Rising Sun: Στην Κέρκυρα ένα από τα μεγαλύτερα σκάφη του κόσμου

Rising Sun: Στην Κέρκυρα ένα από τα μεγαλύτερα σκάφη του κόσμου

Ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Αμερικανό παραγωγό του Χόλυγουντ Ντέιβιντ Γκέφεν, με περιουσία 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια

Rising Sun: Στην Κέρκυρα ένα από τα μεγαλύτερα σκάφη του κόσμου
Στην Κέρκυρα έχει αγκυροβολήσει εδώ και λίγες ώρες ένα από τα μεγαλύτερα σκάφη του κόσμου. Το Rising Sun των 138 μέτρων, των 38 δωματίων! Και του μίνι γηπέδου μπάσκετ, έχει κλέψει τις εντυπώσεις στο λιμάνι της Κέρκυρας. 

Ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Αμερικανό παραγωγό του Χόλυγουντ Ντέιβιντ Γκέφεν, με περιουσία 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Το Rising Sun μεταξύ άλλων πολυτελών ανέσεων διαθέτει ελικοδρόμιο, κινηματογράφο, τζακούζι και ένα κελάρι με πάνω από 1000 ετικέτες κρασιών. 

Η θηριώδης θαλαμηγός έχει ξαναέρθει στην Ελλάδα μεταφέροντας την οικογένεια Γκέφεν και τους φίλους της. Το πολυτελές γιωτ μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 16 άτομα ενώ έχει και 40 άτομα προσωπικό- πλήρωμα! 

Κλείσιμο


Ο Ντέιβιντ Γκέφεν γεννήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου του 1943. Γιος Ουκρανοεβραίου εργάτη, που ήρθε για να ζήσει το Αμερικάνικο Όνειρο. Είναι από τους πλουσιότερους κινηματογραφικούς παραγωγούς του Χόλυγουντ, συνιδρυτής των στούντιο Dream Works SKG και από τους μεγαλύτερους φιλάνθρωπους στο αγώνα κατά του AIDS.  

Το 1964 ο Γκέφεν ζήτησε εργασία στο πρακτορείο ταλέντων του Γουίλιαμ Μόρις, διανθίζοντας το βιογραφικό του με ένα πτυχίο από το UCLA. 



Οι άνθρωποι του Μόρις πίστεψαν το ψέμα του Γκέφεν με το πτυχίο από το UCLA, αλλά ο ίδιος ανησυχούσε πάρα πολύ. Έτσι κατέστρωσε σχέδιο για να προλάβει τυχόν δυσάρεστες εξελίξεις. Για τρεις εβδομάδες ξυπνούσε από τα χαράματα και έτρεχε στο γραφείο όπου κοιτούσε την αλληλογραφία. Ήξερε ότι οι εργοδότες του είχαν ζητήσει από το UCLA επιβεβαίωση για τη φοίτησή του και από μέρα σε μέρα η απάντηση θα έφθανε. Όταν έφθασε η επιστολή ο Γκέφεν ήταν εκεί. Την άνοιξε με ατμό, τύπωσε λευκό επιστολόχαρτο του UCLA, έγραψε αυτά που έπρεπε και ξαναέκλεισε το φάκελο. Μετά από τρία χρόνια εργασίας στον Μόρις έφευγε ως ο πιο περιζήτητος ατζέντης, χωρίς βέβαια να πάρει κάποιος είδηση τι είχε κάνει με το βιογραφικό του. 



Το 1980 ανοίγει την Geffen Records η οποία μέσα σε λίγα χρόνια αναδεικνύεται σε μια από τις ισχυρότερες δισκογραφικές εταιρείες των ΗΠΑ. Δέκα χρόνια αργότερα την πουλάει στην MCA για 550 εκατομμύρια δολάρια. Λίγους μήνες αργότερα η Matsusita αγοράζει την MCA για 6 δισεκατομμύρια δολάρια και ο Γκέφεν γίνεται ο μεγαλύτερος στην ιστορία δικαιούχος μεριδίου σε αμερικάνικη εταιρεία που αγοράστηκε από Ιάπωνες και χωρίς να κουνήσει το δαχτυλάκι του. 



Το 1994 ο Ντέιβιντ Γκέφεν μαζί με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ και τον Τζέφρι Κάτζενμπεργκ έβαλαν από 33 εκατομμύρια δολάρια και ίδρυσαν τα στούντιο  DreamWorks SKG, που ειδικεύονται σε ταινίες κινουμένων σχεδίων, όπως οι μεγάλες επιτυχίες "Μαδαγασκάρη" και "Σρεκ", αλλά και τις ταινίες «Ο Ειρηνοποιός», «American Beauty» και «Μονομάχος». 



Η εταιρεία DreamWorks Records δεν απέφερε το αναμενόμενο κέρδος και πολύ γρήγορα πουλήθηκε, ενώ λίγο αργότερα έκλεισε όταν ο σημαντικότερος καλλιτέχνης της, Τόμπι Κιθ, αποφάσισε να αποχωρήσει ιδρύοντας δική του εταιρία. Οι ταινίες της DreamWorks ωστόσο έχουν αποδειχθεί εξαιρετικές εισπρακτικές επιτυχίες, ιδιαίτερα αυτές των κινουμένων σχεδίων.



Η αξία της περιουσίας του Γκέφεν ανέρχεται σύμφωνα με τη λίστα Forbes στα 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Τον περασμένο Μάιο δημοσιεύματα των οικονομικών εφημερίδων Wall Street Journal και Financial Times ανέφεραν ότι ο Ντέιβιντ Γκέφεν είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για να μπει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας που εκδίδει την εφημερίδα New York Times. 
Όσον αφορά τη σχέση του με την πολιτική, ο πολυεκατομμυριούχος κινηματογραφικός παραγωγός στήριξε οικονομικά τις προεκλογικές εκστρατείες των Δημοκρατικών Μπιλ Κλίντον αλλά και του Μπάρακ Ομπάμα. 



Η σχέση του με τη θάλασσα και με τις θαλαμηγούς δεν είναι πάντως άγνωστη, καθώς πριν αγοράσει το Pelorus από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς ο Ντέιβιντ Γκέφεν είχε και έχει ακόμη, μαζί με τον ιδιοκτήτη της Oracle Λάρι Έλισον το «θηρίο» των 128 μέτρων Rising Sun. Μια θαλαμηγό που μεταξύ άλλων πολυτελών ανέσεων διαθέτει κελάρια κρασιού, κινηματογράφο, γήπεδο μπάσκετ αλλά και ελικοδρόμιο. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης