Χίος: Οι ξενοδόχοι κλείνουν τις πόρτες στις ΜΚΟ για τους πρόσφυγες

Χίος: Οι ξενοδόχοι κλείνουν τις πόρτες στις ΜΚΟ για τους πρόσφυγες

Τα διοικητικά συμβούλια των δύο συλλόγων προτρέπουν τους επαγγελματίες να μην νοικιάζουν τα καταλύματά τους

Χίος: Οι ξενοδόχοι κλείνουν τις πόρτες στις ΜΚΟ για τους πρόσφυγες
Αποφασισμένοι να αντιδράσουν, έστω και κατόπιν εορτής, στην ολοένα και αυξανόμενη πρόθεση των Μ.Κ.Ο.
να ενοικιάζουν καταλύματα για
πρόσφυγες και μετανάστες ακόμα και σε τουριστικές περιοχές του νησιού, εμφανίζονται ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων.

Κλείσιμο
Αντιλαμβανόμενοι στο «και πέντε» ότι η τακτική αυτή από τη μία ωφελεί οικονομικά μερίδα επαγγελματιών του κλάδου, από την άλλη καταστρέφει το τουριστικό προϊόν της Χίου, λαμβάνουν σαφέστατη θέση, προτρέποντας τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων να μην ενοικιάζουν τα καταλύματά τους.

Μετά την τελευταία απόπειρα ιδιοκτήτη τουριστικής μονάδας στην Αγιά Φωτιά να προσεγγίσει την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ προτείνοντας ενοικίαση των δωματίων του, τα διοικητικά συμβούλια των δύο συλλόγων κινητοποιήθηκαν βάζοντας φρένο σε μία τακτική που υπονομεύει τον εναπομείναντα τουρισμό του νησιού.

Πρώτο πήρε θέση το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Χίου, με τον πρόεδρό του Δ. Κυτριλάκη να επισημαίνει στον «π» ότι το εύκολο κέρδος έχει σαφέστατες συνέπειες στην τοπική οικονομία.

«Είναι δεδομένο ότι κανένας από εμάς ή τους συναδέλφους μας δεν είναι ρατσιστής ή μισάνθρωπος. Όμως τους προτρέπουμε να μην παραχωρούν τα καταλύματά τους για τον συγκεκριμένο σκοπό διότι θα φθάσουμε στο σημείο να υποτιμήσουμε μόνοι μας το τουριστικό μας προϊόν. Ποιος τουρίστας θα πάει σε μία περιοχή όπως ο Καρφάς ή η Αγιά Φωτιά ξέροντας ότι τα ξενοδοχεία ή τα ενοικιαζόμενα δωμάτια έχουν καταληφθεί για τον συγκεκριμένο σκοπό. Και σε εμένα και σε άλλους συναδέλφους έχουν προτείνει πολλές φορές την ενοικίαση των δωματίων μας. Φυσικά αρνηθήκαμε διότι πρώτοι εμείς πρέπει να διαφυλάξουμε τον τουριστικό προορισμό που λέγεται Χίος», ανέφερε ο ίδιος στον «π»

Στη γραμμή του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων κινείται πλέον και το νεοσύστατο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ξενοδόχων του νησιού, διαχωρίζοντας σαφέστατα τη θέση του από όσους επαγγελματίες επιλέγουν την ενοικίαση των ξενοδοχείων τους σε Μ.Κ.Ο.. «Το θέμα μας απασχόλησε στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Σε αυτή πήραμε την απόφαση να μην ενοικιάζουμε τις μονάδες μας για τον συγκεκριμένο σκοπό και αυτό προτρέπουμε τα μέλη μας. Φυσικά πρόκειται για μία απόφαση που δεν είναι δεσμευτική", ανέφερε στον "π" ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Χίου Γ. Μισετζής.  

Πηγή: www.politischios.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης