Εξώδικο Κούγια στον αρχηγό του λιμενικού

Εξώδικο Κούγια στον αρχηγό του λιμενικού

Στο εξώδικο τονίζεται ότι την ώρα του δυστυχήματος στην περιοχή βρισκόταν μια θαλαμηγός Duende με μυστηριώδεις επιβάτες που έχει άμεση σχέση με την υπόθεση

Εξώδικο Κούγια στον αρχηγό του λιμενικού
Εξώδικο στον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος στο οποίο ζητα απαντήσεις για το μυστηριώδες yaght  που φέρεται να εμπλέκεται στη ναυτική τραγωδία της Αίγινας έστειλε ο δικηγόρος των οικογενειών των θυμάτων Αλέξης Κούγιας.

Στο εξώδικο τονίζεται ότι την ώρα του δυστυχήματος στην περιοχή βρισκόταν η θαλαμηγός Duende ΙΙ με μυστηριώδεις επιβάτες που έχει άμεση σχέση με την υπόθεση αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «όπως Σας είναι γνωστό, ένα θαλαμηγό σκάφος με την ονομασία "ΝΤΟΥΕΝΤΕ", δηλαδή ίδιου ονόματος με το σκάφος που προκάλεσε τη θαλάσσια τραγωδία στο θαλάσσιο πέρασμα μεταξύ της νήσου Μονής και της νήσου Αίγινας στις 16.8.2016 και περί ώρα 12.30, έχει άμεση σχέση με τα όσα ακολούθησαν το συγκεκριμένο τραγικό ναυάγιο και συγκεκριμένα τη διαφυγή τόσο του δράστη, ο οποίος οδηγούσε το σκάφος που προκάλεσε τον όλεθρο και σήμερα εμφανίζεται να είναι ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος, όσο και τη διαφυγή των λοιπών επιβαινόντων, οι οποίοι αρχικά αντί να βοηθήσουν τα τραγικά θύματα και ακολούθως να εμφανιστούν στο λιμεναρχείο Αίγινας, εξαφανίστηκαν Επειδή οι εντολείς μου πιθανολογούν σφόδρα ότι στο συγκεκριμένο σκάφος φιλοξενήθηκαν μέχρι να φυγαδευτούν ίσως ο πραγματικός χειριστής του ζημιογόνου σκάφους, όσο και αυτόπτεις μάρτυρες που για διαφόρους λόγους δεν εμφανίστηκαν μέχρι τώρα, αλλά και πρόσωπα τα οποία γνωρίζουν ποιοι πραγματικά επέβαιναν στο ζημιογόνο σκάφος».

Λίγο παρακάτω τονίζεται πως «Επειδή οι εντολείς μου επιφυλάσσονται παντός νομίμου δικαιώματός τους, καθόσον μετά βεβαιότητας όσοι φυγάδευσαν τα ως άνω πρόσωπα και τα φιλοξένησαν ή βοήθησαν να εξαφανιστούν, έχουν διαπράξει διάφορα ποινικά αδικήματα με αυτονόητο ότι διέπραξαν το αυτόφωρο τότε αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία Επειδή έχω εντολή από τους ως άνω συγγενείς των θυμάτων και τους τραυματίες να διερευνήσω σειρά ερωτημάτων που έχουν άμεση σχέση με σοβαρές διαδικαστικές πράξεις επί της ως άνω υπόθεσης». 

Κλείσιμο
Στις επόμενες γραμμές του εξωδίκου ο κ. Κούγιας αναφέρεται στα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις τις οποίες μάλιστα καλείται να δώσει εγγράφως ο επικεφαλής του Λιμενικού Σώματος. «Επειδή είστε ο επικεφαλής του Λιμενικού Σώματος, το οποίο διενήργησε την αστυνομική προανάκριση, αιτούμαι όπως άμεσα εντός 24 ωρών από τη λήψη του παρόντος εγγράφου μου απαντήσετε εγγράφως: 

1. Πού ευρίσκετο το σκάφος ΝΤΟΥΕΝΤΕ κατά το χρόνο του εγκλήματος; 

2. Ποιοι πράγματι επέβαιναν σε αυτό; 

3. Ποιο ήταν οι χειριστές των εξωλεμβίων φουσκωτών σκαφών, τα οποία φυγάδευσαν το δράστη και τους πράγματι επιβαίνοντες; 

4. Ποιοι εμφανίζονται στην κατάσταση επιβαινόντων, η οποία θα πρέπει να υπάρχει σε κάθε Λιμεναρχείο; 

5. Πότε ανεχώρησε από το σημείο, όπου ευρίσκετο το σκάφος ΝΤΟΥΕΝΤΕ; 

6. Ποια πορεία ακολούθησε το ως άνω σκάφος μέχρι σήμερα; 

7. Πού βρίσκεται σήμερα; 

8. Ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του σκάφους; 

9. Για ποιο λόγο οι λιμενικές αρχές Αίγινας, ενώ πληροφορήθηκαν από το Θρασύβουλο Λυκουρέζο πώς έγινε η διαφυγή του, δεν ασχολήθηκαν καθόλου, έστω κάνοντας μια τυπική έρευνα στο συγκεκριμένο σκάφος, για να διαπιστώσουν αμέσως ποιοι ευρίσκοντο μέσα σε αυτό κατά το έγκλημα;”.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης