Εικόνες καταστροφής στο Πολυτεχνείο: Συντρίμμια και αποκαΐδια από τη μανία των κουκουλοφόρων

Εικόνες καταστροφής στο Πολυτεχνείο: Συντρίμμια και αποκαΐδια από τη μανία των κουκουλοφόρων

Πεζοδρόμια βγαλμένα, κατεστραμμένοι δρόμοι, σπασμένα μάρμαρα από καταστήματα και πολυκατοικίες, βγαλμένα φανάρια και σπασμένοι τηλεφωνικοί θάλαμοι η εικόνα μετά τα επεισόδια

Εικόνες καταστροφής στο Πολυτεχνείο: Συντρίμμια και αποκαΐδια από τη μανία των κουκουλοφόρων
Πεδίο μάχης θύμιζαν το πρωί της Παρασκευής οι δρόμοι γύρω από το Πολυτεχνείο αλλά και ο χώρος του ιδρύματος μετά τους βανδαλισμούς και τις καταστροφές των κουκουλοφόρων που για ώρες έσπαγαν, έκαιγαν και κατέστρεφαν τα πάντα.

Πεζοδρόμια βγαλμένα, κατεστραμμένοι δρόμοι, σπασμένα μάρμαρα από καταστήματα και πολυκατοικίες, βγαλμένα φανάρια και σπασμένοι τηλεφωνικοί θάλαμοι είναι λίγες από τις καταστροφές που προκάλεσαν γύρω από τους δρόμους του Πολυτεχνείου.

Παρόμοια εικόνα και μέσα στους χώρους του κτηρίου της οδού Πατησίων με συνθήματα στους τοίχους, καμμένες καρέκλες, σπασμένες πόρτες, θύματα της καταστροφικής μανίας των «γνωστών-αγνώστων».

Κλείσιμο






Οι εικόνες προκαλούν τους πολίτες, καθώς καταστρέφεται δημόσια περιούσια. Οι αντιεξουσιαστές, που είχαν πραγματοποιήσει κατάληψη χρησιμοποίησαν υλικοτεχνικό εξοπλισμό του Ιδρύματος προκειμένου να στήσουν οδοφράγματα στους γύρω δρόμους προκειμένου να μην μπορεί να περάσει η αστυνομία. 

Σε φωτογραφίες από τον προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου μπορεί κανείς να διακρίνει τα κατεστραμμένα τραπεζάκια και καρέκλες στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο, ενώ φαίνονται και δυο πυροσβεστήρες παρατημένοι πάνω στα σπασμένα σκαλοπάτια σε ένα από τα κτίρια του ιστορικού Ιδρύματος. 

















Δείτε βίντεο: Πολυτεχνείο: Τα έσπασαν πάλι στην…μνήμη της εξέγερσης


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης