Αιγύπτιος ψαράς στη δίκη της Χ.Α: Σκοπός τους ήταν να σκοτώσουν ανθρώπους

Αιγύπτιος ψαράς στη δίκη της Χ.Α: Σκοπός τους ήταν να σκοτώσουν ανθρώπους

«Αν πίστευαν ότι είμαι ζωντανός δεν θα είχαν φύγει» είπε ο μάρτυρας ο οποίος τα ξημερώματα της 12ης Ιουνίου δέχθηκε δολοφονική επίθεση στο Πέραμα - «Θέλω να βρω το δίκιο μου» τόνισε

Αιγύπτιος ψαράς στη δίκη της Χ.Α: Σκοπός τους ήταν να σκοτώσουν ανθρώπους
Με την κατάθεση του Αιγύπτιου ψαρά, Εμπάρακ Αμπουζίντ, ο οποίος τα ξημερώματα της 12ης Ιουνίου δέχθηκε δολοφονική επίθεση στο Πέραμα, συνεχίστηκε σήμερα, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και ενώ στο εδώλιο κάθονταν μόλις ένας από τους συνολικά 68 κατηγορούμενους.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία οι συνήγοροι υπεράσπισης υπέβαλαν αίτημα για αυτοπρόσωπη εμφάνιση κατηγορουμένων στο δικαστήριο και από άλλες υποθέσεις προκειμένου να προχωρήσουν, οι μάρτυρες, στη διαδικασία αναγνώρισης όσων φέρονται να εμπλέκονται στην επίθεση σε βάρος Αιγυπτίων ψαράδων στο Πέραμα. 

Κλείσιμο
Στην πρότασή της η εισαγγελέας της έδρας συντάχθηκε με το αίτημα της υπεράσπισης προτείνοντας, μάλιστα, για να διευκολυνθεί η διαδικασία να κληθούν συνολικά 27 κατηγορούμενοι, από τις υποθέσεις της δολοφονίας Φύσσα και του ΠΑΜΕ. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Η κατάθεση

Τώρα, συγκλόνισε για δεύτερη ημέρα με την κατάθεσή του στο δικαστήριο ο Αιγύπτιος ψαράς, Εμπάρακ Αμπουζίντ. "Δεν ζήτησα παρά μόνο το δίκαιο από το δικαστήριο. Ό,τι αποφασίσει... " είπε απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της υπεράσπισης των κατηγορουμένων. 

"Θέλετε χρήματα;" ρώτησε ο συνήγορος υπεράσπισης για να τον ακούσει να του απαντά "Ζητάω μόνο το δίκιο...".

"Δεν θα δεχόμουν λεφτά ποτέ..." απάντησε ο μάρτυρας στις επίμονες ερωτήσεις της υπεράσπισης σχετικά με το εάν επιχείρησαν να του δώσουν χρήματα μετά την επίθεση προκειμένου να μην προχωρήσει η υπόθεση. 

"Είπαν στον Άχμετ να τα βρούμε και δεν είπαν συγκεκριμένα για χρήματα" επανέλαβε  ο μάρτυρας αναφερόμενος σε περιστατικό που, όπως κατέθεσε, συνέβη ενώ νοσηλευόταν μετά την επίθεση.

Πρόεδρος: Αν ζητούσαν συγγνώμη θα τα βρίσκατε; Για χρήματα μιλήσατε ή όχι;

Μάρτυρας: Δεν μου είπε , ο Άχμετ, τι ακριβώς έγινε . Όταν θα έρθει μπορεί να τον ρωτήσετε... Ζητάω το δίκιο μου από το δικαστήριο.
 
Ο μάρτυρας αναφερόμενος στην επίθεση επανέλαβε πως "αν πίστευαν ότι είμαι ζωντανός δεν θα είχαν φύγει..." προσθέτοντας πως σκοπός τους ήταν  ‘να σκοτώσουν ανθρώπους . Αφού χτύπησαν εμένα προσπάθησαν να συνεχίσουν κάτω...".

Ωστόσο, οι τόνοι ανέβηκαν όταν συνήγορος υπεράσπισης ρώτησε τον μάρτυρα γιατί μετά την επίθεση που δέχτηκε και ενώ ήταν, όπως λέει, σε άθλια, οικονομική κατάσταση έκανε άλλα δυο παιδιά. "Το θράσος των δολοφόνων..." φώναξε η πολιτική αγωγή.

"Το θράσος το δικό σου..." απάντησε  η υπεράσπιση και το δικαστήριο διέκοψε για να πέσουν οι τόνοι.
 
Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης