύο πολιτικών από το σπίτι τους και το γραφείο τους, σημάδι ότι και οι δύο ήταν υπό παρακολούθηση.

Επίσης στα χαρτιά της Ρούπα υπάρχουν στοιχεία για διευθύνσεις κατοικιών και γραφείων και πινακίδες αυτοκινήτων. 

Ακόμα βρέθηκαν χαρτιά με αναφορά σε Αλέξη Τσίπρα, Γιώργο Παπανδρέου, Ευάγγελο Βενιζέλο, Λουκά Παπαδήμο και Παναγιώτη Ρουμελιώτη (πρώην εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ), χωρίς ωστόσο να συνοδεύονται από στοιχεία παρακολούθησης.

Ερωτήματα προκύπτουν ωστόσο για την καθυστέρηση των αρχών να ενημερώσουν τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Σαμαρά, καθώς οι σχετικές πληροφορίες ήταν σε γνώση τους από την Παρασκευή αλλά επέλεξαν να το κοινοποιήσουν στους δύο πολιτικούς τέσσερις μετά! Οπως διαρρέουν αξιωματικοί της Αστυνομίας, τα ευρήματα δεν αξιολογούνται ως σημαντικά γιατί περιέχονταν σε σκόρπιες σημειώσεις και όχι σε κάποιο συγκροτημένο επιχειρησιακό σχέδιο!

Υπενθυμίζεται ότι στις σημειώσεις της Ρούπα είχαν βρεθεί αναφορές σε επιχειρηματίες και πολιτικούς με τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ «να προσπαθούν να αναλύσουν αυτά τα ευρήματα προκειμένου να διαπιστωθεί πότε και πώς υπήρξε παρακολούθηση του κ. Κυρ. Μητσοτάκη, πώς συνελέγησαν τα σχετικά στοιχεία και αν υπήρξε ειδική «εσωτερική» πληροφόρηση των ενόπλων».


Τόσκας: Βρέθηκαν σημειώσεις με ονόματα στο σπίτι της Ρούπα, «αλλά δεν ανησυχούμε»

Νωρίτερα, πάντως, την καταγραφή ονομάτων πολιτικών, αλλά και άλλων προσώπων στις σημειώσεις της καταδικασμένης για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, Πόλας Ρούπα είχε επιβεβαιώσει  ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Ωστόσο, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει «κάποια σοβαρή ένδειξη ανησυχίας, υπάρχουν απλά αναγραφές ονομάτων και τίποτα παραπάνω», ενώ πρόσθεσε ότι γράφθηκαν «υπερβολές και ανακρίβειες» από «κάποια εφημερίδα», αναφερόμενος στο vima.gr.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στον Alpha 9,89, ο κ.Τόσκας απαντώντας σε ερώτηση για τα ευρήματα στο σπίτι της Ρούπα, είπε:

“Είναι διαφορετικό το να βρεθούν κάποια σκόρπια ονόματα σε χαρτάκια χωρίς κανένα σχέδιο. Βρέθηκαν κάποια ονόματα διαφόρων, κάποιων πολιτικών, κάποιων άλλων, αλλά ήταν σε χαρτάκια.Και πολιτικών, αλλά ήταν σε χαρτάκια, όχι με κάποιες ενδείξεις σοβαρές. Έχω δώσει εντολή στην Αστυνομία και τα αξιολογεί και μόλις τελειώσει η αξιολόγηση σήμερα θα ενημερωθούν αυτοί οι άνθρωποι, απλά να έχουν το νου τους.
Όχι ότι υπάρχει κάποια σοβαρή ένδειξη, όπως γράφτηκε σε κάποια εφημερίδα, η οποία έγραψε υπερβολές και ανακρίβειες. Δεν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ανησυχίας, υπάρχουν απλά αναγραφές ονομάτων και τίποτα παραπάνω”.

Σημειώνεται, ότι τις εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ και του αρμόδιου υπουργού, σύμφωνα με τις οποίες οι σημειώσεις που βρέθηκαν στο σπίτι της Ρούπα δεν αποτελούν ισχυρή ένδειξη προετοιμασίας τρομοκρατικού χτυπήματος με στόχο κάποιο από τα αναφερόμενα πρόσωπα, συμμερίζεται και η κυβέρνηση.

Δείτε βίντεο:
Ποιοι ήταν στο στόχαστρο της Πόλας Ρούπα
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

ΚΩΣΤΑΣ-ΔΡΑΜΑ11/01/201700:06

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ... ΜΗΝ ΤΟ ΨΑΧΝΕΤΕ.... ΟΥΤΕ Η ΦΥΛΑΚΑ ΟΥΤΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΠΤΟΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΜΟΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ... ΘΕΛΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΝ ΠΟΝΟ''; ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ: ΑΠΛΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΥΝΑΦΙ ΚΑΙ ΣΜΑΡΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.... ΙΣΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΟΜΑΔΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ...

Απάντηση
SS10/01/201723:44

Κατ' αρχήν την (κου)Ρούπα δεν την λένε Πόλα (άκου Πόλα!!!! σιγά μην την λένε και Ελσα) αλλά Παναγιώτα. Ουσιαστικά όλοι αυτοί οι αναρχικοί είναι μισοσαλεμένα ανθρωπάκια που νομίζουν ότι κάνουν κάποιου είδους "αντίσταση". Ανετα η αστυνομία τους μάζευε όλους σε 48 ώρες.Γιατί τους αφήνουν και συστήνουν οργανώσεις?είναι δυνατόν να υπάρχει κάποιος βαθύτερος λόγος?απο ποιά κέντρα οργανώνοντε και υποστηρίζοντε έστω και αυτές οι "ντροπές" της τρομοκρατίας?μήπως από κάποιους που θα τους χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν αποσταθεροποίηση? Γιατί ο Πάκης κατά τα Δεκεμριανά του 2008 δεν χτύπησε τους αναρχικούς αλλά τους άφησε και έκαψαν την Αθήνα?Τι θα γίνει όταν και εάν βγει ο Κούλης και αρχίσει τις απολύσεις των Δ.Υ. ? Πάντως το σίγουρο είναι πως στην Αθήνα οι σκληροί αναρχικοί είναι αρκετές χιλιάδες και είναι αρκετοί από αυτούς εξοπλισμένοι με καλάσνικοφ και πιστόλια.

Απάντηση
george10/01/201720:38

Ρουπα, 17Ν, ΚΛΠ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΑΛΛΑ ΒΑΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ" ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΥΣΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗ, ΜΕ ΛΑΣΠΗ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ

Απάντηση
κωστας10/01/201719:31

Oλες αυτες τις πληροφοριες για αυτοκινητα νουμερα σπιτια ωρες αφιξεως και αναχωρησεως ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να τις συνελεξε η ρουπα ......ΜΟΝΗ ΤΗΣ.Η λοιπον υπαρχουν συνεργατες των τρομοκρατων σε αυτους που φυλασουν vip η ολα ειναι στημενα απο πρακτορες για δημιουργια εντυπωσεων.Εκτος κι αν καποιοι μας κοροιδευουν ολους εχουν ανθρωπους στη δουλεψη τους κι οταν γουσταρουν να τους καψουν τους καινε.....υγ αληθεια οι ανθρωποι στις πλαστες ταυτοτητες απο αυγο βγηκαν κανενας δεν ξερει αναγνωριζει τα προσωπα τους???????

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία