Κλίμα συναίνεσης στην πρώτη συνάντηση Ιερώνυμου-Γαβρόγλου

Κλίμα συναίνεσης στην πρώτη συνάντηση Ιερώνυμου-Γαβρόγλου

«Η συζήτηση θα συνεχιστεί σε κλίμα ειλικρίνειας», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος - «Θα χρησιμοποιήσουμε την πείρα της Εκκλησίας στο μάθημα των Θρησκευτικών», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας

Κλίμα συναίνεσης στην πρώτη συνάντηση Ιερώνυμου-Γαβρόγλου
Σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκε η  πρώτη  επίσημη συνάντηση του Αρχιεπίσκοπου    Ιερώνυμου με τον νέο υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου. 

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε  στην Αρχιεπισκοπή συζητήθηκε , όπως ήταν φυσικό το θέμα του μαθήματος των θρησκευτικών, αλλά και άλλα ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις Εκκλησίας Πολιτείας.

Ο κ. Γαβρόγλου, κινήθηκε σε αντισυγκρουσιακή γραμμή στο πνεύμα του διαλόγου . Τα επόμενα βήματα θα ξεκινήσουν με αφετηρία τα όσα συμφωνήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του Αρχιεπισκόπου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι το μάθημα των θρησκευτικών εφέτος θα διδαχθεί από τα βιβλία που έχουν διανεμηθεί στους μαθητές . Οι δύο επιτροπές , Πολιτείας και Εκκλησίας θα πραγματοποιήσουν διάλογο σε κλίμα ειλικρινείας και τα συμπεράσματα θα αποτυπωθούν στα νέα βιβλία θρησκευτικών που θα διανεμηθούν στους μαθητές από την ερχόμενη χρονιά.

Κλείσιμο
 Ο  Αρχιεπίσκοπος Αθηνών μετά το τέλος της συνάντησης είπε ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σε κλίμα ειλικρίνειας, ενώ ο υπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι «θα χρησιμοποιήσουμε την πείρα της Εκκλησίας στο μάθημα των Θρησκευτικών».

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε: «Είχα τη χαρά να επισκεφτώ τον Μακαριότατο. Είναι η πρώτη επίσκεψη που κάνω ως Υπουργός Παιδείας. Συζητήσαμε για πάρα πολλά θέματα, σύνθετα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Ανταλλάξαμε βιβλία-και τον ευχαριστώ-και προσπαθούμε να δούμε τους τρόπους με τους οποίους θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις μας. Πάντοτε μέσα στο πλαίσιο και με σεβασμό των διακριτών ρόλων Εκκλησίας και Πολιτείας. Έχουμε πολλά να κάνουμε σε μία κοινωνία με τεράστια προβλήματα και τον κοινωνικό ρόλο της Εκκλησίας τον θεωρούμε δεδομένο. Βεβαίως η Πολιτεία έχει και αυτή να αντιμετωπίσει ένα σύνολο προβλημάτων. Ευχαριστώ και πάλι τον Μακαριότατο για την ευκαιρία να συζητήσουμε ένα τεράστιο φάσμα προβλημάτων και που είχε τη καλοσύνη να ανταλλάξουμε απόψεις».

Στις δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υποστήριξε: «Και εγώ θα ήθελα με τη σειρά μου να δηλώσω ότι είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος απόψε για την επίσκεψη, τη συνάντηση και τις συζητήσεις μας. Και βέβαια θα μπορούσε η συνάντηση, η επίσκεψη, η αποψινή να χαρακτηριστεί εθιμοτυπική αλλά ξεπεράσαμε λίγο τα όρια και συζητήσαμε πολλά θέματα. Συμφωνήσαμε ότι έχουμε να κάνουμε και πολλά και καλά πράγματα και πιστεύουμε ότι θα μας δοθεί η ευκαιρία μετά από λίγο καιρό, όταν συνειδητοποιήσουμε ποια είναι αυτά τα θέματα και ποιες είναι οι δυσκολίες, να αρχίσουμε τις εργασίες. Για αυτό θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και για την επίσκεψη και ιδιαίτερα τη χαρά που ένιωσα και είδα από αυτήν την επικοινωνία και συμπεριφορά».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης