Έλεγχος στο Πόθεν Έσχες Σαββίδη - Σε 15 μέρες καλείται να πληρώσει την πρώτη δόση

Έλεγχος στο Πόθεν Έσχες Σαββίδη - Σε 15 μέρες καλείται να πληρώσει την πρώτη δόση

Καταγγελίες από Alpha: Μόνο η είσοδος του δωματίου Καλογρίτσα δεν φαίνεται από τις κάμερες - Παππάς: Η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά

Έλεγχος στο Πόθεν Έσχες Σαββίδη - Σε 15 μέρες καλείται να πληρώσει την πρώτη δόση
Ξεκίνησε άμεσα η διαδικασία ελέγχου της δήλωσης πόθεν έσχες του πρώτου επιλαχόντα στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών Ιβάν Σαββίδη,  αμέσως μετά την απόρριψη του αιτήματος του Ιωάννη- Βλαδίμηρου Καλογρίτσα να του δοθεί προθεσμία 48 ωρών για την καταβολή της πρώτης δόσης του τιμήματος που είχε προσφέρει.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η διαδικασία η διαδικασία ελέγχου του πόθεν έσχες του κ.Σαββίδη θα ολοκληρωθεί εντός πέντε ημερών, ενώ εντός 15 ημερών θα πρέπει να καταβάλει την πρώτη δόση του τιμήματος για την τηλεοπτική άδεια. Πηγές του Μαξίμου, μάλιστα, υπενθύμιζαν ότι ο πρωθυπουργος είχε αναφερει στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ πως οποιος δεν πλήρωνε, θα έβγαινε  αυτομάτως εκτός διαδικασίας. Αυτό έγινε σήμερα και«η διαδικασία συνεχίζεται».


Την ίδια ώρα, ωστόσο, νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι ο διαγωνισμός βρίσκεται στον αέρα μιας και αμφισβητείται ότι ο πρώτος επιλαχών του διαγωνισμού είναι ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις νομικών τίθεται μια σειρά ζητημάτων: Ποιό θα είναι το ποσό που θα πρέπει να καταβάλει πλέον για την πρώην άδεια Καλογρίτσα ο επιλαχών; Η δεύτερη άδεια ανήκει στον επιλαχόντα της γενικής σειράς επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη ή στον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος προσέφερε για τη διεκδίκηση της συγκεκριμένης άδειας 46,2 εκατ. ευρώ; Επίσης, η παρουσία του κ.Μαρινάκη στη διεκδίκηση της τρίτης και της τέταρτης άδειας αλλάζει τα δεδομένα, καθότι την τρίτη άδεια τη διεκδίκησε με τον κ.Θοδωρή Κυριακού με 63,8 εκατ. ευρώ και πήρε τελικά την τέταρτη άδεια έναντι του ποσού των 73,9 εκατ. ευρώ. Όλα αυτά αναμένεται να εξεταστούν τις επόμενες ώρες και να ληφθούν αποφάσεις είτε με την υιοθέτηση των ενστάσεων είτε με την απόρριψή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως, ο κ.Καλογρίτσας συναντήθηκε το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη με τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

Την ίδια ώρα, ο Alpha προχωράει σε νέες καταγγελίες όσον αφορά τον διαγωνισμό.
Ο νομικός εκπρόσωπος του τηλεοπτικού σταθμού καταγγέλλει ότι το μοναδικό δωμάτιο του οποίου η είσοδος δεν καταγραφόταν καθαρά από κάμερα ήταν αυτό του κ.Καλογρίτσα. 

Νίκος Παππάς: Η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά
Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της απόσυρσης του Ιωάννη- Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς δήλωσε: «Προβλέψαμε όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και την ακύρωση κάποιου υπερθεματιστή, η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά».
Μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή Πολιτικός Καφές με τον Γιάννη Κουρτάκη και τον Παναγιώτη Τζένο, ο κ.Παππάς υποστήριξε πως «αποδεικνύεται ότι έχουμε διοργανώσει ότι μια διαδικασία που έχει δικλείδες ασφαλείας σε όλα τα επίπεδα».

Αναφορικά με την στάση της αντιπολίτευσης ο υπουργός Επικρατείας σχολίασε: «Συνεχώς σκάνε οι αντιπολιτευτικές βόμβες που προσπαθεί να βάλει στα θεμέλια των τηλεοπτικών αδειών. Με τέτοιο τρόπο πολιτεύεται η Νέα Δημοκρατία. Ο κόσμος έχει καταλάβει ότι τα δελτία ειδήσεων δεν είναι δελτία ενημέρωσης αλλά δελτία υπεράσπισης των συμφερόντων του κάθε ιδιοκτήτη».

AΠΕ: Ιβάν Σαββίδης πρώτος επιλαχών, ακολουθεί ο Δ.Κοντομηνάς

Όπως μετέδωσε πριν από λίγο το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του επιχειρηματία Ι. Καλογρίτσα από τη διεκδίκηση μίας εκ των τεσσάρων δημοπρατηθέντων τηλεοπτικών αδειών, σειρά για διεκδίκηση άδειας, σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, έχουν οι επόμενοι κατά σειρά επιλαχόντες, οι οποίοι είναι το επιχειρηματικό σχήμα Dimera Media Ltd του Ιβάν Σαββίδη και στη συνέχεια ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha συμφερόντων του Δ. Κοντομηνά.

Στη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών ο Ιβάν Σαββίδης είχε καταθέσει ποσό 61, 5 εκατ. ευρώ και το σχήμα του Alpha ποσό 61 εκατ. ευρώ. 

Δείτε εδώ τον ενιαίο πίνακα των επιλαχόντων όπως τον ανακοίνωσε η κυβέρνηση







Δείτε εδώ πώς εξελίχθηκε η διαδικασία του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, βάσει της οποίας προτίθεται να κινηθεί η κυβέρνηση:






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης